nuffnang

9/14/2012

SEDETIK UNTUK BERDOA

"YA ALLAH, TUNJUK KAN KEPADA KU SEGALA YANG BERMAIN DALAM FIKIRAN KU. TUNJUKKAN AKU KEBENARAN DUNIA INI DAN SEGALA YANG TERLINDUNG DARI PENGLIHATAN MATA HATI KU . . AMINNN"

9/12/2012

gIgI bOnGsU kU

Assalamualaikum  to all my dear, especially my bby blog. How are u today? I hope always be fine beside Allah. :)
Nak cite ni pasal gigi. Mimii ngah mnahan sakit gigi n gusi dsebabkan gigi bongsu nak tumbuh. Sakit yang teramat sangat ni. Nak makan kalau di ikitkan tak boleh sebab rasa sakit tapi disebabkan mimi ni seorang yang kuat maka dengan itu bedal je apa yang ada depan mata. 
Tak tahu kenapa rasa seronok pula tumbuh gigi bongsu ni. Orang kata kalau nak tumbuh gigi bongsu ni macam-macam sakit, demam la apa lah siap kena jumpa doktor sampaikan cucuk2 bagai. Tapi mimi bersyukurlah sebab mimi ok lagi tak seteruk mana pun. Nasib baik dah nak abis raya baru rasa sakit kalau sakit masa raya mesti hilang nikmat raya.
Mimi tanya ibu masa ibu tumbuh gigi bongsu dulu macam mana, ada demam2 tak. Ibu cakap ibu macamm biasa je cuma sakit2 sikit je tak de la sampai demam2. Keranya mimi macam ibu la takde sakit apa pun cuma sakit gitu2 je lah. hahhahahah..
Sebenarnya bangga sebab gigi dah tumbuh, maka terbuktilah yang diri ini sudah cukup MATANG !!! Semperna penumbuhan gigi baru ni mimi nak perbanyakkan minum susu yang bagus untuk gigi dan juga tulang. hyahahhahah
p/s: jagalah kesihatan gigi anda  *_^

9/06/2012

orang VS mulut



‘ade org bfacbok hilng kn tnsion’
‘ade org bfbook wat org tnsion’
Ade org bckap untok hilng kn tnsion’
‘ade org suke ckp wat aq tnsion!’
::: pantun 4 kerat dubah olh mimi :::

Assalamualaikum bby blog, how r u today? Hope all my reader (ad eke?) alys be fine like me.  Today I want update my bby blog n say somting about ‘orang’. Firly sory my English not as very well but I will try to do the bst for my English. Hheee..
Atcly ORANG mmang bnyk mulot kn, I mean bnyak bckap, bnyk mbebel, bnyk mngutok, mngate, mngupat that all. For me I don’t care if smone want to say anyting about me, bed n goog or evrting. I think  over this yers I do thr best fo others. But why org ttap assume yg I ni very bed girl. I know who I am, noting impress if I loss from u all dn sebaliknya. (dh mula la ni).
I know bnyk dugaan dlm friendship ni, ade air api angin n bnyk ragam. X bleh nk bckap bnyk, I woried about all my lving frind feel wrong about me. I apologize for my lack selama ni. Noting 2 say again.
p/s: xbagus gune bahase rojak n pasa ni, hhummm just 4 fun. Nice day my dear bby blog.

9/03/2012

menanti syg yg ke 100

Assalamualaikum bby blog. Windu nye kat die, dh mucuk cngt dh die ni. cian ye kne tngal lme2 ye. cute x bby tngok pic ats 2? hheee. slmat ari rye bby, smoge sntise mnjdi pneman mimi dhari2 yg sntiase mndatang. mmuuaahhhh! syg bby..
skrang ade 99 flower, xsaba ni nk tngok spe kn gerangan yg btuah yg jd flow yg ke 100. hheee.. swet kn bby. blog ni mmg la xde bg pape yg pnting tp jst pneman mimi yg slalu sgt sngsare ni. xde spe yg sngom mneman hati ini 24 jam kcuali Allah. tp ape yg kite cite 2 nk la trluah kn so luah kn la ky bby yg 2 ni, yg 2 bby bcuk. hahhaha.. 
p/s: sory kpd sape2 yg x pham . hheee