nuffnang

4/18/2013

anniversary ibu ayah

Assalamualaikum, salam hormat dari saya Mimi. hehhe. perkara yang mimi nak sharekan hari ni adalah mengenai ibu & ayah mimi. Semalam (18/4/13) merupakan ulang tahun perkahwinan mereka kali yang ke 28. Tak sangka dah 28 tahun mereka hidup berumah tangga, bukan senang tau. Pasangan bahagia ini dikurniakan 6 orang cahaya mata, diberi seorang menantu & dianugerah seorang cucu yang sangat comel. Mimi dan adik beradik bincang sebulan sebelum majlis untuk beri kejutak kat ibu dengan ayah tapi apakan daya x terkejut pon cuma tekujat je. hahah. Plane punya lah baik kan sampai ayah yang tengah ngeteh kat kedai kopi kita orang suruh balik. hehhe. semua dah ada kat rumah kita orang plane nak matikan elektrik, tima tu kek nya depan pintu. tak sempat nak bagi kejutan ayah dah kejutkan kita orang dulu, boleh pulak ayah keluar. Yelah, beria kita orang suruh balik kejap lagi takda apa pon an tu dia nak keluar semula agak nya. hahha. ayah keluar je kita orang semua menjerit, satu rumah bergegar lepas tu ibu pon datang time tu baru matikan lampu. hahaaha. ibu pon terkejut la dengan apa yang kita orang buat.
Petang sebelum party tu kita orang panik juga, kenapa hari ni ibu diam je, selalu dia la yang beria2 cakap ulang tahun ibu la apa lah tapi hari tu ibu senyap je. Apa lagi suruh adik tanya ibu la untuk mendapatkan kepastiannya. hahaha. Nasib baik betul. Macam tulah sedikit sebanyak ceritanya. Nampak kan kita orrang punya gelabah & kelangkabut nya. hahha


 
sempat lagi ayh tu jwab call

tengok tu ayah main2 jek .

ni baru ok :)
tengok kek nya ada gamba ibu & ayah tau .

ibu potang kek untok suap ayah :)

mulot tengah makan kek :)

ha ! ni cucu pertama ibu dengan ayah. baru pas mkan kek .
 
tengok molot dia, comot mamam kek eah.

DOA KAN KEBAHAGIAAN KAMI SEKELUARGA :)

2 comments:

  1. Happy Anniversary to both of your parents, semoga bertambah rezeki dan dipanjangkan umur inshaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin :)
      smoge awk jgk dmurah kn rzeki, dpanjangkn umur & sntiasa bhgia dsamping kluarga trsyang :)
      trima kasih :)

      Delete