nuffnang

6/05/2012

Untuk yang tersayang :)

Assalamualaikum . Nice day. Rindunya bby blog ni, lama sangat tak bersua mukakan. Hehehehe. Sampai nak jumpa lagi pun dah malu-malu, tutup muka lagi tau. Hheeee  :p
Bulan lepas 29.5 ulang tahun ibu yang ke . . . Mimi dan adik beradik yang lain sebagai anak yang disayangi mesti la dah ada perancangan yang terbaik kan. Mula-mula plane dengan adik-adik macam nak gila tah apa-apa, lagi-lagi adik Mimi yang Pogi tu sangat la beria. Besday ibu la yang paling gempak, plane setaun lebih awal tau. Mimi dengan adik-adik beli hadiah je, tu pun hadiah biasa-biasa je. Kebetulan time besday ibu die tengah bercuti pulak tu kan, sempat la beli apa-apa yang patut. Beli kek sampai dua jenis konon nak buat dua tengkat, lepas tu tingkatnya nak guna salur paip. Kepala paip dia r an, mentang-mentanglah kerja headware otak semua serba boleh. Hheehhehe. Sehari sebelum ibu balik bercuti apa lagi pergi beli kek la dengan my BFF Nik. Nik banyak berutang budi, sanggup buat apa sahaja untuk kawan. Terharu rasanya. Dalam masa yang sama terpaksa la half day, tu pun atas cadangan adk Pogi ye. Hehhehehe..
Kek ni khas tau untuk ibu yang kami sayangi, SEASON mari tau. Berhujan berpanas nak membeli kek ni. Hehehhe. Kek ni gabungan untuk tiga hari yangg teristimewa. Mula-mula untuk Hari Ibu yang dah lepas, Mimi tak de bagi apa-apa pun lepas tu Hari Guru pun sama juga tak da bagi apa, lepas tu Hari Jadi. Ha hari jadi mesti la kena bagi kalau tak bagi bila lagi nak bagi tak kan nak tungu ujong tahun pulakan. Cute tak? Tengok orang yang beli la kan! hek4!
 
Ni la dua jenis kek untuk ibu, 1 Coffie Oreo apa tah yang lagi satu fruit yang juga namanya dah lupa. HHeehhee..
 
 Ha!!! Ni lah hadiah yang Mimi beli dengan adik untuk hari jadi ibu. Nak beli benda alah ni banyak betul masalah yang dihadapi. Hheee.. Banyak tempat pergi tapi takda yang berkenan, bajet pula ciput je kan. Ujung-ujung pergi JPO beli beg ni. Mula-mula tak setuju sebab takut harganya yang . . . Hheeehhh. jalan punya jalan jnmpa lah beg yang tak seberapa ni. Masuk Vincci macam takda so jalan la tempat lain dulu, tempat lain lagi la gila bapak mahal dia. Dengan bajet yang tak seberapa beli lah beg ni. Ada makna disebalik beg ni tau. Maknanya putih tu menunjukkan kasih sayang kita orang semua untuk ibu, and saiz yang besar tu kami bagi sebab pengorbanan ibu yang besar untuk kami semua. Walau pun hakikatnya kami semua tak mampu nak balas, tapi kami cuba untuk memberikan kegembiraan tu. HHeee sweet tak?
Haaaa sekian lah sudah tatapan mata untuk kita kali ni ye my bby. Nanti kalau ada cerita baru Mimi luahkan nya ye. Eah tapi kali ni bukan cerita sedih-sedih kan. HHeee.. Love you bby blog. 
p/s: trime ksih yang sudi mmbce 2. :)






No comments:

Post a Comment