nuffnang

10/27/2013

Menanti keajaiban


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Mimi tau Mimi bukanlah perfect person like another person..
Teringin jadi polite woman, gentle, brave, creative, confident yang orang boleh cakap kita ni perfect. Mimi ada cita-cita Mimi sendiri, Mimi ada minat Mimi sendiri, BUT...

I know Allah is always with me. Apa sekali pun yang terjadi adalah dengan kehendak NYA sendiri. So anything that happens after this adalah sesuatu kejadian yang ada hikmahnya tersendiri.

You must be strong Mimi..

KALAU


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

kalau aku ada kuasa, aku dah ubah dunia ni..
kalau aku mampu buat semuanya tamba bantuan siapa pun, aku dah ubah segalanya..
tapi aku ni perempuan yang lemah, yang terlalu lemah yang selalu mengharapkan bantuan orang lain..

kalau aku ada kekuatan dan kehebatan, aku dah bunuh orang yang tak patut ada dalam dunia ni..
aku bunuh orang yang cuba halang apa yang aku buat..
setiap orang yang aku dah bunuh tu aku akan catat sebab kematian dia..
tapi aku tau hakikat sebuah dunia yang penuh dengan realiti kehidupan..

kalau aku ada keajiban, aku hapuskan semua kesedihan keperitan penderitaan aku
aku nak ulang balik ke masa silam dan aku ubah hidup aku dengan perkara yang boleh buat aku puas dengan kehidupan aku sendiri..
masa tu aku tak kan fikir siapa aku apa aku buat, cuma fikir kepentingan diri aku je..
tapi semua tu hanya mimpi, hanya Allah yang mempunyai keajaiban tu..

Sifat tu semua datang dari hasutan syaitan je, sebab kita tengah marah. Hakikat sebenarnya kita tak perlukan semua tu, sebab Allah dah cipta kita sebaik-baik ciptaan. Kalau kita betul ada semua kekuatan dan keajaiban tu, hidup kita sendiri yang akan susah. Mungkin kita akan bangga kalau kita dapat tu semua tu tapi tu semua hanya sementara. Syukur apa yang telah Allah kurniakan pada kita. 
Semalam adalah sebuah kesedihan bagi aku..
Hari ini adalah suatu hayalan..
Hari esok belum tentu sinaran yang datang..

Kalaulah aku boleh dapat lihat masa depan aku...


10/21/2013

JDT biru VS JDT merah

Assalamualaikum..
Mimi takda kerja dan kurang kerjaan, so uplod la gamba ni.
Takda buah hati kan so masuk kan gambar sendiri je lahh. hehheh.
Mimi ambil gamba dengan Umi Norliyana yang diambil gambarnya oleh Umi Nurain..






10/16/2013

AYAM ! ! !


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Sekadar ingin meluahkan keperiitan hati..
Sakit hati bila orang yang kita sayang buat kita macam sampah..
Mudah ucap kata SAYANG, tapi semua tu bersebab..

Kau rasa tak apa yang aku rasa?
kenapa kau buat aku macam ni?
aku boleh lupakan kau, tapi tolong jangan cari aku lagi.
untuk apa kita nak berbaik kalau aku ni untuk masa renggang kau.
aku ada perasaan, aku ada hati..
kenapa kau selalu buat aku macam ni. ni ke balasan aku?
tolong lahhh, pergi dari hidup aku...
aku tak nak jadi perempuan simpanan kau, perempuan masa renggang kau.
kau sendiri tak "batak" kat aku kan.

kau tak pernah ada untuk aku.
masa sedih aku! ketawa aku! gembira aku! luka aku! duka aku!
kau tak pernah ada! 
kau bukan yang terbaik untuk aku.
kau bukan segala-galanya untuk aku.,.
kau masa lalu aku, kau masa silam aku.
kau masa kesedihan dan kerepitan aku.

aku tak sanggup dah, penattt, penat sangat..
kau buat aku macam ni, aku rasa macam pendek je nafas aku.
aku ke yang salah dalam hal ni?
kau fikir tak apa yang kau buat kat aku?

aku sanggup lepaskan orang yang betul2 aku sayang sebap kau! 
aku tipu orang yang aku sayang sebab kau !
aku buat dia sedih sebab kau !
aku tanggung sedih sebab kau !
aku tanggung keperitan, sakit, maut semua sebab kau !
aku benci kau !!!!!

aku berdoa aku bersujud supaya Allah bagi aku petunjuk...
tapi aku tak dapat semua petunjuk tu..
kau kejam ! kau jahat !

aku sayang kau, aku sekat nafsu kau, aku tahan dosa kau..
 tapi ni ke yang aku dapat?
ni ke yang harus aku tanggung?
kau faham tak?
kau rasa tak apa yang aku rasa?
kau sedih x?
kau sakit tak?

aku benci kau !
aku benci kau !!!!!!!!!!!!!!1

my nephew


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Dah lama Mimi tak update baby blog, maklumlah focus to final exams kan. hehhe
To my new entry Mimi nak share dengan sahabat-sahabat mengenai baby yang cute miut kat atas ni. 
Nama diberi Mohd Khalish Asyraaf Bin Mohd Fateh. Comel sangat pipi dia, Mimi panggil pipi cekodok pisang. Sebabkan, pipi die bulat lepas tu ada urat-urat macam kat cekodok pisang. hahhaha. 
Ok, tarikh lahir baby ni eah. Sangat istimewa. He was born on . . . . hahhahah Tarikh ni memang Mimi ingat sampai mati lahhh. 11/10/2013 ! ! ! Sama dengan tarikh lahir kawan "baik" Mimi. 
Tu lahhh ibu dah cakap jangan benci orang, sekali baby ni punya tarikh lahir sama dengan kawan "baik". Apa boleh buatkan, semua tu dah kehendak NYA.
Walau pun sama tarikh tapi tak sama tahun tak sama emak tak sama bapak kan? Sama-sama doa kan yang terbaik untuk mereka. 

#akubenciserangga