nuffnang

1/26/2013

kelaBU

Assalamualaikum. Ape yg mimi nk madahkn mlm ni eak. hidop mcm biase je, smua nye ok je. alhamdullilah. tngok gmba ats ni. fst korang tngok gmba ni korang tngok muka ke baju? lpas mimi ckp cm 2 msti korang tngok gmba nye smule kn..? hehheh. xtw la sjak bile suka pkai baju same ngn org lain. tp klau pkai bju sme ngn org yg x knal bengang la pulak. hahhah. mungkin ni smua penangan cinta kot. yela org bcinta smua nk sama, baju sama ksot same smua klu blh nk same kn. baju same ni blh tarik prhatian org sbena nye. tp 2 bkn tjuan utama. tp mmg suka nk bli baju same. kita dri kcik pon ibu kita dh ddik mcm 2, baju raye sedondon ngn adk2. klau ank pmpuan or llki msti nk same kn bju nye. so tjuan utame bukan lah sbap nk tarik phatian, tp mmg dh terbiasa baju sama sjak kcik lg. tp xnk la dri ats smpai bwak nk same, memadailah bju je same. klu dpt pkai baju yg sme ngn org yg kite syg, org msti ckp 'sweet r korang bju same' hahhaa. baju same tp xkn bsame slame nye nk wt pe. klau lah baju same blh wt jdoh kita smpai ke akhir hyat xpe gak. jdoh ptmuan 2 smua kn di tngan Allah. mimi trime smua kntuan takdir. sbap mimi tw, stiap ape yg kita buat or dpat, akan ade yg sbalik nye yg akn Allah kurniakan, mcm ganjaran la. wlau ape pon mimi ttap bsyukur dgn khdupan mimi skrang, mimi ade ibu ayh, kluarga, kwan2, org yg syg kn mimi, n rmai lg lah. mimi tw rmai yg syg kn mimi. hehhehhe. syg awk2 smua.

1/20/2013

mimi SENYUM

1 senyuman . . . 1001 makna yang terbuku dalam hati. dulu lain sekarang ni lain. jangan samakan masa silam dengan masa yang akan datang. andai kata masa akan datang dan datangnya seakan masa silam, jangan pernah samakan. sebab, walaupun sama tetap tak serupa. kita dulu lain, sekarang ni lain. perasaan kita dulu lain, sekarang ni bertambah berbeza. 
kita sama2 simpam kenangan silam kita. kita saling mengingati antara satu sama lain. tu semua menjadi kenangan kita, kita jadikan ia nya satu memori yang indah dalam hidup kita. kita lalui banyak benda ynag hampir saya, semuanya hampir sama. kesedihan yang kita lalui kita sama2 rasa. sukar mendapatkan kembali benda yang telah hilang dalam diri kita. untuk mendapatkan peganti yang serupa dan sama tidak mungkin sama sekali.
gamba2 menjadi bukti tentang kita. kisah kita. kita sama2 rasa keperitan. jarak antara kita tak mungkin kabahagian untok kita. kita selesa dengan keadaan kita sekarang. pedulikan apa yang akan orang bercerita tentang kita. kita tahu apa yang terbuku di hati kita. kita boleh bersedih bersama. kesedihan kita cerita hidup kita yang kita pernah bahagia satu ketika dahulu.

1/15/2013

kesedihan 4 muharam 1423

Assalamualaikum. Jam sekarang ni menunjukkan pukul 12.51 am. Tak tahu la kenapa tiba2 hati ni rasa hiba sangat. Rasa sedih sangat. Rasa nak menangis, tapi bukan masa yang tepat. I need someone. Kenapa malam ni kenapa tak malam yang akan datang. Teringat benda yang sedih.
Birthday mimi ari tu, memang mimi gembira sangat. Mimi silap, mimi terlalu gembira sampai lupakan waktu sedih. Mimi sedih dia x wish befday mimi. dia x tahu ke bfday mimi? menipu sangat. kalau tak tahu ok mimi boleh terima, tapi takkan x tengok wall fb mimi. masa tu mimi betol2 dah x boleh nk than perasaan. 'salam. mimi dah tak tahan macam ni. kita kwan mcam dulu je k'. haram die nak betanya. kenapa eak cepat sangat benda ni berlalu. belum sempat lagi nak berseronok, belum sempat nak bahagia, belum sempat lagi nak share cerita, belum sempat nak rasa kasih sayang, belum sempat . . . .
mungkin ni yang terbaik tok kita. tapi mimi ade rasa ada benda yang kita belum setle. mimi rasa tak puas hati sangat ngan dia. sedihnye masa tu. mimi tak tahu kenapa, air mata mimi tak boleh menitis untuk dia. dia kejam sangat. mimi geram dengan  dia, mimi benci dengan dia. 
mimi ni tak layak nak membenci orang lain, siapa lah mimi ni nak membenci orang. mungkin mimi ade buat kesilapan yang besar tanpa mimi sedar. mimi akan cuba perbaiki kesilapan mimi dari masa kesemasa.

p/s: mimi hepy dpat bkawan ngn awak. saye x pnah menyesal dgan ape yg saye buat, sejak sye nk bkwan ngn awk smpai la skrang. awk pnah mnjdi kwan tbaik sye. thnks awk. sye ttap tnjukkan snyuman sye untok awk. ksidihan sye x layak tok awk, sbap awak kwan kbhgiaan sye.

1/14/2013

cerita 11/1/2013

Assalamualaikum tok smua yg sudi baca blog mimi ni. beberape hari lepas hari lahir mimi. yg ke 20 tahun. tak sangka dh alam 20an. cepat betol masa belalu kan. time bfday mimi ari jumaat, time 2 jugak mimi kat kolej ade klas lg. jujo mimi ckap hepy gila, taon yg sgat bermaksa la bg mimi. tiap2 taon bemakna, tp lain cara je. nk cite ni.
mlm bfday (10/1) mlm2 housmate mimi wat tw. si ika semot mcm2 plane. dia ajak teman isi minyak mula2, xpenah2 paksa teman isi minyak. dh tw dh msti ade smting punye. balik isi mnyak xde ape jd pon. pas 2 plane lain pulak. die ajak makan bege mlm 2. perot xde la rasa lapa pon, tah hantu mane merasok die, saka masuk la kot, boleh pulak paksa mkan bege. sudah la ika ni dh kenape. mimi xnk die kate xnk kwan la, mimi xsyg die la, mimi xbeli yg lain xnk beli la. hhhiisss mcm2 la. lain pulak kerenah die mlm ni, mcm2 eak.
nak x nak kene lajuga beli. tp mimi ckap nk kirim je. x! kene ikot jugak! nampak kn plane die cm ne an. ok ikot kn aje lah. beli la bege yg paling murah, bege daging banjir. banjir ok! 
balik je beli bege shida ngn nadia dh tecongok dpan umah. dh tw dh time 2 ape keje die org ni. mimi kuwa kete nk masok umah nmpak tepong kat tepi tembok. hhaaa sudah nk kene baling tepong la ni. mimi ape lg cpt2 r amek tepong 2. engat kn 2 je upe nye dh stenbay tepong lain. ha ok xpe, 4 lawan 1. tp lom strt lg min baling2, kite org mkn bege dlu. ok, dh abis mkn 2, mula la smua gelabah cm ne nk strt an. shida masokk umah mimi ape lg keja la smpai dlm umah, ttop pintu bedua je dlm umah ngn die. ha ape lg, shida la mangsa kene tepung 1 muka. hahhaha. 
ok lpas 2 kuwa umah ha strt la baling kat die org. die org tepong ckit je mimi nye yg bnyak memang ckop tok 4 orang. hahhaha. pape pon thnks korang, mimi tw ape niat korang wt cm 2. ok dh abis cite kat umha, nk cite hari esok nye pulak. 
dtang je kelas si semot bolh pulak jerit 'ari ni ari jdi mimi!'. ok, cool jek. :p time 2 kelas pemasaran ngn medam faiezah. thnks medam wish n dpat kis lg. hehheh jles yg lain an. pas 2 stu klas nyanyi kn lagu selamat. thnks u all. teharu sgt. rase nye bru mimi sorang kot dpt cm 2. hehhehe
next class. comercial. ha sudah ade budak2 korea. kite org kene blaja bhasa korea. ok strt blja la 123 hana dul sat, i love u la ape smua lah. pas 2 mimi mntak die aja lgu hepy bsday versi korea. ok kite org pon blaja. pas abis blaja sir tanye ape yg die nk tnye. x smpat nk tnye ji-seon (budak korea) ckp 'she can sing'! hahhaha. ha ok mimi pon ckp kat sir, today my bfday :) so kite org just kne nyanyi lagu 2 je. pas 2 satu kelas nyanyi. seronok sgt! pas 2 rakam ji-seon nyanyi. t mimi uplod klau rajin. hahhah. ok dh bis klas.
nk balik juamt 2 dpat hadiah, frame ngn kasot. cntik sgt frame nye, kasut pon cute. balik dh la naek bas kene bwak brang bnyak :( tp xpe. bfday taon ni xdpat mkn kek tp dpat mkn pizza. ok xpe, thnks ibu. rase nye dh ckop hepy dh 1 ari. time tok bsedih pulak pas 2. nk te sdih sebab ape? to be contniu. salam syg dri mimi.

1/06/2013

cinta yg MEMBUNUH ?

dh sampai mase nye aq bla dari hidop kw. aq dh x sngop nk tngong ksdihan aq sndiri. aq mnyesal ape yg aq buat slame ni. aq senag lupe kn tntang kw. kw x mmbantu aq ape pon. aq mnyesal mndua kn org yg aq syg n org yg btol2 syg kn aq. aq bute, aq dh silap buat kputusan n pilihan. ni 1 pngajaran tok aq. aq xde ape nye tok kw, aq x pham kw, aq x blh nk syg kw lbh, aq xleh wt kw hepy. tp kw? kw wt aq skit hati! sedih! kecewa! menyesal! kesal! kenape aq bodoh sgt! kw buat aq lbih syg kat die, aq syg gile kat die. syg gile! aq bleh hdop xde kw! aq x mati xde kw! aq ade die! aq ade fmly aq yg sntiase risau n sntiase syg aq! aq ade Allah yg sgt mmahami aq n sntiade ade dgn aq!
aq xkan pnah balas kat sape2 pon ape yg aq rase skrang, tp aq akn psti kn kw akan rase ape yg aq rase. kw pn akn tw betape perit n sakit nye dlm keadaan mcm ni. org sakit ade ubat n penawar nye, tp sakit yg kw bg aq ni, blom tntu snag aq nk ubat sndri. kw x bgune lngsong tok aq, lngsong x bgune! kw sntiase ngn hdop kw! aq bukan gundek! aq bukan prempuan murahan! aq bkn kaki lyan or pmpuan tok kw mntak ape yg kw nk! aq ade maruah! aq ade harge diri! kw x prnah nk pham aq! kw x prnah nk hormat stiap kputusan aq! aq sedih :,(
hari yg kw tngu dh smkin hmpir. kw nk aq bla dri hdop kw kn. aq trime. klau x smpai bile aq nk mcm ni kn. smpai bile aq nk mndua kn syg aq tu kn. aq hrap kputusan yg akn aq buat adelah kptsan yg btol n kptusan yg Allah telah ttap kn tok aq. doa yg slalu aq mohon mkin ni jlan yg Allah nk tnjuk kn. aq dh xnk ade ksilapan dlm hdop aq lg.
"Ya Allah, seandainye kputusan yg akan aq buat adlah yg tbaik aq trime dgn redha n tenag. andai kate kptusan yg akn aq buat adlah ksalahn bsar, aq mhon kw tnjuk kn jlan yg sebenar." Amin :(

1/03/2013

nak CEKLAT .

Assalamualaikum. 
HHuumm rindu nye mimi ngn coklat ni. Sedap ! sedih ! syg mimi yg slalu bli kn :(
rndu sgt ngn syg mimi :(
nk mkn coklat sama2, jlan sama2, mkn sama2 sama2 sntiasa brsama untok slame nye :/
mimi sntiasa tngu saat 2 smua, rindu gile kot.
coklat ni xde la mhal, tp blh dkire mhal la gak.
untok org tsyg kn, die sngop bli kn tok mimi.
klu kne llki lain, xde maknaye.
tiap kali jumpe, dh nk balik je msti die bli kn.
mimi blik jumpe die ngn mmbwa ssuatu yg manis :) n kite sntiasa mnis kn.

tok bby syg : mimi engt lg, fst time b mkn coklat yg wane putih, b ckap telo. hehhhe. mimi ckp la coklat, bkn telo ! wlaupon b ckp telo yg 2 la b paling suka kn sbap rasa nye cm susu2. bkn nye 1 2 b mkn, bnyk b mkn. pas 2 b sruh mimi smpan kn mkn kat umah. sdp sgt la 2, sbap 2 b sruh mimi smpan kn takot b mkn smua telo 2. hehhhe. rndu b sgt2. xde sape yg blh ganti tmpat b kat ati mimi ni. wlaupon b bkn jdoh mimi . . . . . :(

kwn2, mimi mntak doa dri kwn2 smua k. doa kn hubungan kami dakhiri dgn senyuman n kgembiraan. wlaupon kami bpsah bia la kami bpsah dgn kbhgiaan :( aminn

1/1/2013



بسم الله الرحمن الرحيم
 Assalamualaikum. Malaysia digemparkan dengan letupan bunga api dimerata tempat ! Sempena Tahun baru, 2013 ! Happy new years for all my followers. Hopy for this years will change everything. I very hope for this year I can get more happiness n joi. 
Tahun 2012 banyak sangat kenangan, terlalu banyak sangat. Terlalu banyak pahit dari manisnya. Tahun 2012 banyak mengajar Mimi tentang dunia dan kehidupan. Mengaja Mimi segela erti kehidupan. Mengajar Mimi menghargai, mengasihi, merasa keperitan hidup, merasai kesedihan dan banyak lagi.
Tahun 2012 tahun yang paling bermakna yang tak dapat dilupakan. Mimi harap Mimi dapat pandang kehadapan untuk memajukan diri Mimi sendiri. Dah banyak benda yang Mimi lalui, agaknya lepas ni dugaan apa pula yang akan Mimi hadapi. Allah tu maha adil, Allah memberi kita ujian semampu kita tidak pernah lebih. Allah juga nak kita sedar agar kita tidak lalai dengan kehidupan kita sekarang.
Kesusahan yang kita dapat tu mungkin juga kebahagian orang yang kita rampas tampa kita sendiri sedar. Dalam dunia yang hanya pinjaman sementara tak mudah kita nak lakonkan. Sedangkan pelakon sebenar pun boleh dikritik ni kan pula kita hanya hambaNya. Kecil kita ni, siapa kita nak menentukan baik buruk kita. Apa yang kita buat kadang-kala kita tidak sedar yang ia nya salah.
Sekarang ni Mimi hanya mampu tersenyum dan bersabar walaupun sedang sarat mengandungkan gigi bongsu. Sakit gila! Kalau hati boleh terguris dan boleh tahan sakitnya, takkan sakit gigi yang budak kecik rasa pun tak boleh tahan. Hhheee.
Mimi harap semua kawan-kawan mendoakan yang terbaik untuk Mimi. Macam tu juga dengan Mimi. Mimi akan pastikan setiap kali Mimi menadah tangan untuk berdoa, Mimi takkan pernah tingaalkan doa untuk kawan-kawan semua. Insallah. Mimi sayang semua.

# hepy new years syg :,(