nuffnang

12/27/2011

nk SHOPPING !!!

Assalamualaikum bby blog, Mimi bru je dpt update bby blog. Sbena nye dh lme x shre cite mimi soping. Sbena nye dh lme x soping tw stkat kuwa mnyemak 2 ade la tp mbeli blah bsa2 ni xde la. Niat nk bli mcm2 tp yg dpt ape je, 10'sion tw. 2 my bby lve 2 dear. hhheee..



My dear ade mntak pic time 2 Mimi pn snd la kn, ade ke ptot die kte Mimi ltak pashmina kat pale 2 dh mcm "SINGA" ade ke ptot?! Kbtulan time kuwa 2 xde bju krung sbap tngal kn kat umah sewa so tpakse la pki bju adk die blh ckp "DAH MCM PKAI JUBAH" slambe die je kn.





Ni antare hsih kmi adk brdik mngsonglap dwit ibu n ayh kmi ye. hhheee.. Bli beg silve planet 1 RM50. Mimi nk beg!! Ade 1 beg 2 wane pink ppurlr cntik cute gile tp mlng xdpt la. Kompem mmg dh nk amek tp rmai gle org, nk bya kompem kne brato. Mnypah r!! "b syg nk eak beg 2". hehhe..




Ha!!! Mimi bli ksot ni je kat Angsana. ATLANTA. Sbena nye nk ksot lin tp smua xde saiz, ptot x?! Grap gle thap gaban aw. Dtng pnye smgat nk ksot lawa, pg smua kdai smua ksot saiz xde. Nsib bik la ksot ni mnepati cta rse ckit, ckitt je tp. hhuumm
.



Ha ape lg dh pnat2 mrayap soping mkn la kn. Ksot ibu xleh nk uplod la sbap mhal sgt kn, hhee pas 2 ksot adk brang2 adk xkn nk uplod skli ape brng an nk wat blog sndri la kn. hahhahahah..

Nk wallet, ibu bru dpt wallet dri China 'mmbe baik' die bru bg. Mimi nk gak r!!
Lg 1 nk beg yg wane ping pprple yg cute cmel 2, nk gak!!
Nk syg die.. :)

12/12/2011

LUAHAN lagi

ASSALAMUALAIKUM bby blog. Hari ni Mimi nak luahkan lagi perasaan yang terpendam ni. Sejak kebelakangan ni memang macam-macam yang Mimi nak luahkan tau.
1) PENAT : jadual untuk semesta 2 ni sangat lah padat nye. Kelas dari awal pagi abis nya sampai lah awal malam (mntak ksian ckt). Ada kos lain tu hari Rabu dia orang free lagi tau beruntung sangat lah. Kalau tak, hari Jumaat pun ada kelas sampai petang tapi nasib baik puan yang berkenaan dah anjakkan pada hari Khamis. Kalau hari Jumaat ada kelas petang agak susah la yek, nanti macam mana nak balik, dah la kelas abis lambat nanti nak balik lagi nak kena tunggu bas lagi. hhuummmmm (pndi nye mngeluh je la ku ni). Lagi la sekarang ni dah minggu ke 4 belaja untuk semesta 2, ha apa lagi kalau tak tugasan lah latihan la dll. Petang tadi je baru dapat assiment baru, nasib baik kena hantar 4/1/2012. Walaupun lama lagi, tapi tak boleh la tangguh mesti buat juga, kalau tak memang berjambag la kalau tangguh je. Tambah kerja tambah la penatnye kan.
2) RINDU : Mimi sedang dilambung rindu sangat-sangat ni. Rindu sangat dekat budak yang dekat sebelah ni, padahal duduk tak da la jauh mana pun setakat Kulai je kot tapi nak jumpa macam duduk dekan Sabah pulak nak kena beli tikit kapal terbang dulu. Kalau dulu nak jumpa setiap minggu boleh jumpa kalau sekarang ni sebulan sekali dah macam 10 tahun sekali je. Mimi rindu jugak dekat bby syg Mimi tu, mane boleh tak rindu kan. Rindu sangat sebap memang susah sangat nak jumpa, sebulan sekali tu pun belum tentu dapat. Kalau ada peluang memang tak kan sia-sia kan la. Miss u my dear.
3) AIR MATA? : Terasa macam nak menangis pulak malam ni, kenapa ye? Dah lama sangat tak menangis, tak tau la kenapa. Orang ada cakap kalau dah lama tak nangis tanti kalau kita nangis susah pulak nak berhenti. Orang yang nangis akan rasa tenag dan leda, sebab apa yang terpendam semuanya dah keluar. Mimi nak kena nangis juga ke?

p/s: mngislh klu e2 mmbuat kte tnag, gmbralh klu e2 mmbuat kta bhgia,deritalh klu sngsara yg kte cri.....

12/11/2011

lUaHaN


Assalamualaikum bby blog. Mimi nak meluahkan isi hati yang telah terpendam sekian lama (xde lme mne pn bru je ni). Nak tau sangat kenapa cuti kolej tak sama dengan cuti sekolah? Fikirkan benda ni je makan dalam tau, menyakitkan hati pun ada.
Bayangkan la, time kita tengah cuti semesta sebulan lebih tapi sekolah tak cuti, abis kita yang cuti ni buat apa duduk rumah je bercuti ye? Budak sekolah untung la dapat becuti la dapat shoping la sebap ada sale kan.
Sekarang ni tengah cuti sekolah, Mimi pulak tak da cuti sape yang tak menyirap macam ni. Nak buat family day mesti la cuti sekolahkan, Mimi ni macam mana? Sedih tau tak dapat join family day, walau pun pergi PD je. Dah la nak bejalan jauh-jauh susah, ade peluang ni tapi Mimi pulak yang tak berkesempatan. Nasib baik 24/12 Mimi ade cuti petengahan semesta, so boleh la ajak ayah merayap. hehhe.. Kalau takk dapat memang suruh Mimi makan dalam la 2.
p/s: kpd yg sdng sronok bcti 2 smoge gmbra slalu la. hrgai cti anda 2 bbnding org yg x cti ni.

12/05/2011

DUIT-DUIT..

Salam.. Hey u yg tngah bace entry ni. Napak tak pic ape kat sblah ni, mengong la spe yg xtau ni pic ape kn. Bnyak x duit ni? Agak2 brape ribu puluh ribu ni? Tak penting smua tu n bkan 2 tajuk sbena nye..
Senag cite dlm hdup kite ni ape je smua nye kne gune msti dngan duit, mcm bise la org akan ckap masuk tolet pon kne gune duit. Skrang ni klau tak de duit ape pon x blh buat kn.
Sejak Mimi smbong blja ni bru la Mimi tau erti DUIT yg sbena. Yg nak blaja ni lg2 kolej kan bnyak sgat nk pkai duit. Lg la Mimi dduk rumah sewa ni, nak kene baya duit rumah sewa lg. Klau time blaja pulak nak kene kuwa duit jgk sbap nak baya nota, bukan tu je nk kuwa dwit tok mkan lg xkan x mkn plak kn. Nak baya dwit umah sewa je dh RM120, pas 2 duit mkn lg topap lg nota lg snang cita sbulan dlam RM500 lbih jgk tw. RM500 ni bkan nye jmlah yg ckit, bnyk sgt. Mcam mne nak buat dwit ni, xkan nk cri suge dady plak kn nt kaya tlbih ape plak t org ckp. Ni duit dh bnyak hbis klau blja main2 jgak x tau la nk jd ape, mmang mmbazir duit mak bapak je la (klau ckp mmg pndai la).

p/s: mnghrap doa dri anda smua tok mpmudah kn urusan Mimi, x dbeban kn fkran dgn bnda yg bkn2..

12/03/2011

balik ujung MINGGU

Hello bby blog, with me now!! Dh 2 week strt class asiment pn dh dpat. hhuummm. Dh xbleh nk main je kne kje kras lpas ni. Sem lpas dh la ape2 rsult pn hncusss. Skrng ni dh dduk umah sewa hope evrting lbih bik dri yg sblom ni. Stdy lbih 4kus, kje2, nota n smua2 la hope lbih tbaik pnye.
p/s: 4 my bby syg jngn noty2 tw, klu bace ade yg tsentuh hti jngn mrh ea. Ni jst tok bkarya je n tok suka2 bkan tok pe pn. only u my dear.. SALAM

12/01/2011

"LIKEnye die"

Assalamualaikum bby blog, with me again. Make me smile dear, hheee. Pic pe ni? yg pling dkhndaki ni, very dngers!! hahahha..
emosi : bahagia
keadaan : knyang
sebab : tengh mkn
dngan : minah (kcing jlanan), hheee













cke tngok ye mkn, smgat!!! Ika ckp tkot klu tngok ye ni mkn sbap bnykkkk sgt pas 2 abis, tp bdn kcik je. hheee. Klau sape xde slera mkn tngok ye mkn kompem nafsu mkn mbuak2. wawwawawa..
















comey nye die mkn, mkn sorng lak 2 kn. xpe2 bia mkn bnyk dri x mkn, sng hti kn klau prot dh knyg. pas 2 tdo tngl sorng2 :p
p/s: jngn lpe mkn bnyk2 tok pkmbngan pmbsaran tw. hehhehe..