nuffnang

10/27/2013

Menanti keajaiban


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Mimi tau Mimi bukanlah perfect person like another person..
Teringin jadi polite woman, gentle, brave, creative, confident yang orang boleh cakap kita ni perfect. Mimi ada cita-cita Mimi sendiri, Mimi ada minat Mimi sendiri, BUT...

I know Allah is always with me. Apa sekali pun yang terjadi adalah dengan kehendak NYA sendiri. So anything that happens after this adalah sesuatu kejadian yang ada hikmahnya tersendiri.

You must be strong Mimi..

KALAU


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

kalau aku ada kuasa, aku dah ubah dunia ni..
kalau aku mampu buat semuanya tamba bantuan siapa pun, aku dah ubah segalanya..
tapi aku ni perempuan yang lemah, yang terlalu lemah yang selalu mengharapkan bantuan orang lain..

kalau aku ada kekuatan dan kehebatan, aku dah bunuh orang yang tak patut ada dalam dunia ni..
aku bunuh orang yang cuba halang apa yang aku buat..
setiap orang yang aku dah bunuh tu aku akan catat sebab kematian dia..
tapi aku tau hakikat sebuah dunia yang penuh dengan realiti kehidupan..

kalau aku ada keajiban, aku hapuskan semua kesedihan keperitan penderitaan aku
aku nak ulang balik ke masa silam dan aku ubah hidup aku dengan perkara yang boleh buat aku puas dengan kehidupan aku sendiri..
masa tu aku tak kan fikir siapa aku apa aku buat, cuma fikir kepentingan diri aku je..
tapi semua tu hanya mimpi, hanya Allah yang mempunyai keajaiban tu..

Sifat tu semua datang dari hasutan syaitan je, sebab kita tengah marah. Hakikat sebenarnya kita tak perlukan semua tu, sebab Allah dah cipta kita sebaik-baik ciptaan. Kalau kita betul ada semua kekuatan dan keajaiban tu, hidup kita sendiri yang akan susah. Mungkin kita akan bangga kalau kita dapat tu semua tu tapi tu semua hanya sementara. Syukur apa yang telah Allah kurniakan pada kita. 
Semalam adalah sebuah kesedihan bagi aku..
Hari ini adalah suatu hayalan..
Hari esok belum tentu sinaran yang datang..

Kalaulah aku boleh dapat lihat masa depan aku...


10/21/2013

JDT biru VS JDT merah

Assalamualaikum..
Mimi takda kerja dan kurang kerjaan, so uplod la gamba ni.
Takda buah hati kan so masuk kan gambar sendiri je lahh. hehheh.
Mimi ambil gamba dengan Umi Norliyana yang diambil gambarnya oleh Umi Nurain..






10/16/2013

AYAM ! ! !


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Sekadar ingin meluahkan keperiitan hati..
Sakit hati bila orang yang kita sayang buat kita macam sampah..
Mudah ucap kata SAYANG, tapi semua tu bersebab..

Kau rasa tak apa yang aku rasa?
kenapa kau buat aku macam ni?
aku boleh lupakan kau, tapi tolong jangan cari aku lagi.
untuk apa kita nak berbaik kalau aku ni untuk masa renggang kau.
aku ada perasaan, aku ada hati..
kenapa kau selalu buat aku macam ni. ni ke balasan aku?
tolong lahhh, pergi dari hidup aku...
aku tak nak jadi perempuan simpanan kau, perempuan masa renggang kau.
kau sendiri tak "batak" kat aku kan.

kau tak pernah ada untuk aku.
masa sedih aku! ketawa aku! gembira aku! luka aku! duka aku!
kau tak pernah ada! 
kau bukan yang terbaik untuk aku.
kau bukan segala-galanya untuk aku.,.
kau masa lalu aku, kau masa silam aku.
kau masa kesedihan dan kerepitan aku.

aku tak sanggup dah, penattt, penat sangat..
kau buat aku macam ni, aku rasa macam pendek je nafas aku.
aku ke yang salah dalam hal ni?
kau fikir tak apa yang kau buat kat aku?

aku sanggup lepaskan orang yang betul2 aku sayang sebap kau! 
aku tipu orang yang aku sayang sebab kau !
aku buat dia sedih sebab kau !
aku tanggung sedih sebab kau !
aku tanggung keperitan, sakit, maut semua sebab kau !
aku benci kau !!!!!

aku berdoa aku bersujud supaya Allah bagi aku petunjuk...
tapi aku tak dapat semua petunjuk tu..
kau kejam ! kau jahat !

aku sayang kau, aku sekat nafsu kau, aku tahan dosa kau..
 tapi ni ke yang aku dapat?
ni ke yang harus aku tanggung?
kau faham tak?
kau rasa tak apa yang aku rasa?
kau sedih x?
kau sakit tak?

aku benci kau !
aku benci kau !!!!!!!!!!!!!!1

my nephew


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum

Dah lama Mimi tak update baby blog, maklumlah focus to final exams kan. hehhe
To my new entry Mimi nak share dengan sahabat-sahabat mengenai baby yang cute miut kat atas ni. 
Nama diberi Mohd Khalish Asyraaf Bin Mohd Fateh. Comel sangat pipi dia, Mimi panggil pipi cekodok pisang. Sebabkan, pipi die bulat lepas tu ada urat-urat macam kat cekodok pisang. hahhaha. 
Ok, tarikh lahir baby ni eah. Sangat istimewa. He was born on . . . . hahhahah Tarikh ni memang Mimi ingat sampai mati lahhh. 11/10/2013 ! ! ! Sama dengan tarikh lahir kawan "baik" Mimi. 
Tu lahhh ibu dah cakap jangan benci orang, sekali baby ni punya tarikh lahir sama dengan kawan "baik". Apa boleh buatkan, semua tu dah kehendak NYA.
Walau pun sama tarikh tapi tak sama tahun tak sama emak tak sama bapak kan? Sama-sama doa kan yang terbaik untuk mereka. 

#akubenciserangga

9/30/2013

TERSENYUM seketika

Assalamualaikum sayang.
huummm
Kenangan MPG
Dah semesta akhirkan, ni lah event last kita orang.
Tanjung Putri Resort, Pasir Gudang
Thanks alot to all dear friends sebab bagi semangat untuk mimi join this event and our junior thanks for everthing, and, and all dear beloved lecturer thanks for all the knowledge that has been poured out to us all .
and the last word from me
"saya tak secantik si rama-rama"



























9/17/2013

tabah mimi


Kalau setiap orang boleh dapatkan apa yang dia nak, mesti kita akan lupa pada Allah sebab kita tak perlu berdoa untuk mendapatkan apa yang kita mahukan. 
Apa sekalipun yang akan terjadi, kena sabar juga untuk dapatkan apa yang kita inginkan. Biarlah lambat mana pun, yang penting tidak putus berdoa untuk mendapatkan sesuatu.

Kalau aku boleh dapat apa yang aku nak, aku nak . . . . .
Tak sanggup aku nak luahkan apa yang aku nak. 
Kejam betul aku ni.

Aku mohon hati aku dilembutkan, aku diberu petunjuk dalam kehidupan aku, dipermudahkan segala urusan aku, aku sentiasa dilindungi daripada sebarang perkara yang tidak diingini, kuatkan dan cekalkan hati aku untuh menempuhi liku-liku kehidupan, mendapat kebahagian dunia dan akhirat. Aaminn. 

8/04/2013

7/16/2013

kawan ohh kawan


gamba ni time aq kecik k.
sekarang ni aku dh 20 tahun
aku tau kau tu lebih tua dari aku
sebelun tu selamat membaca blog aku.
aku tak tau lambat ke cepat kau baca entry aku ni
tapi yang penting kau akan baca jugak kan.

kau kena ingat apa yang kau buat sekarang
kau gembira sangatkan dengan life kau sekarang
kau akan tanggung keperitan life kau lepas ni
kau game aku banya kali kan?
orang sekeliling nampak
nampak busuk kau

kau lebih tua patot jadi contoh pada adik2 kau tu
bukannya kau bagi contoh yang tak elok macam ni
bukan jenis aku nak up date status kat fb ok
aku ada blog so aku gunakan sebaik nya

kau guna fb nak cemoh aku kan
aku rasa sejak aku bekawan dengan korang kan
banyak bala, malapetaka yang menimpa
sorry to say la yek, aku telus ni

kau dengan adik2 kau dah berapa kali game aku 
bukan aku je kau game kawan2 aku jugak
pesahabatan kita memang tak seronok kan?
tapi aku ada keluarga yang kau tak ada
kau takda kebahagian macam aku rasa

prinsip berkawan yang aku pigang sekarang ni
nak cari kawan bia yang menjual minyak wangi, sebab?
dapat tempias nye pon bau wangi bebanding berkawan dengan?
berkawan dengan orang jual najis yang bau nya pon melekat kat aku.

aku ni segan nak berjalan dengan orang macam korang ni tau
semua orang nak bercakap pasal korang, hot staff la kate nye kan
tapi x cukup hebat, kau orang lagi hebat kan
tahap kesabaran aq dah makin menipis sekarang ni
tapi yang penting aku tak kesah dengan hati LEMBUT kau tu
hati kau tu tak menggugat kehidupan aku langsung

makin hot la lepas ni kan
lagi2 lepas kau baca blog aku
kenangan susah aku time belaja la ni
tapi perit bep, Allah sahaja yang tahu
kau orang banyak sangat berselindung depan mata aku
tapi kau tak mampu nak berselindung di sebalik Allah

satu benda yang aku nak nasihat kat korang la ea, jangn la korang nak menipu mak bapak korang tu lagi, dah2 la eah. ape yg korang buat tu aq yg sedih tw, bape bnyak korang buat dosa blkang mak ayh korang. aq xde la baik mane, aq pon ade buat dosa jgak. tp dlm soal ibu ayh ni, prinsip yg aku pigang "aq takut hilang kepercayaan dari ibu ayh aq". aq pon ade buat dosa blkang ibu ayh aq, tp bendu tu semua dalam pengetahuan ibu ayah aku. selagi aku boleh jujur dengan die org aku jujo, walaupon kadang2 aq menipu untok kebaikan aq n aq xnk die org risau kat aq. aq x mampu nk balas jasa die org, aq baru je nk abis belaja. selagi aq x bekerja n x kawin, ibu ayh aq no 1. korang msih ade mak bapak n famly, so hargai lahh. ni semua pon sebap nak dapat keberkatan dari Allah, tapi klau ibu ayh kita x berkati ape yg kita buat mcm mane kite nk dpt keberkataan dri Allah? terbaik x aq ceramah korang? nak ceramah bebas? bg tau je nti aq bag lagi. tenag sikit ati aku sekarang. dddaaaa.

sory aku jujo dbulan pose ni eah.
slmat bpose, ooppssss kw xboleh nk pose sebap ke dalam P______G!

7/10/2013

cahaya ramadhan



بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum.

Alhamdulillah, selamat berpuasa pada hari pertama. hehehe
Hari pertama je pon, gempak abis. hahha
Ain punye birthday 10/7/2013 bersamaan dengan 1 Ramadhan. 
Memberi seribu makna baik ni, mudah-mudahan.
Selamat menyambut ulang tahun kepada semua sahabat-sahabat yang menyambut ulang tahun pada hari ini. Umur baru pada bulan mulia ni berdoa la, mana tahu Allah bagi hadiah istimewa dengan mengabulkan doa awak tu. Beruntungnya awak-awak semua tau. Mimi tumpang bahagia je.

1 Muharam menjadi hari bermakna, begitu juga 1 Ramadhan. Sedikit demi sedikit Allah telah bagi Mimi petunjuk. 
Allah menunjukkan kekuasaan Nya.
Allah menunjukkan kebesaran Nya.
Allah menunjukkan kehebatan Nya.
Allah menunjukkan keagungan Nya.
Mengalir air mata tiba-tiba bila Allah tunjukkan kebesaranNya. 
Allah maha mendengar.
Allah dengar doa Mimi.
Allah makbulkan doa Mimi. 
Allah maha mengetahui, mengetahui apa yang Mimi tangisi selama ini. 

Allah bagi masa, Mimi masa untuk sujud kepada Nya..
Allah bagi Mimi lebih dekat dengan Nya..
Allah maha besar 2x..

7/03/2013

JDT VS THE RED WARRIORS

 Dont say anythink. hehhe
 bro2 bukit besar yg berbesar hati nk menyaksikan bola

 semangat membara + bekoba2 tau. hujung2, huh !
tp best, kenangan terindah bep.

 semua tengah hamba, dapat kaba2 angin yg agak x menyenagkan. huumm kesiannn

 walau ape pon yg jd, begambar tetap bgambar. susah bep nk dpat pg. hehhehe

 x berpeluang singah la, sempat curi2 amek gamba je. maklumlah jalan dgan org kuat JDT kn.

 best3 ! thnks ayh.

 best nye tengok die org bersorak. tp syng dpat stay kejap je kat dlam ni.. hhuummm

 menag sorak je JDT ni, memang xbleh nk disangkal. penyokong memang semangat gile.

 dh la, sedih tengok gamba ni lahhh..

 berubah angin. 

berbahagia die pasukan die menag. hehehhe
dok sbelah penyokong klantan, kena berhemah ckit. 

sempat amek gamba ngn adk comel.