nuffnang

12/26/2014

25/12/14 nice day

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Nak share gamba sekitar 25/12/14 bersamaan hari pertunangan Noor Syafiqah Binti Othman dan tunangnya. Congrat ika, somel sangat.

 make up die like a barbie an. sweet soft nice. xde la tekerlaluan / keterlampauan.

 mcm sama tinggi pulak. apa pun ika tetap cute. blue vs green

 Ha ni ! kat R & F Tanjung Putri. Fst kite orang plan nak outdoor dengan ika, tapi xbest pulak kalau ika nak tinggalkan majlis dia kan. so kita orang la yang meng'out kan diri. Lepas je event ika, kawan kawin, so terus gerak Kempas. Lepas tu baru gerak R & F. huh ! bosan la, continue la tengok gamba.

 Nur Hajar Haswani Binti Hakbah @ zaza.
mybe lagi 2 tahun dia pulak yang akan menamatkan zaman bujangnya. Aku sebagai kawan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kau za. 

 chill lek jap kat rumah orang. hahha


 Nurffahtiha Affatin Binti Md Noor @ Aro. x sure la eja nama kau ro. hehhe
Mak dia dah warning awal2, kena habiskan belajar dulu baru boleh kawin. Terbaiklah mak. Kena tunggu lagi 4 tahun tu masalahnya. hahahha. Aku sendiri tah bila kan.

 Kita orang keluar ber4 je. Sory SEKAWAN yang lain. Nik kat Sarawak x dapat nak balik, study week sebab dah nak final. I wish good luck for u my dear. We'r always miss u lahh. Kau balik kita berege2 k. Hahahha. Aro pun nak final tp chill lek jek. hehhe. Do the best k korang.

 Sopan gila aku. Hahahha. 

 Sayang korang. Bilalah dapat kumpul lagi dengan SEKAWAN. Rindu gila kot. 


 alahai muka aku, ganas tu, bengis sangat tu. hehehe. 
Walaupun kau selalu pancarkan senyuman, kesedihan kau tetap ade.
Aku tengok muka aku sendiri aku faham, tapi orang? so k.

 u must b strong mimi. xde siapa tahu what do u feel right now.
but u must always remember, Allah is always with u. If need hem,  wuduq & stay at tikar sejadah. Hanya Allah yang memahami isi hati kita, kesedihan kita kegembiraan kita, segalanya tentang kita. Sebab Allah yang merancang semua tu untuk kita. Senyum selalu Mimi.



 I can't c.
sebab aku tau dan aku faham isi hati kau mimi.











p/s : kita sebagai wanita jangan mudah tunjukkan kesedihan kita di hadapan lelaki, kerana ianya hanya 1 pembaziran sekiranya lelaki tu adalah seorang yang tidak memahami gerak tubuh seorang wanita !

Kita sendiri tidak dapat dinafikan yang hidup kita memang memerlukan lelaki. Tapi dunia sekarang telah buktikan wanita boleh hidup dan teruskan hidup dengan usaha sendiri. Tiada 1 pun pekerjaan yang lelaki buat perempuan tak mampu buat. Zaman dah berubah. Kenyataan ni bukan menunjukkan yang aku benci lelaki, aku sayang ayah aku + adik beradik aku. Ok next.

2014 dah hampir kepenghujungnya. Banyak dugaan yang kita dah sama2 tempun. Bencana alam + trajedi yang terjadi kat Malaysia. Dari udara, darat hingga ke air, complete. Subhanallah, maha suci Allah. Sekarang ni bajir pulak yang sangat teruk pernah terjadi. Allah maha besar. Kita yang terselamat jangan lupa doakan untuk saudara2 kita yang berada di pantai timur, pahang dan khabarnya Johor pula akan dilanda banjir. Semoga kejadian ini kita sama2 dapat mencari hikmahnya.

12/03/2014

tak suka sejarah

Kalau SAYANG  aku senang untuk aku pindah / alih dah lama aku ambil SAYANG aku tu dari kau. Untuk apa aku nak bagi SAYANG aku pada orang yang tak pernah nak menghargai apa yang aku dah bagi. Mungkin aku tak boleh setia dengan kau, tapi aku setia dengan pendirian aku untuk setia di sisi kau.

#akumasihperlukanlkau

SEJARAH

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Buat julung-julung kalinya, hahha
Congratulations Umi Nurhikmah Binti Abdul Wajih kerana berjaya menamatkan pengajian anda. Tahniah kepada diri sendri, tahniah mimi.
Honestly, bukan senag nak belajar dan nak mengabiskan masa dua tahun setengah untuk mendapatkan dip. Macam2 masalah yang kena tempuh, masalah berkawan la yang paling ketara. Rasanya belajar takda masalah apa pun. Tanyalah mana2 student, masalah yang sama juga yang diaorang hadapi, KAWAN.
Tapi tu semua kenangan, pahit manis semua aku harungi sendiri. Memang dah pasang niat nak belajar, so masalah apa sekalipun aku kena tempuh. 

Alhamdulillah, aku bersyukur sangat. Perkara yang aku sendiri tak jangka yang aku mampu. Tapi tu semua pun atas doa dan sokongan dari keluarga & kawan2 juga.

IBU AYAH YANG TAK PUTUS2 BAGI KATA2 SEMANGAT & NASIHAT

KAU KUAT, KAU TABAH

 Kiri tu farid. Classmate lelaki yg rapat la. Rajin ajak hang out, pemurah & baik hati.
Kanan, zira. Best friend + BFF. Suka duka bersama, menangis ketawa pun bersama.

 Mimi, Zira, Zura
Kita orang selalu hadapi masalah yang sama, dan sentiasa bersama walaupun kadangkala ada orang ke 4 diantara kami.

Eja + cyda
Dia orang ni classmate aku. cantik + cute 

Antara kami tiada yang ke 4 :)
jahat siak aku ni 

 lupa la senyum macam mana. boleh gitu?

 Terpancar kegigian aku an

 oi, tahniah tau. hahah. peace

 Mimi Zira Zura Pija Atul Nia
kita orang dulu 1 asrama (kolej Teratai)

 sebelah ni nadia. Dia tunangan orang. 25/12/14 dia kawin. btw, ramai dah kawan2 yg nak menamatkan zaman bujang. aku?

 terselit lagi gamba ni. tq ibu tq ayah. Mesti penat nak jaga aku kan.

 ok yg ni. Ni ibu angkat aku kat B.Penawar @ ibu zira. Aku selalu lepak umah dia, makan membuta buat assimnt ke apa2 je lah. Seorang ibu yang sengat memahami anak2, selalu mendengar masalah anak2, sentiasa ada di sisi anak2. Dia seorang ibu yang kuat, untung suami dan anak2 beliau.

 bouquet rose.
Idaman setiap wanita, dapat dari insan yang paling istimewa dalam hidup aku. Daripada ibu & ayah aku. Love them very much. 1st time.

 Bunga ni ada 6 kuntum sebenarnya, lagi sekuntum aku bagi kat orang yg aku sayang. Aku nak dia pun rasa kegembiraan yang aku rasa. 1 tangkai untuk 1 sayang bersamaan 1 cinta.

 Masuk paper la weiii. Seminggu berturut-turut. Masuk Utusan, BH, News TT, blog, tah mana lagi.

 tengah syok, tiba2 mood lagu nak update blog :(

 kita orang pernah gadoh dulu, mean salah faham. tapi tu dulu.







p/s: aku yang salah atau ni semua petunjuk?