nuffnang

12/26/2014

25/12/14 nice day

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Nak share gamba sekitar 25/12/14 bersamaan hari pertunangan Noor Syafiqah Binti Othman dan tunangnya. Congrat ika, somel sangat.

 make up die like a barbie an. sweet soft nice. xde la tekerlaluan / keterlampauan.

 mcm sama tinggi pulak. apa pun ika tetap cute. blue vs green

 Ha ni ! kat R & F Tanjung Putri. Fst kite orang plan nak outdoor dengan ika, tapi xbest pulak kalau ika nak tinggalkan majlis dia kan. so kita orang la yang meng'out kan diri. Lepas je event ika, kawan kawin, so terus gerak Kempas. Lepas tu baru gerak R & F. huh ! bosan la, continue la tengok gamba.

 Nur Hajar Haswani Binti Hakbah @ zaza.
mybe lagi 2 tahun dia pulak yang akan menamatkan zaman bujangnya. Aku sebagai kawan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kau za. 

 chill lek jap kat rumah orang. hahha


 Nurffahtiha Affatin Binti Md Noor @ Aro. x sure la eja nama kau ro. hehhe
Mak dia dah warning awal2, kena habiskan belajar dulu baru boleh kawin. Terbaiklah mak. Kena tunggu lagi 4 tahun tu masalahnya. hahahha. Aku sendiri tah bila kan.

 Kita orang keluar ber4 je. Sory SEKAWAN yang lain. Nik kat Sarawak x dapat nak balik, study week sebab dah nak final. I wish good luck for u my dear. We'r always miss u lahh. Kau balik kita berege2 k. Hahahha. Aro pun nak final tp chill lek jek. hehhe. Do the best k korang.

 Sopan gila aku. Hahahha. 

 Sayang korang. Bilalah dapat kumpul lagi dengan SEKAWAN. Rindu gila kot. 


 alahai muka aku, ganas tu, bengis sangat tu. hehehe. 
Walaupun kau selalu pancarkan senyuman, kesedihan kau tetap ade.
Aku tengok muka aku sendiri aku faham, tapi orang? so k.

 u must b strong mimi. xde siapa tahu what do u feel right now.
but u must always remember, Allah is always with u. If need hem,  wuduq & stay at tikar sejadah. Hanya Allah yang memahami isi hati kita, kesedihan kita kegembiraan kita, segalanya tentang kita. Sebab Allah yang merancang semua tu untuk kita. Senyum selalu Mimi.



 I can't c.
sebab aku tau dan aku faham isi hati kau mimi.











p/s : kita sebagai wanita jangan mudah tunjukkan kesedihan kita di hadapan lelaki, kerana ianya hanya 1 pembaziran sekiranya lelaki tu adalah seorang yang tidak memahami gerak tubuh seorang wanita !

Kita sendiri tidak dapat dinafikan yang hidup kita memang memerlukan lelaki. Tapi dunia sekarang telah buktikan wanita boleh hidup dan teruskan hidup dengan usaha sendiri. Tiada 1 pun pekerjaan yang lelaki buat perempuan tak mampu buat. Zaman dah berubah. Kenyataan ni bukan menunjukkan yang aku benci lelaki, aku sayang ayah aku + adik beradik aku. Ok next.

2014 dah hampir kepenghujungnya. Banyak dugaan yang kita dah sama2 tempun. Bencana alam + trajedi yang terjadi kat Malaysia. Dari udara, darat hingga ke air, complete. Subhanallah, maha suci Allah. Sekarang ni bajir pulak yang sangat teruk pernah terjadi. Allah maha besar. Kita yang terselamat jangan lupa doakan untuk saudara2 kita yang berada di pantai timur, pahang dan khabarnya Johor pula akan dilanda banjir. Semoga kejadian ini kita sama2 dapat mencari hikmahnya.

No comments:

Post a Comment