nuffnang

6/23/2012

bby blog Mimi biasa je :(

Assalamualaikum, hey dear bucuk-bucuk hapak my bby blog. Cian my bbi ni belapok ye, meh Mimi syg lapkan habuk-habuk ye. Dah kena tingalkan berapa lama ni bby? Tak payah nak bermadah lebih-lebih kita terus stright to the point ye.
Semenyak dua menjak ni Mimi obses sangan dengan blog la, tapi bukan dengan bby blog tetapi dengan blog orang lain la. Walau pun berkunjung dengan blok orang lain untuk kebaikan bby blog juga. Mimi tak pandai la nak review blog orang macam yang orang buat untuk Mimi. Mimi bukan tak nak belajar buat benda tu semua tapi Mimi lebih suka dekankan diri Mimi sendiri dengan blog. Tak kisah pun sambutan yang Mimi dapat dari setiap apa yang Mimi update kan.
Kawan-kawan blog biasanya nak kan sambutan setiap apa yang dia buat tapi bagi Mimi biarlah Mimi rasa puas apa yang Mimi ada sekarang. Walaupun tak ada yyang komen entry Mimi tapi memadailah dengan teman blog membacanya. Mimi tak ada chat box, tak da ape yang ada pada blog orang lain. Tapi Mimi puas sebab boleh meluahkan apa yang Mimi rasa pada bby blog. 
Tak da semua tu pun blog Mimi dah berat. Hheehhee..
p/s : terima saya apa adanye ye..  :)

6/13/2012

MuDaH tErAsA hAtI iNi

Assalamualaikum, hey dear my bby blog. Miss you so much. Tengok la gambar atas ni nampak bahagia tak? Tak bahagia mana pun tapi boleh la tersenyum berbanding dulu. Mungkin lepas ni semuanya akan lebih baik dari yang sebelum ni kan. Sekarang ni Mimi dah semesta 3 dah seharusnya benda baru akan bermula. Heheheh..
Semesta 3 duduk rumah baru lagi, dulu duduk Lorong Permai dengan akak senior berjiranan dengan kawan asrama masa semesta 1. Semua tempat ada pengalaman, sedih, gembira, sengsara semuanya ada la. Tapi harap lepas ni semuanya akan lebih OK dari sebelum ni. Duduk dengan kawan yang boleh susah senag dengan kita. Kalau tak dia orang duduk dengan Mimi rumah lama tapi ada sedikit kengkangan terpaksalah semuanye diubah. Semua itu menjadikan kita lebih mengenali seseorang dan dapat bergaul dengan macam-macam karenah orang.
Setiap hari Mimi mengharapkan hari ini lebih baik dari semalam dan kalau boleh nak rancang untuk hari esaok lebih sempurna dari hari ini. Memang apa yang kita rancang tak semuanya akan kita dapat.
p/s : tak nak ke kebahagiaan yang kita sendiri boleh kecapi? Kenapa mesti tolak tawaran kebahagiaan dan sanggup menerima kesedihan dan kesengsaraan? Renung-renungkan lah.

6/05/2012

Untuk yang tersayang :)

Assalamualaikum . Nice day. Rindunya bby blog ni, lama sangat tak bersua mukakan. Hehehehe. Sampai nak jumpa lagi pun dah malu-malu, tutup muka lagi tau. Hheeee  :p
Bulan lepas 29.5 ulang tahun ibu yang ke . . . Mimi dan adik beradik yang lain sebagai anak yang disayangi mesti la dah ada perancangan yang terbaik kan. Mula-mula plane dengan adik-adik macam nak gila tah apa-apa, lagi-lagi adik Mimi yang Pogi tu sangat la beria. Besday ibu la yang paling gempak, plane setaun lebih awal tau. Mimi dengan adik-adik beli hadiah je, tu pun hadiah biasa-biasa je. Kebetulan time besday ibu die tengah bercuti pulak tu kan, sempat la beli apa-apa yang patut. Beli kek sampai dua jenis konon nak buat dua tengkat, lepas tu tingkatnya nak guna salur paip. Kepala paip dia r an, mentang-mentanglah kerja headware otak semua serba boleh. Hheehhehe. Sehari sebelum ibu balik bercuti apa lagi pergi beli kek la dengan my BFF Nik. Nik banyak berutang budi, sanggup buat apa sahaja untuk kawan. Terharu rasanya. Dalam masa yang sama terpaksa la half day, tu pun atas cadangan adk Pogi ye. Hehhehehe..
Kek ni khas tau untuk ibu yang kami sayangi, SEASON mari tau. Berhujan berpanas nak membeli kek ni. Hehehhe. Kek ni gabungan untuk tiga hari yangg teristimewa. Mula-mula untuk Hari Ibu yang dah lepas, Mimi tak de bagi apa-apa pun lepas tu Hari Guru pun sama juga tak da bagi apa, lepas tu Hari Jadi. Ha hari jadi mesti la kena bagi kalau tak bagi bila lagi nak bagi tak kan nak tungu ujong tahun pulakan. Cute tak? Tengok orang yang beli la kan! hek4!
 
Ni la dua jenis kek untuk ibu, 1 Coffie Oreo apa tah yang lagi satu fruit yang juga namanya dah lupa. HHeehhee..
 
 Ha!!! Ni lah hadiah yang Mimi beli dengan adik untuk hari jadi ibu. Nak beli benda alah ni banyak betul masalah yang dihadapi. Hheee.. Banyak tempat pergi tapi takda yang berkenan, bajet pula ciput je kan. Ujung-ujung pergi JPO beli beg ni. Mula-mula tak setuju sebab takut harganya yang . . . Hheeehhh. jalan punya jalan jnmpa lah beg yang tak seberapa ni. Masuk Vincci macam takda so jalan la tempat lain dulu, tempat lain lagi la gila bapak mahal dia. Dengan bajet yang tak seberapa beli lah beg ni. Ada makna disebalik beg ni tau. Maknanya putih tu menunjukkan kasih sayang kita orang semua untuk ibu, and saiz yang besar tu kami bagi sebab pengorbanan ibu yang besar untuk kami semua. Walau pun hakikatnya kami semua tak mampu nak balas, tapi kami cuba untuk memberikan kegembiraan tu. HHeee sweet tak?
Haaaa sekian lah sudah tatapan mata untuk kita kali ni ye my bby. Nanti kalau ada cerita baru Mimi luahkan nya ye. Eah tapi kali ni bukan cerita sedih-sedih kan. HHeee.. Love you bby blog. 
p/s: trime ksih yang sudi mmbce 2. :)