nuffnang

8/04/2014

RAYA PERTAMA 2014

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM.
Raya tahun ni sangat bermakna @ sedih.
1) Malaysia digemparkan dengan misteri kehilangan MH370
2) Kemalangan MH17
3) Peperangan di Gaza  

Banyak sebenarnya yang jadi, malas pulak nak list kan semua.
Tapi apa yang jadi pun kita mesti menyambut perayaan setahun sekali ni dengan kegembiraan.
Walau sedih macam mana sekali pun kita, walau pun baru kehilangan insan yang kita sayang tetap kena merasai kemeriahan dan kegembiraan hari raya. Bukan berpesta k, just for celebrate hari raya.
Sedangkan kita disunatkan memakai pakaian baru, apa maknanya?
Kita nak have fun, at the same time kita boleh menziarah kubur / sanak saudara.
Jangan cepat give up, kita kena move on.
Memang la aku belum rasa lagi kehilangan insan yang terdekat, kalau boleh aku tak nak rasa semua tu. 
Just be redha dengan ketentuan Allah. Setiap apa yang terjadi ada hikmahnya.
Setiap yang yang datang pasti akan kembali, tapi kembali dengan apa keadaan tu je yang kita tak tahu.












Sekitar hari raya pertama di rumah.
Dikunjungi oleh adik-beradik belah ibu.

p/s : semua orang akan merasai kesedihan, orang gila pun sometime dia akan menangis. Bagi aku sendiri aku prefer menangis dalam hati, sebab tangisan aku tu hanya Allah je yang tahu dan tahu segala-galanya.

bolan posa 2014

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Selalu orang akan cakap :
"fb aku, aku punye suka la nak upload gamba ape pon, xsuka blok"
"aku punye twitter so aku punye suka la nk upload gamba ape pun, xsuka unfollow je"
ni aku pulak nak berkata2 :
aku punye suka la aku punye acc, xsuka tutup mata hang !

sebenaq nya ni gambaq kami time bulan posa.
kami p plaza angsana nak p beli baju raya la, lg sminggu nak raya time ni.
dah mcm satu kewajiban dah bagi kami skeluarga untuk berbuka posa kat parking keta.
pasai pa hang tau?
kami x suka makan tempat orang ramai ni, sempit sendat bagai.
bik kami dok buka kat parking, nasib la x ujan. haha
mcm tahun lepas kami dok buka tepi longkang, copp !
bukan long yg dok air lalu nahh, ni kering punya xdak lumut bagai.
kalau kotoq sapa nak dok makan tp tu, kami pun x maaau.
nak makan msti dok cari pemandangan yg indah & bau yg segaq.
baru la nak makan tenang aman dan damai.