nuffnang

11/29/2012

luahan

Assalamualaikum to all my reader :) Hari ni Mimi nak meluahkan perasaan lari. Macam biasa la, kalau gembira lupakan bby tapi kalau sedih mesti Mimi cari bby kn. Bby jangan merajuk dengan Mimi pulak tau, nanti Mimi dah takda tempat untuk meluahkan perasaan lagi :(

Bby rasa Mimi ni jahat tak? Mimi menduakan pakwa Mimi :( tapi Mimi ada sebab kenapa Mimi buat macam tu semua. Memang la kalau difikirkan balik salah apa yang Mimi buat ni, tak sepatutnya Mimi buat pakwa Mimi macam tu. Mimi nak dia bahgia dalam masa yang sama Mimi sendiri pun nak bahagia. Mimi dah tersilap langkah ke? 

Walaupun dah ada orang baru Mimi tak rasa pun sayang dia pada Mimi. Setiap apa yang dia buat serba tak kena je pada Mimi. Mimi rasa macam tu mesti sebab Mimi sayangkan pakwa Mimi kan? Mimi still sayangkan pakwa Mimi walau apa sekali pun yang jadi. Dia tu kebahagiaan Mimi, orang baru bukannya tak bahagia tapi . . .

Mimi mengharapkan doa daripada rakan-rakan semua dan juga khidmat nasihat daripada pakar. hhaaaa. Mimi mohon dan selalu berdoa semoga Allah memberi petunjuk dan jalan yang terbaik. Takut lama-lama Mimi akan buat kesalahan yang lebih besar.

# tetap sayang semua

11/27/2012

sentiasa MIMI

Assalamualaikum. Nice day my dear. Today. yesterday n tomorrow Mimi tahu akan tetap jadi benda yang sama. Hari mungkin berubah tapi jalan cerita hari-hari kita tak semestinya berbeza dengan hari semalam atau sebelumnya. Kalau kita lalui hari yang sama je sepanjang hidup kita, mesti kite akan bosankan? Kita mesti pandai bawa diri kita sendiri untuk hari yang akan datang dan kita sendiri yang mengubah cerita hidup kita untuk hari esok.

Tertarik dengan kata sahabat 'orang gembira kita gembira, orang sedih kita akan sangup gembira juga sebap tak sanggup menunjukkan kesedihan kita pada orang'. Mimi sendiri tak sanggup tunjukkan kesedihan Mimi depan orang, Mimi yakin dengan kesedihan yang Mimi alami adalah semangan dan kekuatan untuk masa akan datang.

Umur akan mencecah 20 tahun, berapa bulan je lagi tapi pemikiran tak pernah berubah. Bila Mimi nak menjadi seseorang yang berfikiran matang?  Sampai bila nak jadi orang yang menyendiri je? Sampai bila nak jadi orang yang bersedih je ni? Setiap orang ada matlamat hidumnye sendiri, Mimi?

:o

I'm not perfact like another person :(
I will try do the best my self just fao u dear :(
Just look n see :)

luv u papa

11/19/2012

capital J

Assalamualaikum. hey dear. #sentap + dizzy
Mimi tak de bende nk share, just nak mention Mimi dah bertambah bahagia sekarang ni. hahahhaha.
look at my clothes! capital J! J mean JANGKA MASA PANJANG. he give a meaningful purpose. hehhe.

miss u dear ^_*