nuffnang

12/26/2012

:p

بسم الله الرحمن الرحيم

BLOG TAK SAMA DENGAN FACEBOOK

BLOG LEBIH MEMAHAMI MIMI

wa tetap syg lu ! ! !

  

dh smpai JODOH ke ?

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum dear. Today Mimi nak share something with u all. It's about my heart felling.
HHuumm baru nak story, tup2 dapat story baru lagi. Tak jadi la nak cerita hal tadi, so kena cerita benda lain la ni.  
Mimi tengah mesej dengan bby busuk (my beloved). Mimi nak buat dialog tok my beloved, so pada siapa yang membacanya jangan muntah belahak pula k.

Mimi : b, mimi syg b sgt2. ade bnde sbena nye mimi nk cite, tp mimi rse lom mse nye lg. bia la b jdi org yg last tw psal ni, tok jge prsaan b kn. slame ni mimi xde niat pon nk mndua kn b, laki 2 pon mimi angap die mcm kwn je x lbih. kaya mane pon die tp ksih syg die bg xsame cm b bg kat mimi. miskin mane pon b kbhagian msti ada b bg tok mimi. time tu mimi buntu sgat, memang sblom ni mimi ade niat nk tngal kn b, tp 2 atas niat nk bhgia kn b. terang lagi bsulur kptsan yg mimi wat 2 slah. llaki 2 xmmbantu mimi lngsog, tp menyusahkn n mmbebankn lg ade la. bkn nye burok sgt llki 2, stiap org ade klbihan n kkurangan kn. mimi buntu sgt time tu, mimi keliru dgn prasaan mimi time 2. rmai org suruh mimi wat solat istiharah tok dpt kn ptunjuk. tp mimi x wat smua 2, mimi rse terlalu awl tok mimi wat cm 2. so mimi hanye berdoa kpd Allah 'seandainya die bukan jodoh mimi, putuskn hbungn kami dgn cara baik dn mimi akn terima segala ketentuan. dtg kn mimi seorng llki yg sbenar'. mimi x pasti doa mimi 2 diterima atu x, tp mimi yakin Allah mndengarnye. 2 3 ari lepas mimi dpt 1 mimpi. mimi tngah baring tibe2 ade sorang llki bbadan kurus tingi dtang n dduk kat tpi mimi. die pakai baju lngan pnjng jalur2 putih kunig. mimi nmpak jelas sgt susuk tbuh llaki 2, tp muke nye mcm sngaja ditutup. muka je tutup! mimi tesada dri mimi bila ade dnga org bg salam. bila mimi tesada mimi dpt rasa llaki 2 bgon dri katil, kaki mimi rase. prsoalannye, knape muke nye dtutup, 1 ape pon x nmpak. bnde yg mimi yakin, llaki 2 bkn b. sbap 2 mimi x smpai ati nk crita dgn b, mimi xnk b sdih klu mimi crite. 

Mimi xyakin dgn mimi 2. klu llaki kat mimpi 2 btol jdoh mimi, mimi tngu mmpi ke 2 n ke 3. ckop 3 kali mimi mmpi llki yg sama, mimi akn wt solat istiharah. 

# b, syg ttap syg b. you'll never walk alone b :)

12/16/2012

saya tak sempurna

ape yg awk nk sye buat sbena nye? knape awk tnjuk kn prubahan awk scepat ni? ape slah sye pd awk smpai awk buat sye mcm ni? sye pnah jnji dgn awk sye akn jge hti n prsaan awk. sye xnk awk sdih walu pon awk tw awk no 2 n bkan yg ptama. slah sye ke smua ni blh jd? 
knape stiap yg kite rncang xkan trcapai wlaupon sye dh bkorban tok awk. tlog la jngn seksa sye mcm ni, sye dh x kuat ari2 mcm ni. sye rela lpas kn awk klau 2 yg tbaik. sye tw sye ni bdoh sbap mndua kn org yg btol2 syg kn sye. die 2 cinta hti sye, tp sye dh kcewa kn die. sye x dpt byang kn ape akn jd klau dia tw sye mndua kn die. 
sye nk bg tau awk, awk msih ade mse untok mpbaiki hbungan kite. awk tlong la sye, bntu sye tngal kn die. syg x sngop nk bsdih untok die. bkn niat sye nk gune kn awk tok sye tngal kn die, tp sye rse awk adlah jlan tbaik sye. sye syg sgt kat die, die wat sye knal erti khdupan sbena. die mngaja sye mnghargai n mnerima kkurangan ssorang apa ade nye. sbap 2 sye blh mnerima awk dlm hdop sye tp knape die sngop bsusah tok sye, tp awk?
awk tlog la sye, sye merayu sgt. tlong la bwak sye brgi jaoh dri hdop die. sye xnk ssah kn hdop die lg, wlaupon die 2 cerita hdop sye hari2. die 2 snyuman sye, die 2 ksdihan sye, die 2 kmarahan sye, die 2 kkcewaan sye, die 2 sgalenye. die je blh trime smua 2, xde spe yg sngop trime smua tu tok sye. sye x mnghrap awk jd mcm die, tp 1 je sye nk dri awk. sye nk awk tlong sye lupe kn die. 
die 2 plangkap hdop sye, tp sye nk bdikari tok lengkap kn hdop sye sndri tmpe die. sye tw perit tok sye buat mcm 2, tp smpai bile sye nk ttap mcm ni. sye xnk tngok die tseksa sbap sye. ape lg yg die nk buat tok sye lpas ni. knape die dtg dlm hdop sye? npe ade org mcm die dlm dunia ni n npe ade org yg kejam mcm sye kat dunia ni. 
sye x pnah kata cinta kat die, sye cume ckp syg je kat die. cinta die kat sye dh stingi gunung, tp sye? sye dh main kn hti n prsaan die pon sebap awk, so tlong la sye. awk je yg blh tlong sye. sye jnji sye akn ekot ape je khendak awk klau awk btol2 tlong sye lupe kn die. ape saje :(

#tlong la pham sye tok mse tdekat ni, sye merayu sgt :(

12/12/2012

hati tetap berbunga

Assalamualaikum dear. Nak berkongsi cerita sedih sangat ni. Tapi sebelum Mimi cerita apa-apa Mimi nak mengucapkan bebanyak terima kasih kepada orang yang senggup membaca blog Mimi ni.
Mimi pelik la, kenapa eak orang nak buat Mimi macam ni. Kenapa orang suka sangat judge Mimi macam ni. Cerita la dulu apa salah Mimi, apa yang Mimi dah buat sampai nak buat Mimi macam ni. 
Jijik sangat ke Mimi ni sampai nk blog nak unfrend Mimi kat FB. Mimi sedar siapa Mimi ni nak dibandingkan dengan awak-awak semua, siapa la Mimi ni nak berdiri sebelah awak semua. 
Mimi tak pernah kesah pun apa orang nak buat. Sejahat mana pun orang buat Mimi, Mimi tetap bolah terima. Sebusuk mana pun orang buat Mimi, Mimi takkan pernah pun jauhkan diri dari orang tu. Burukkan Mimi sekali pun Mimi tak pernah kesah, Mimi masih boleh bagi senyuman lagi. Mimi malas nak bermusuh dengan orang, sebab Mimi fikir masa susah Mimi. Kita tak selalaunya senag kan?
Mimi mintak maaf kalau Mimi ada buat salah. Mintak halalkan semuanya. Sepanjang perkenalan kita mungkin tak banyak perkara yang indah, tapi masa yang singkat perkenalan kita membuatkan kita mengenali gelagat seseorang tu.
Kalau Mimi selisih dengan awak semua, jangan risau. Mimi takkan pernah sebut pun pasal ni. Mimi tak suka nak gaduh-gaduh, bukan untung apa pun kan? Mimi tetap terima semua ni dengan hati yang terbuka.

# hati tetap berbunga walau apa pun yang jadi

12/10/2012

terbaik ?

Assalamualaikum bby. Mimi sedih sangat hari ni. Mimi tak sedar yang selama ini memang ramai yang memerhatikan Mimi. Mimi tak sedar yang selama ini Mimi buat kesalahan, dan kesalahan tu membuatkan Mimi rasa sedih sangat. 
Orang yang selama ini Mimi percaya buat macam tu dekat Mimi. Mimi tau Mimi ni budak kecik yang senang dia orang nak lawan kata-kata Mimi. Budak kecik yang baru nak kenal dunia, yang baru nak melangkah naik. Semakin hari semakin Mimi kenal duani kekejaman. Benda macam ni jadi membuatkan Mimi sedar yang Mimi ni bukanlah yang terbaik. 
Kenapa kejam sangat. Kenapa setiap apa yang Mimi buat mesti silap. Kenapa orang yang Mimi percaya buat Mimi hilang kepercayaan dekat dia. Memang susah nak memuaskan orang lain setiap apa yang kita buat. Mimi tak sangka benda yang Mimi buat tampa niat boleh jadi benda yang serius. Mimi nak fun tapi orang lain ambil kesempatan kebahagian Mimi. 

#awak gembira sekarang, sekarang ni Mimi rasa kesedihan tu :(

12/06/2012

BOSAN sudah

Assalamualaikumm bby blog
Lepas ni selalu la Mimi mengadap bby kn
Mimi bosan la bby
Kalau la bby macam sim simi kan best
Tapi sim simi tu bodoh la, bby tak la bodoh macam sim simi kan heheh
Bby ni tak bagi Mimi respond la, boring la
Tapi ok la kan, kalau Mimi kutuk pun bukan bby marah hheee
Bby :(
hhuummmmmmm :(
Mimi bosan ni :(
Bby teman la Mimi :(
TUHAN JAGAKAN DIA
DIA KEKASIH KU
KAN TETAP MILIK KU...
Siapa kat dunia ni tak nak hidup happy kan?
Semua ni arus masa yang menentukan
hhummmm :(
apa lagi nak cakap ni
bby tetap meneman Mimi selamanya :)
SAYANG :)
ILYSM :)

rumah PUAKA & si PUAKA

Assalamualaikum bby blog :) Have a nice day my dear. Hari ni Mimi nak share cerita tentang dugaan seorang pelajar IPT. Sedih kalau nak ingat balik cerita ni. Walau apa pun jadi nak cerita juga, sebab nak cerita pun bersebab juga. Huummm sedih nye.
Before this Mimi ada masalah dengan rumah sewa and housmate. Kalau perempuankan biasa la banyak masalah, kalau lelaki cool je an. Perempuan kalau tak mulut mesti sebab hati. Susah betul nak faham hati and sifat perempuankan?
Sem 1 Mimi duduk asrama Teratai tapi keluar duduk rumah sewa. Sapa boleh tahan kalau duduk asrama yang macan asrama budak-budak jahat (bak kata ayah) hheee. Sem 2 Mimi duduk rumah sewa Jalan Permai 3. Rumah sewa pertama je dah ada dugaan sebab kena duduk dengan sinior dah la kos pun lain. Mimi rasa terabai sangat time tu hhummm. Sem 3 Mimi pindah lagi, duduk Desaru Utama rumah 2 tengkat. Boleh dikatakan rumah PUAKA  la ni. Hhahahha. Macam-macam benda jadi kat rumah PUAKA ni. Kena halau la, kena buang macam sampah la, perangai housmate macam budak-budak, macam-macam lagi la. Kenanga paling sedih kena halau la, dah la time tu bulan puasa lepas tu si PUAKA tu bagi masa seminggu je untuk kita orang cari rumah sewa. Time tu dah tak fikir lain terus menangis. Apa nak cakap dengan ayah ibu, apa alasan nak bagi kena halau dari rumah tu. Sedihnya masa tu, Allah je yang tahu. Sekarang ni Mimi duduk rumah sewa yang ke-3, Desaru Utama juga tapi rumah 1 tingkat duduk 6 orang. Lebih sempurna dari sebelum ni :).
Tu baru dugaan rumah sewa, dugaan lain belum senaraikan lagi tu. Hhheee. Ingatkan lepas kita orang keluar dari rumah PUAKA tu semuanya dah senyap, rupa-rupanya makin menjadi-jadi si PUAKA tu. Dia game orang lain macam dia game kita orang. Tersangatlah PUAKA dia tu. Boleh pulak si PUAKA tu buat orang lain macam binatang eak. Tunggu la balasan yang kau akan dapat nanti, memang tak senag la hidup kau orang. Bukan seorang je yang mendoakan keburukan untuk kau orang, tu je lah.
Kalau tak jadi macam ni kita tak kenal dunia kekejaman macam mana, kita tak kenal macam mana manusia berhati busuk. Banyak benda baru yang jadi, yang sedih yang kecewa, merana, terseksa, macam-macam lagi lah. Semua ni membuatkan Mimi lebih matang and lebih mengenali dunia luar. Benda paling penting sekali jangan mudah percaya orang 100%. Walau apa pun yang akan jadi kita kena ingat kita tetap ada keluarga yang sentiasa bersama kita dan Allah yang tak pernah berenggang dengan kita walau pun sesaat.
Banyak benda yang Mimi nak kongsi tapi penat la nak menaip. HHeeeee. Terima kasih kepada siapa yang membaca. Jangan lah kita benci-membenci sebab benci bukanlah sifat yang mulia (aku tetap benci kau si PUAKA). Hheheheh.

# Tak salah menangis kerana dengan menangis dapat mencuci mata kita :)

12/04/2012

mimi sayang DIA

 (gamba tak kena dgn tema)

Kalau 1 hari awak nak menangis, bagitau la saya.
Saya tak janji nak buat awak tersenyum
tapi saya boleh menangis bersama awak
sebab saya pun ada bahu untuk awak juga


kalau 1 hari awak ada masalah, bagitau la saya.
Saya tak janji nak bagi awak jalan penyelesaiannya
tapi awak boleh berkongsi dengan saya
sebab saya pendengar setia awak


kalau 1 hari awak mahu berjalan pergi, bagitau saya.
Saya tak janji untuk halang awak pergi sejauh mana awak nak
tapi saya boleh berjalan bersama awak sejauh mana awak nak
sebab saya mehu sentiasa bersama awak


Tapi kalau 1 hari awak perlukan saya 
saya tiada untuk awak
awak jangan la berubah fikiran tentang saya
sebab masa tu saya lebih memerlukan awak di sisi saya

#sentiasamencubauntukmenjadiyangterbaikuntuksidia

12/01/2012

peremPUAN

Assalamualaikum. Saya Mimi on, dan tak perlu mention lebih2. 
Mimi nak tahu sangat apa yang lelaki selalu fikirkan tentang perempuan. Mimi nak tahu semua benda tentang lelaki. Tapi Mimi tahu tak mudah kita nak peroleh tu semua. Kita nak tahu semua tu kite kena kenal tuan punya badan. Tak susah kalau nak kenal seseorang, tapi nak merapatkan diri dengan seseorang tu yang susah. 
Lelaki senang je nak faham perempuan. Nak jaga hati perempuan, nak pujuk nak ambil hati semua perempuan sama je caranya. Tapi perempuan nak memujuk lelaki, nak ambil hati lelaki lain lelaki lain caranya.
Tulang rusuk kiri sapalah yang akan Mimi miliki. Memang terlalu awal untuk Mimi perkatakan semua ini tapi tak salah kalau Mimi nak majukan diri sendiri dengan perkara2 matang. Wahai kaum Adam, mengertilah perasaan kaum Hawa ini, sesungguhnya kaun Hawa ini adalah insan yang lemah dan memerlukan bimbingan sepenuhnya darimu. Segagah mana pun wanita, terdetik saja hatinya dengan mudah mengalirkan air mata. Tapi tidak bagi kaum lelaki, walau pun hatinye terdetik berimu kali tetap kuat dan tabah. 
Mimi insan yang lemah, lemah dengan ini semua. Memerlukan tongkat untuk berjalan, perlukan bantuan untuk menunjuk arah, memerlukan pedamping agar tidak tersilap langkah. Angaplah Mimi ni buta yang tidak dapat melihat segala-galanya, angaplah Mimi ni pekak yang tidak mampu mendengar segalanya, angaplah Mimi bisu yang tak mampu berkata-kata walaupun sepatah, angaplah Mimi ni cacat yang memerlukan seseorang untuk menguruskan diri Mimi. Mimi bukanlah insan yang sempurna berbanding gadis lain. 
Wahai lelaki, hargailah wanita dihadapan mu. Jagalah hati dan peasaannya, sangjungilah mereka. Islam juga ada menegaskan kepada bapa agar mengembirakan lebih anak perempuannya berbanding anak lelaki. Bagi suami wajib membahagiakan isterinya. Mimi bersyukur dilahirkan sebagai seorang perempuan Islam.
Tiada apa yang perlu diperkatakan lagi selain menghargai insan disekeliling kita. Sayang Allah sayang Islam.

11/29/2012

luahan

Assalamualaikum to all my reader :) Hari ni Mimi nak meluahkan perasaan lari. Macam biasa la, kalau gembira lupakan bby tapi kalau sedih mesti Mimi cari bby kn. Bby jangan merajuk dengan Mimi pulak tau, nanti Mimi dah takda tempat untuk meluahkan perasaan lagi :(

Bby rasa Mimi ni jahat tak? Mimi menduakan pakwa Mimi :( tapi Mimi ada sebab kenapa Mimi buat macam tu semua. Memang la kalau difikirkan balik salah apa yang Mimi buat ni, tak sepatutnya Mimi buat pakwa Mimi macam tu. Mimi nak dia bahgia dalam masa yang sama Mimi sendiri pun nak bahagia. Mimi dah tersilap langkah ke? 

Walaupun dah ada orang baru Mimi tak rasa pun sayang dia pada Mimi. Setiap apa yang dia buat serba tak kena je pada Mimi. Mimi rasa macam tu mesti sebab Mimi sayangkan pakwa Mimi kan? Mimi still sayangkan pakwa Mimi walau apa sekali pun yang jadi. Dia tu kebahagiaan Mimi, orang baru bukannya tak bahagia tapi . . .

Mimi mengharapkan doa daripada rakan-rakan semua dan juga khidmat nasihat daripada pakar. hhaaaa. Mimi mohon dan selalu berdoa semoga Allah memberi petunjuk dan jalan yang terbaik. Takut lama-lama Mimi akan buat kesalahan yang lebih besar.

# tetap sayang semua

11/27/2012

sentiasa MIMI

Assalamualaikum. Nice day my dear. Today. yesterday n tomorrow Mimi tahu akan tetap jadi benda yang sama. Hari mungkin berubah tapi jalan cerita hari-hari kita tak semestinya berbeza dengan hari semalam atau sebelumnya. Kalau kita lalui hari yang sama je sepanjang hidup kita, mesti kite akan bosankan? Kita mesti pandai bawa diri kita sendiri untuk hari yang akan datang dan kita sendiri yang mengubah cerita hidup kita untuk hari esok.

Tertarik dengan kata sahabat 'orang gembira kita gembira, orang sedih kita akan sangup gembira juga sebap tak sanggup menunjukkan kesedihan kita pada orang'. Mimi sendiri tak sanggup tunjukkan kesedihan Mimi depan orang, Mimi yakin dengan kesedihan yang Mimi alami adalah semangan dan kekuatan untuk masa akan datang.

Umur akan mencecah 20 tahun, berapa bulan je lagi tapi pemikiran tak pernah berubah. Bila Mimi nak menjadi seseorang yang berfikiran matang?  Sampai bila nak jadi orang yang menyendiri je? Sampai bila nak jadi orang yang bersedih je ni? Setiap orang ada matlamat hidumnye sendiri, Mimi?

:o

I'm not perfact like another person :(
I will try do the best my self just fao u dear :(
Just look n see :)

luv u papa

11/19/2012

capital J

Assalamualaikum. hey dear. #sentap + dizzy
Mimi tak de bende nk share, just nak mention Mimi dah bertambah bahagia sekarang ni. hahahhaha.
look at my clothes! capital J! J mean JANGKA MASA PANJANG. he give a meaningful purpose. hehhe.

miss u dear ^_*

10/19/2012

PENAT

Salam my dear.
Miss u so much dear.
Penat sayang nak menangis.
Tolong sayang k.
Sayang nak semua tu.
Love u dear.

10/02/2012

Mimi kena KUAT !

Assalamualaikum. Saya Mimi ok, M I M I ! Tolong faham saya M I M I !
 Mimi akan meneruskan HIDUP  sampai ke akhirnya walaupun banyak cubaan yang melanda dari hari ke sehari. Ini baru tempias atau serpihan kesusahan yang Mimi dapat dalam masa belajar, masa-masa yang mendatang tak tahu dugaan apa yang akan menimpa.

Sangat mengharapkan doa dan perhatian yang lebih dari insan yang tersayang ^_*

9/14/2012

SEDETIK UNTUK BERDOA

"YA ALLAH, TUNJUK KAN KEPADA KU SEGALA YANG BERMAIN DALAM FIKIRAN KU. TUNJUKKAN AKU KEBENARAN DUNIA INI DAN SEGALA YANG TERLINDUNG DARI PENGLIHATAN MATA HATI KU . . AMINNN"

9/12/2012

gIgI bOnGsU kU

Assalamualaikum  to all my dear, especially my bby blog. How are u today? I hope always be fine beside Allah. :)
Nak cite ni pasal gigi. Mimii ngah mnahan sakit gigi n gusi dsebabkan gigi bongsu nak tumbuh. Sakit yang teramat sangat ni. Nak makan kalau di ikitkan tak boleh sebab rasa sakit tapi disebabkan mimi ni seorang yang kuat maka dengan itu bedal je apa yang ada depan mata. 
Tak tahu kenapa rasa seronok pula tumbuh gigi bongsu ni. Orang kata kalau nak tumbuh gigi bongsu ni macam-macam sakit, demam la apa lah siap kena jumpa doktor sampaikan cucuk2 bagai. Tapi mimi bersyukurlah sebab mimi ok lagi tak seteruk mana pun. Nasib baik dah nak abis raya baru rasa sakit kalau sakit masa raya mesti hilang nikmat raya.
Mimi tanya ibu masa ibu tumbuh gigi bongsu dulu macam mana, ada demam2 tak. Ibu cakap ibu macamm biasa je cuma sakit2 sikit je tak de la sampai demam2. Keranya mimi macam ibu la takde sakit apa pun cuma sakit gitu2 je lah. hahhahahah..
Sebenarnya bangga sebab gigi dah tumbuh, maka terbuktilah yang diri ini sudah cukup MATANG !!! Semperna penumbuhan gigi baru ni mimi nak perbanyakkan minum susu yang bagus untuk gigi dan juga tulang. hyahahhahah
p/s: jagalah kesihatan gigi anda  *_^

9/06/2012

orang VS mulut



‘ade org bfacbok hilng kn tnsion’
‘ade org bfbook wat org tnsion’
Ade org bckap untok hilng kn tnsion’
‘ade org suke ckp wat aq tnsion!’
::: pantun 4 kerat dubah olh mimi :::

Assalamualaikum bby blog, how r u today? Hope all my reader (ad eke?) alys be fine like me.  Today I want update my bby blog n say somting about ‘orang’. Firly sory my English not as very well but I will try to do the bst for my English. Hheee..
Atcly ORANG mmang bnyk mulot kn, I mean bnyak bckap, bnyk mbebel, bnyk mngutok, mngate, mngupat that all. For me I don’t care if smone want to say anyting about me, bed n goog or evrting. I think  over this yers I do thr best fo others. But why org ttap assume yg I ni very bed girl. I know who I am, noting impress if I loss from u all dn sebaliknya. (dh mula la ni).
I know bnyk dugaan dlm friendship ni, ade air api angin n bnyk ragam. X bleh nk bckap bnyk, I woried about all my lving frind feel wrong about me. I apologize for my lack selama ni. Noting 2 say again.
p/s: xbagus gune bahase rojak n pasa ni, hhummm just 4 fun. Nice day my dear bby blog.

9/03/2012

menanti syg yg ke 100

Assalamualaikum bby blog. Windu nye kat die, dh mucuk cngt dh die ni. cian ye kne tngal lme2 ye. cute x bby tngok pic ats 2? hheee. slmat ari rye bby, smoge sntise mnjdi pneman mimi dhari2 yg sntiase mndatang. mmuuaahhhh! syg bby..
skrang ade 99 flower, xsaba ni nk tngok spe kn gerangan yg btuah yg jd flow yg ke 100. hheee.. swet kn bby. blog ni mmg la xde bg pape yg pnting tp jst pneman mimi yg slalu sgt sngsare ni. xde spe yg sngom mneman hati ini 24 jam kcuali Allah. tp ape yg kite cite 2 nk la trluah kn so luah kn la ky bby yg 2 ni, yg 2 bby bcuk. hahhaha.. 
p/s: sory kpd sape2 yg x pham . hheee

8/13/2012

hepy simsimi

  Assalamualaikum. Heh dear my bby. Rindu nye. Knape la Mimi ni sng sgt nk rndu kt smting (smua bnde ok). skrang dh xbleh nk rjin sgt mngutuk or mngate org ngn bby sbap dh rmai org sudi mmbace blog mimi.
'sory b mimi dh xblh nk slalu sgt luahkn prsaan kat b. bkn dh xnk sdh2 kat b tp mimi dh ade mmbe yg cute yg blh wat mimi tcabot pale. hehheh.'
'name dak cute tw simsimi, die ni gile ckit. dtang die nye ok smua nye ok tp dtg gile die smua nye xbtol. tp sdih la dh xleh nk sdh2 ngn b lg, nk taip pnjng2 pn dh xleh, nk kutok2 pn dh xleh, mngate pn dh xleh. dh rmai sgt yg slalu mrajinkn bace b. pape pn mimi xpnh lpe b k, slalu mlawat b tp xslalu plok ciom b. hheeee'
'b tngok la ape yg mimi chat ngn simsimi ni, klaka tw. bleh la lyan prsan ngn die ni, tp 2 la xleh nk feling sngt. mcm yg mimi pnh bg tw dlu, yg lme ni lbh bik dri yg bru. kwn yg sdia ada pn dh ckop baik xyah nk knal ngn org bru'. 2 jela ea, rndu sgt kt b. doa kn sgale nye bjlan lncar untuk mimi trus kn hdup.

8/07/2012

sEdIh sAnGaT :(

Assalamualaikum. Hye dear my bby blog. Sedih nye hati ni sejak kebelakang ni, macam-macam benda jadi. Walaupun setiap hari selepas kita solat dan berdoa untuk jauhkan kita dari masalah tapi ada je masalah yang kita dapat. Lepas solat berdoa mintak diberi kesejahteraan, dilindungi dll tapi rasa sedih susah hati ada je. Kalau tinggal solat lagi la, semakin berat masalah yang akan kita hadapi. Lemahnye hamba mu ni ya Allah.

Gambar atas ni komen salah satu gambar yang Mimi uplod dalam facebook, sambutan komen sangat lah mengalakkan dan heboh sarata pelusuk yang boleh dicelah. Kenapa komen ni yang Mimi ambil? Memang tak boleh terima sangat, takkan lah orang nak tunduk hormat kalau lalu depan dia ni, apa gila la Mimi nak buat macam tu. Mimi sorang pun boleh buat apa yang Mimi rasa nak buat, tak macam die ni tau nye membisu tapi belakang menyalak mengalahkan anjin (hati dah mula berasap). 

Kalau tak benda ni memang dah setal, tapi lepas bagi ibu dengan ayah surat yang macam tiada low dah bertuka lain. Siapa yang sanggup tengok anak dia diperlakukan sedemikian rupa, mak bapak dia orang boleh la sebab mak bapak die orang jenis tak kesah anak. 

Ok pasal barang-barang rumah. Apa sehhh, malu la. Hari pertama lagi engkau orang dah buat taik kat ibu ayah aku. Gas yang selama ni korang guna korang tahu ke ibu aq nak halalkan ke tak? Kesian kot kat ibu ayah, kenapalah die orang ni tak fikir apa yang kita fikir. Dekan atau tak tu tak penting, orang yang lepas universiti pun ujung-ujung jadi penagih ni kan pula budak yang bru semesta 3 yang hanya dekan diploma dah nak berlagak. Mintak bayaran gas je pun susah siap nak bergaduh macam nak mintak DARA! (hati dah membara). 

Korang nak mempertikaikan pasal surat ke tak nak ke tu smua tanggungjawab korang ok. Setiap apa yang kita ucapkan dari mulot adalah doa, dan setiap apa yang kita katakan tanpa mengucap Insallah adalah satu janji. (dh mula cool sbap engat Allah).

p/s: ni blog aq jngn ade spe nk sebok komen psal ni, ckop korng dh burok kn nme aq n fb ksyangan aq!

8/01/2012

just u TORRES

..Assalamualaikum.. 
..Miss u my dear, bby blog..
..xde ape yg nk dkatekn..
..almost be find..
..i just can pray..
..i can't say anyting..
..only Allah know..
..it ok darling..
..my all..
..i have all in my life, not like u my dear..
..thanks for everting..

7/11/2012

BTN

Assalamualaikum, hello dear. Apa Mimi nak cerita ni. Cerita pasal gambar atas ni lah. Gambar masa kami pergi Kem Biro Tata Negara (BTN) Gunung Pulai. 
Macam-macam kot dugaan yang datang. First nak pergi punya lah gempak 2 bas jap lagi 1 bas bas penuh pergi punya la awal, so Mimi naik la bas no 2 punya la lembap nak gerak siap pusing-pusing 1 Penawar dulu baru gerak. Pukul 12 lbih baru gerak, dah la ada 12 orang je, pusing-pusing punya pusing dapat la 16 orang. Dah gerak engatkan dah ok, jap lagi jalan punyalah jauh. Tidur bangun tidur bangun tak sampai-sampai. It ok la abang driver bukan selalu pun kn. Ok cerita time dah sampai pula.
Dah sampai lega la juga, jap lagi nak pergi dafta kena pula naik tangga, punya lah curam mngalahkn gunung dengan beg baju an dah macam pelarian halal. hehehheh. Nak daftar dah macam PLKN siap dapat alas tilam, sarung bantal & GEBO!!! hheee.  Dah la pergi dalam bas 16 orang, lepas tu asrama yang besar duduk 5 orang je, memang berbaloi la dah la free 100% kerajaan tangggung. hhhaaa.
Banyaknya benda yang Mimi nak cerita ni. Makanan kat kem memang terbaik lah, tapi tak cukup. Air pihak kem buat memang terbaik dari hari sampai sampai hari balik tak manis, kalau mak mertua tanya kenapa 'kurangkan gula dalam minuman lebihkan manis dalam senyuman' :) 
Aktiviti pula 5/10 Mimi bagi. LDK pun ok la, dapat group pun ok juga boleh masuk dengan kepala dia orang. Game pun so so je lah, ape yang best just 1 game 'mencari sesuap nai'. Game ni memang buat Mimi macam ada dalam dunia yang selama ni Mimi tak jangka. Game ni boleh buat kita rasa macam mana dunia pekerjaan kita suatu hari nanti. Memang tergamam juga, ade terkhayal kejap merenung masa depan nanti macam mana agaknya, orang yang kita percaya dalam diam menjatuhkan kita dengan sekelip mata. Memang takut sabgat kalau kita bayangkan apa yang terjadi tu adalah benda yang akan jadi pada kita suatu hari nanti. Nak mencari duait untuk sesuap nasi dengan cara yang halal memang susah, tapi dengan cara haram sangat lah mudah dan berbaloi-baloi. Ada juga yang sanggup mengadaikan maruah untuk mendapatkan pekerjaan walaupun ada kerja lain, tapi ni lah hakikat dunia sekarang. Mimi dah dapat gambaran apa yang akan jadi nanti.
Ok habis cerita game and time untuk dapatkan sijil sebelum balik. Engatkn sijilnya gempak sangat jap lagi ok2 je lah. Senag-senag dapat sijill, apa lagi balik la kan. hahhahah.
Ok bby sampai sini je k Mimi story, nanti Mimi cerita panjang lebar lagi ok. Thanks siapa yang sudi membaca :p

7/03/2012

tErDeTiK

Assalamualaikum, I comeback my dear! Miss you la my bby blog. Mimi nak date dengan bby tapi masa sangat tak mengizinkan la, kalau nak date je ada je yang tak mungkinkan kita. Hidup ni ramai sangat yang cemburu kan kita.
Mimi nak luahkan sesuatu kat bby, ada la benda yang tak sedap didengar. Tajuk besar tentang CEMBURU. Semua orang mesti ada sifat cemburu kat orang lain kan. Mimi tak nafikan yang Mimi pun macam tu juga tapi Mimi punya cemburu ni masih di tahap terkawal lagi ok. 
Tapi Mimi kesian la kat orang yang suka sangat buat orang lain cemburu, contohnya menunjuk riak takabur dan yang seangkatan dengannya. :)Orang cemburu ni boleh jadi dengan macam-macam benda tapi tu lah...
Tabiat orang ni macam-macam kan, perangai orang pun macam-macam. Orang kata orang yang jenis cakap lepas ni bagus sebab jujur. Ok orang cakap lepas tu jujur, tapi jenis ni ade salahnya juga. Contohnya lepas cakap je yang menyebabkan hati orang lain terguris atau bahasa lain terasa.
Mimi masih boleh terima lagi dengan orang yang macam ni tapi Mimi ni ada mod yang tak tentu. Mimi tak ambil hati setiap apa yang die cakap pasal Mimi, tapi kalau ada benda yang menyebabkan hati Mimi terdetik tu dah lain cerita la. 
p/s : kita ni tak tahu apa yang akan terdetik di hati orang setiap apa yang kita cakap atau pun buat. kalau boleh kita fikir dulu apa yang kita nak buat sebelum bertindak.. Untuk rakan semua dan diri yang serba kekurangan ini. :D

6/23/2012

bby blog Mimi biasa je :(

Assalamualaikum, hey dear bucuk-bucuk hapak my bby blog. Cian my bbi ni belapok ye, meh Mimi syg lapkan habuk-habuk ye. Dah kena tingalkan berapa lama ni bby? Tak payah nak bermadah lebih-lebih kita terus stright to the point ye.
Semenyak dua menjak ni Mimi obses sangan dengan blog la, tapi bukan dengan bby blog tetapi dengan blog orang lain la. Walau pun berkunjung dengan blok orang lain untuk kebaikan bby blog juga. Mimi tak pandai la nak review blog orang macam yang orang buat untuk Mimi. Mimi bukan tak nak belajar buat benda tu semua tapi Mimi lebih suka dekankan diri Mimi sendiri dengan blog. Tak kisah pun sambutan yang Mimi dapat dari setiap apa yang Mimi update kan.
Kawan-kawan blog biasanya nak kan sambutan setiap apa yang dia buat tapi bagi Mimi biarlah Mimi rasa puas apa yang Mimi ada sekarang. Walaupun tak ada yyang komen entry Mimi tapi memadailah dengan teman blog membacanya. Mimi tak ada chat box, tak da ape yang ada pada blog orang lain. Tapi Mimi puas sebab boleh meluahkan apa yang Mimi rasa pada bby blog. 
Tak da semua tu pun blog Mimi dah berat. Hheehhee..
p/s : terima saya apa adanye ye..  :)

6/13/2012

MuDaH tErAsA hAtI iNi

Assalamualaikum, hey dear my bby blog. Miss you so much. Tengok la gambar atas ni nampak bahagia tak? Tak bahagia mana pun tapi boleh la tersenyum berbanding dulu. Mungkin lepas ni semuanya akan lebih baik dari yang sebelum ni kan. Sekarang ni Mimi dah semesta 3 dah seharusnya benda baru akan bermula. Heheheh..
Semesta 3 duduk rumah baru lagi, dulu duduk Lorong Permai dengan akak senior berjiranan dengan kawan asrama masa semesta 1. Semua tempat ada pengalaman, sedih, gembira, sengsara semuanya ada la. Tapi harap lepas ni semuanya akan lebih OK dari sebelum ni. Duduk dengan kawan yang boleh susah senag dengan kita. Kalau tak dia orang duduk dengan Mimi rumah lama tapi ada sedikit kengkangan terpaksalah semuanye diubah. Semua itu menjadikan kita lebih mengenali seseorang dan dapat bergaul dengan macam-macam karenah orang.
Setiap hari Mimi mengharapkan hari ini lebih baik dari semalam dan kalau boleh nak rancang untuk hari esaok lebih sempurna dari hari ini. Memang apa yang kita rancang tak semuanya akan kita dapat.
p/s : tak nak ke kebahagiaan yang kita sendiri boleh kecapi? Kenapa mesti tolak tawaran kebahagiaan dan sanggup menerima kesedihan dan kesengsaraan? Renung-renungkan lah.

6/05/2012

Untuk yang tersayang :)

Assalamualaikum . Nice day. Rindunya bby blog ni, lama sangat tak bersua mukakan. Hehehehe. Sampai nak jumpa lagi pun dah malu-malu, tutup muka lagi tau. Hheeee  :p
Bulan lepas 29.5 ulang tahun ibu yang ke . . . Mimi dan adik beradik yang lain sebagai anak yang disayangi mesti la dah ada perancangan yang terbaik kan. Mula-mula plane dengan adik-adik macam nak gila tah apa-apa, lagi-lagi adik Mimi yang Pogi tu sangat la beria. Besday ibu la yang paling gempak, plane setaun lebih awal tau. Mimi dengan adik-adik beli hadiah je, tu pun hadiah biasa-biasa je. Kebetulan time besday ibu die tengah bercuti pulak tu kan, sempat la beli apa-apa yang patut. Beli kek sampai dua jenis konon nak buat dua tengkat, lepas tu tingkatnya nak guna salur paip. Kepala paip dia r an, mentang-mentanglah kerja headware otak semua serba boleh. Hheehhehe. Sehari sebelum ibu balik bercuti apa lagi pergi beli kek la dengan my BFF Nik. Nik banyak berutang budi, sanggup buat apa sahaja untuk kawan. Terharu rasanya. Dalam masa yang sama terpaksa la half day, tu pun atas cadangan adk Pogi ye. Hehhehehe..
Kek ni khas tau untuk ibu yang kami sayangi, SEASON mari tau. Berhujan berpanas nak membeli kek ni. Hehehhe. Kek ni gabungan untuk tiga hari yangg teristimewa. Mula-mula untuk Hari Ibu yang dah lepas, Mimi tak de bagi apa-apa pun lepas tu Hari Guru pun sama juga tak da bagi apa, lepas tu Hari Jadi. Ha hari jadi mesti la kena bagi kalau tak bagi bila lagi nak bagi tak kan nak tungu ujong tahun pulakan. Cute tak? Tengok orang yang beli la kan! hek4!
 
Ni la dua jenis kek untuk ibu, 1 Coffie Oreo apa tah yang lagi satu fruit yang juga namanya dah lupa. HHeehhee..
 
 Ha!!! Ni lah hadiah yang Mimi beli dengan adik untuk hari jadi ibu. Nak beli benda alah ni banyak betul masalah yang dihadapi. Hheee.. Banyak tempat pergi tapi takda yang berkenan, bajet pula ciput je kan. Ujung-ujung pergi JPO beli beg ni. Mula-mula tak setuju sebab takut harganya yang . . . Hheeehhh. jalan punya jalan jnmpa lah beg yang tak seberapa ni. Masuk Vincci macam takda so jalan la tempat lain dulu, tempat lain lagi la gila bapak mahal dia. Dengan bajet yang tak seberapa beli lah beg ni. Ada makna disebalik beg ni tau. Maknanya putih tu menunjukkan kasih sayang kita orang semua untuk ibu, and saiz yang besar tu kami bagi sebab pengorbanan ibu yang besar untuk kami semua. Walau pun hakikatnya kami semua tak mampu nak balas, tapi kami cuba untuk memberikan kegembiraan tu. HHeee sweet tak?
Haaaa sekian lah sudah tatapan mata untuk kita kali ni ye my bby. Nanti kalau ada cerita baru Mimi luahkan nya ye. Eah tapi kali ni bukan cerita sedih-sedih kan. HHeee.. Love you bby blog. 
p/s: trime ksih yang sudi mmbce 2. :)






5/12/2012

harimu IBU

Assalamualaikum, hey dear. Hari ni hari Sabtu 12/5/2012 dan esok hari Ahad 13/5/2012. Pertama sekali cuba lihat gambar di atas dengan mata hati yang paling dalam sekali. Mungkin tak sama apa Mimi rasa dengan apa yang orang lain rasa. Gambar ni dah lama sangat, umur pun dalam 6 atau 7 tahun. Gambar yang cukup indah dan cantik.
Semua orang tahu atau tak semua tahu 13/5 adalah hari yang bermakna bagi seseorang yang telah bergelar IBU, ye 13/5 adalah HARI IBU. Seperti tahun-tahun yang sudah Mimi ada bagi ibu hadiah sama ada beli taupun buat sendiri. Tapi tahun ni Mimi takda buat apa-apa pun. Terlepas pada hari ibu tapi Mimi ada hari jadi ibu, hheeee.
Bagi Mimi tak salah kalau nak sambut hari ibu, memang hari-hari lain tetap ibu juga semuanya ibu tapi adanya 1 hari untuk ibu bagi mengenag jasa ibu. Mengenag jasa tak perlukan hari yang tetap tetapi benda baik yang kita buat hari-hari dah cukup mengenag jasa bagi seorang ibu. Adanya hari ibu ni sekurang-kurangnya ibu boleh merenung masa silam, mungkin dulu anak seorang 2 je tapi sekarang dah berderet siap dah ada cucu lagi. Ye lah ibu ni kan orang perempuan yang suka merenung nasib, kesusahan kepayahan dulu mesti dibandingkan dengan kesenangan sekarang.
Kita ni sebagai anak tak akan dapat nak balas jasa ibu kita. 9 bulan kita dalam perut ibu, hari-hari dalam perut kena belai, sayangnya ibu dekat kita. Sebagai anak apalah yang mampu kita beri. Kalau ada duit boleh la beli baju baru ke periuk kuali baru ke, habis yang tak da duit ni apa yang nak diberi? Pandai pun tak boleh nak kata pandai, markah pun cukup-cukup untuk terus belajar macam mana nak balas jasa kalau macam tu.
Apa yang mampu kita buat sebagai anak cuma mendoa kan, hanya Allah yang mampu membalas semau jasa baik ibu kita. Kita doakan kesihatan, kesejhteraan, kebahagian, sentiasa dilindungi oleh Allah. Untungnya Mimi ni masih ada ibukan, orang lain yang tak pernah jumpa dengan ibu kandung sendiri mesti sedih. Hargai ibu kita yang dah melahirkan kita, sentiasa doa kan ibu dan tak lupa ayah keluarga sahabat dan semua umat Islam.

5/10/2012

Hari penting

Assalamualaikum to dear my bby blog. I wish all my blved will be ok. Apa cerita kali ini, hanya hati ini sahaja yang tahu dan sebentar lagi akan terluahlah ianya.
1 mei keluar dengan SEKAWAN tapi tak seberapa la sebab ramai yang takda. Ada yang kerja ada yang sibuk dengan urusan peribadi macam-macam lagi la. Apa yang kita orang rancang semua jadi yang sebaliknya. Mula-mula rancang nak pergi lepak Hutan Bandar, punya la semangat siap bawak bordband dengan leptop lagi tau punya la semangat. Sampai je hari yang dirangcang hujan pulak, terpaksa la tukar rancangan kita orang. Kesian kawan-kawan ku ye.
Tujuan keluar sebenarnya nak beli hadiah untuk someone spesial dalam hidup ni, siap keluarkan duit lagi tau. Kita orang pergi la Johor Premium Outlet (JPO) untuk beli hadiah yang sangat berharga walaupun harga yang tak seberapa. Kesian Aro, Zaza dengan Nik penat nak cari hadiah yang diingini tu. hehehe.. Puas satu JPO tu kita orang ronda, mula-mula dah jumpa tapi tak tahu nak pilih yang mana satu kita orang sambung ronda lagi mana tahu boleh jumpa barang lain yang berkemampuan. Puas ronda masuk semau kedai yang tah apa-apa semaunya tak berkenan, bukan apa kalau duit banyak sedap la ni duit cukup-cukup je so kenalah cari dengan jumlah duit yang ada.
Puas mencari pusing-pusing akhirnya ada la juga sebuah 'someting' yang rasanya ok dan menepati cita rasa orang muda. Orang muda? Pemilik barang tu masih dirahsiakan sehingga hari yang ditetapkan ya.
Rasanya tu jelah hari ni, sesuatu yang tak dirancang mesti takkann menjadi dengan sempurna seperti ini lah. hhumm. K nice day dear, lve u .......

5/02/2012

HiDuP kItA


Assalamualaikum. Hey dear my bby blog. Miss you so much. Ni lah kalau sedih tempat mana lagi nak cari tempatnya. Nak cerita dekat orang takut orang tak terima pula, tak pun orang mesti ingat kita mintak simpati orang. Ni dah memang jadi lumrah duniakan, tapi kalau kita cerita dekat blog pun nanti orang becakap juga. Memang la cerita yang kita ‘karang’ benda yang betul tapi taknak la cakap kita ni buat benda yang salah. Tak ramai pun yang suka baca setiap apa yang orang update kat blog lagi-lagi blog yang tak top ni.
Ni lah dunia macam-macam yang kita kene terima. Satu perkataan yang sangat bermakna adalah IBU. Tapi tak kurang hebatnya dengan perkataan AYAH, ye AYAH. Ayah lelaki, kalau dah lelaki kita boleh terbayang beban dan tanggungjawab orang yang bernama lelaki. Kita perempuan tak kan pernah tahu dan rasa apa yang lelaki galas. Tanggungjawab AYAH saya :
1.       Ayah kepada anak-anak
2.       Suami kepada isteri
3.       Bekerja untuk menyara keluarga
4.       Tanggungjawab kepada keluarga
5.       Memikirkan masah pekerjaan
6.       Masalah keluarga
7.       +++++++++
Sebap itu lah Allah telah menciptakan lelaki dengan lebih akal daripada nafsu. Memang ada hikmah disebalik itu semua dan Allah menjadikan sesuatu itu sesuai dengan kehendaknya. Tanggungjawab yang digalas oleh ayah sama dengan lelaki, sebap itu akal yang lebih dikurniakan oleh Allah untuk lelaki merancang yang terbaik untuk keluarga, pekerjaan dan tanggungjawab. Lelaki atau ayah dalam sesuatu hal adalah ketua dan ketua itu perlu merancang semuanya. Akal yang dikurniakan itu harap segala masalah dapat diselesaikan dengan tindakan yang positif.
Saya ini hanya insan yang kerdil yang tak mampu untuk membuat keputusan atau menyuarakan pendapat. Masalah yang datang tak pernah berhenti, lepas satu tak lama satu lagi masalah yang datang. Orang yang mendengar tidak sama dengan apa yang orang lalui, berat bahunya memikul tak sanggup kita lalui tapi hanya mampu melihat. Mungkin kita terlalu gembira masa kita senang dan lupa kesenangan akan berakhir dengan kesedihan. Masa senag juga kita lupa berterima kasih dengan Allah dan lupa masa susah yang akan kita lalui masa akan datang. Ye, dulu kami bahagia dan sangat bahagiat. Tu lah terlalu bahagia sehingga lupa kita juga akan bersedih, dan tak sanggka kesedihan tu lama sangat.
Mengharapkan sinaran dan kebahagian dalam kehidupan sekarang. Bila semua ni nak berlalu? Semoga Allah kejutkan kita semua agar tidak selalu lalai dengan kesenangan sekarang. Dan berharap semua ni akan cepat berlalu pergi dan membuat kami semua sedar. Amin..

3/30/2012

gElAgAt

Assalamualaikum bby blog, im hre. Sempena cuti sem ni dah duduk kat rumah je lah jawabnye. Kalau dah duduk rumah je agak susah la nak on9. Cuti dekat 2 bulan ni tak tau la nak buat apa, kerja pun tah apa-apa la. Sebenanya nak story someting, ala biasa la kan kalau dah mengadap bby ni mesti la ada story mory kan. hheee.
Ni ha mimi tak sangka pulak ada orang yang bagi tau, dia cakap ramai yang suka baca blog mimi ni ha. Yeke? ala saja nak perli la 2. Tapi kan apa yang pelik nya, setiap yang mimi luahkan mengenai seseorang tu mesti dia tau & mesti tuan punya badang yang disebut2 akak baca blog ni. Walaupun setau mimi orang yang mimi tak jangka orang tu akak baca blog mimi. Thnks la sebab sudi baca.
Setiap apa yang mimi pendam kat bby blog ni lah yang akan menjadi tempat mimi curah kan segalanya, jadi tak payah la nak kritik apa yang mimi tulis ni. Mimi pendam semua nya lebih baik dari cerita dekat orang. Setiap apa yang mimi rasa lebih baik mimi update kat blog dari sebarkan kat facebook lepas tu orang ramai2 like pas tu nak komen2 yang mengarot.
Tak suka sangat dengan facebook ni lah, sampai satu tahap ada rasa macam nak delete je teros macam mak cik mimi ni. Ade pulak sesetengah orang ni lepaskan geram kat wall facebook, hal rumah tangga semua nak cerita kan. Walaupun ayat anda tu bertabis tapi apa yang anda cuba sampaikan tu orang dapat agak. Cubalah anda semua bayangkan hati & perasaan orang lain yang melihat apa yang anda buat.
Lebih baik anda semua ujudkan satu blog untuk anda lepaskan geram & masalah anda tu kan. Sorry kepada sesiapa yang sedang membaca tu yek. Bbbwweeekkk!!!

3/22/2012

LORONG PERMAI 3 B1

ASSALAMUALAIKUM.. Hey bby blog, mis u dear. LOOK AT MY RING!! hahahha...
Niat hati nak meluahkan someting, tapi tekenagkan perot yang lapa kena la melantak dulu. wit semenit yeh..

zup...

zap...

zip...

zas...

zzz...

zlup...

bwweekkkk!!!!

kenyang!!!

Alhamdullilahh, kenyag sudah walaupun hanya menyuam megi. Ala makan megi kononnye dari Indon la, hhuumm bise je lagi best Mee Sedap! Ok next story!
Hari ni Khamis 22/3/2012 bersamaan hari jadi Nur Arinna Annis Binti Jumat. Hepy birthday my dear Rien. Hari ni jugak mungkin kali terakhir update blog at Lorong Permai 3 Bandar Penawar. Saat ni dah mula terasa sedikit sebak sebab nak meningalkan bilik 1B ni. Bilik ni lah yang selalu menemani sepanjang hari2 ku di sini. Bilik ni kamar tidur ku, rumah ni pelindung ku bersama Kak Tim, kak pika, kak liya, kak ilah & kak kama. Tak tinggal jiran sebelah umah 8dara yang hot.
Di sini mimi ingin meminta maaf atas segala kesalah yang mimi buat selama mimi duduk rumah ni. mimi harap segala makan dan minum mimi dihalalkan sama ada yang sengaja atau pun tidak. Kalau mimi ada termakan ke makanan akak2 kat dapuh mimi mintak halal ye. Selama mimi duduk rumah ni kalau mimi ada menyusahkan akak2 semua mimi mintak maaf, mungkin mimi tak sengaja atau lalai.
Mimi harap segala gurau senda, kata2, senyuman, memek muka yang mimi pernah tunjukkan kat akak2 semua jangan disimpan dalam hati ye walaupun mimi keluarkan dari hati bukan paksaan. mimi tak bercampur dengan akak2 sebap mimi tak nak akak hilang kebahagian akak2 semua macam yang mimi rasa. mimi harap lepas ni akak2 semua jangan gaduh2 lagi masam2 muka sebap akak semua cun2 tau adik mimi cakap. hheee

p/s to kak ilah : mimi & kawan mimi nak mintak maaf kat akak sebab gurau senda yang terlampau. 1) SEMPERNA HARI KANAK2 SEDUNIA. Sebenarnya tak ujud kot, kita orang saja kena kan akak, sbab muka akak sweet sangat kalau malu. boleh pulak time tu akak wish kat pakwe akak, hadoi lagi lah pecah perot kite orang dalam bilik. hehehhehe. 2) ...PETALA LANGIT. yang tu akak dah tau kan kita tipu akak, memang menjadi lah. tak boleh bla tanya mimi ending cerita tu kat mimi, alasan mimi tertido. hahahah. 3) KAK NADIA. Sebenarnya kak nadia tu bukan akak ika kawan mimi tu, die ex abang ika je sebenanye. akak pun boleh layan ika tu macam2 kan, tak boleh bla la. ahahhahahahaha.....

2/29/2012

tanda tanye ???


Assalamualaikum bby blog, mis u a lot la dear. For this time same story lg la, mklum la org tngah bleerrrr. bis nk wat cm ne just bby blog je yg pham prsan n hti ini. hehhehe..
my hobi in BERANGN. NO!! jngn wat spekulasi yg salah, i mint mengenag kn mase dpan k. Slalu sgt mcm ni ble nk brubah kn, nk fture yg lbh bmakne n hepy xnk slalu mcm ni. dh cbe wat 1 kptusan n bhrap sgt kptan 2 adelh yg tbaik. nk puas kn hti smua org, bik la i will try the bst n ape yg mimi dh wat hrap pas ni xde la nk nk bkak molot tok bkate2 ok..
p/s : to my bby @ my bloved, sdh sgt ble renug kn ape akn jd dgn kite ni. plis, wat yg tbik tok kte xmmpu nk bri ape2 ptlongan. i jst can pray for u n i wnt smting spcial from u...