nuffnang

4/28/2014

mengHAPPY kan diri

ASSALAMMUALAIKUM.
saje bosan kan, tengok la ni gambar yang tah ape2. 
nama awek ni beng2. yes beng2.
kita orang keluar bedua jek, x engat la knape kelua bedua, ade hal kot time ni.

die ni suka mengganggu aku time drive !

die ni anak polis, tengok gaya die. anak polis kan?

ok, saye anak wahid + saemah. 

yg ni memang mcm ni, suka sgat mcm ni. biarkan.

ni ape? ha yg ni saje je k. 

ha yg ni kn, yg ni pon tah ape2. sekadar bersuka2 k.

ha yg ni, yg ni lebih sangat k. xpe layan jek.

4/21/2014

aaarrggghhhhhh

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

My first interview !!
ya Allah ya tuhan ku,  seram sejuk dibuatnya.
Jantung ni macam nak tecabut je bila dapat call.
Alhamdulillah, Allah maha mendengar.
Allah permudahkan urusan aku.
Nak menitis air mata aku.
Aku nak sangat dapat kerja cepat2 sebab nak lupakan semua kesedihan aku.
Mudah-mudahan aku diterima bekerja, walaupun jauh.
Aku harap pengalaman pertama aku ni membantu aku.
Alhamdulillah, subhanallah :'(
Allah dengar doa aku selama ni.

CUBA TRY TEST
My name is Umi Nurhikmah Binti Abdul wahid
I'm 21 years old
I'm from Kulai, study at INSTITUT SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM (INSTEDT)
I have 6 sibling, i'm no 3. hahhaha
Now, saya bekerja dengan ayah saya sebagai pembantu AM. hahahha

Inn Shaa Allah, aku yakin dengan diri aku.
Aku tak nak hampakan ibu ayah aku.
Yang penting niat aku tu, nak berkat dan keredhaan Allah.


4/17/2014

kau masih dalam ingatan aku


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Terima kasih kepada Mohd Syafiq Bin Abdul Molok sebab bagi peluang aku bekawan dengan kau selama 4-5 tahun. Aku hargai sangat pekenalan ni walaupun ending nya sangat menyakitkan.

Throw back sikit la. Aku kenal kau time program SPM kat UTM. Aku tak tahu kenapa kau beria sangat & lagi pelik aku nak sangat bekawan @ bekenalan dengan kau. Time tu kau lah orang yang paling GEMBIRA aku tengok. Aku berangapan kau lah orang yang mampu happy kan har-hari aku. Anggapan !

Aku berterima kasih sangat kat kawan kau sebab sudi sampaikan SALAM aku kat kau, dan tu menjadi titik permulaan perkenalan kita. Just be nice, konon je semua tu. SAKIT PULAK HATI AKU LAHH !

Next, kita couple. Aku sanggup putuskan ADY, hanya sebap kau. Aku couple dengan kau, perasaan aku hati aku semua sakit. Thanks capik. 

Aku tak boleh nak huraikan semua nya dengai ditil, tapi....
Walau ape pon, aku doa kan yang terbaik untuk kau. Kau dah dapat perempuan yang sangat memahami kau, kau dah dapat perempuan yang satu kepala dengan kau, sama minat dengan kau, yang boleh ada masa 24 jam dengan kau, dan mungkin akan jadi milik kau selamanya. 

Sepanjang pekenalan kita banyak benda yang aku belaja dari kau. Kau ajar aku untuk berdikari, tak manja, usaha sendiri, kental, gagah, kuat, semangat, etc.
Aku sangat berterima kasih pada kau, kalau tak sebab kau belum tentu sekarang ni aku boleh drive sendiri, boleh begerak sendiri, semangat cari kerja.

Sorry aku banyak bahan kau.
SANDIWARA CINTA & MASIH MENCINTAINYA
mendalam lagu ni.

4/10/2014

aku RINDU kau la BODOH !!!!!!!!!!!!!!!!


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah, Allah masih beri nafas segar sampai sekarang. Dah masuk bulan April/2014 maknanya Ramadhan pun tinggal berapa lama je lagi. Rindu sangat nak mengerjakan ibadah puasa, nak kumpul pahala banyak2. Bulan yang sangat bermakna dan bulan yang sangat dinanti2 kan. Inn shaa Allah rindu itu akan terubat.

Banyaknya dugaan yang telah Allah bagi kat aku. Dugaan yang paling kuat yang terpaksa aku tanggung adalah dugaan HATI. Hati tak sakit kalau 'beliau' pandai jaga hati kita. Kenapa perlu 'beliau' berani janji untuk aku tunggu dia, kenapa 'beliau' sanggup berjanji dengan aku untuk bersama-sama susah dengan aku sebelum senag, kenapa 'beliau' senag sangat cakap tu semua tapi hakikatnya belakang aku 'beliau' buat seolah2 tak pernah janji apa2 dengan aku. 

Hari2 aku tungu chat & call dari kau, tapi RINDU yang kau bagi aku. Kau tahu betapa sahit hati aku nak tangguang RINDU tu? Sakit aku tanggung RINDU tu sama macam mana kau rasa bila scren handfon kau pecah. Tu la balasan yang kau dapat. Kau tahu berapa nilau RINDU aku selama ni kat kau? Kau tuka enjen Honda kau yang beribu pun tak sama dengan nilai RINDU aku kat kau. Kau pergi angkut perempuan lain kan. Tu la balasan yang kau dapat, enjen kau meletop ! aku tak doakan benda yang buruk, tapi tu semua kuasa ALLAH.

4/02/2014

royan !

2014
Tahun baru tapi tetap hati yang sama.
Kita hidup ni tak tau kan apa yang akan jadi, sebab tu kita buat je apa yang kita rasa betol, last2 hhumm
Dah habis belajar, dah habis praktikal.
So apa yang nak buat sekarang ni?
Dah berazam tak nak fikir soal CINTA (couple like monkey)
Percaya pada jodoh yang telah ditetapkan Allah.
Sekarang ni fikir nak cari kerja je, nak ada duit sendiri nak balas jasa ibu ayah nak tolong adik2.

Aku percaya pada rezeki yang telah Allah tetapkan dan aku hanya perlu usaha, 
Aku percaya pada jodoh yang telah ditentukan Allah adalah jodoh yang terbaik tok aku, 
Aku percaya ajal akan sampai bila sudah tiba masa setelah semuanya tercapai. 

JENGUK BLOG KEJAP

TAK BOLEH LA NAK UPDATE BLOG SELALU.
TIAP KALI NAK UPDATE JE HATI MULA LA BEKECAMUK BAGAI.
TERINGAT BENDA YANG BUKAN-BUKAN.
AKU NI PEREMPUAN HATINYA SANGAT MUDAH TERSENTUH.
BLOG MEMBUATKAN AKU SENTIASA TERINGAT KISAH SILAM AKU.
MAAF KEPADA YANG TERASA.
SEKADAR LUAHAN PERASAAN :(