nuffnang

8/26/2011

AURA RAYA

ASSALAMUALAIKUM.
Hari ni tah macam mane ade rase aura nak raye pualk, rase semangat je kan. Nak tau tak kenape? Mimi baru je edit2 blog ni, tngok la blong mimi mesti ade rase mcam nak raye cepat kan? hehhe. Ade ketupat ngan pelita lg kan. Mimi dah tau la mcam mane nak msuk kan semua bendealah kejadah 2 so bleh la buat keje ngarot2 mcm ni. Best la mimi tengok blog mimi sktang. bukak2 je ade muka mimi. hehhe.
Di kesempatan ini mimi nak mengucapkan selamat hari raya kepada semua kaum muslimin yang telah menahan lapar dan dahaga untuk berpuasa. Kepada yang tak seberapa nak puasa sangat tu paham2 je la yek. Mimi juga nak mintak maaf atsa semua kesalahan yang pernah mimi buat sama ada tersempunyi atau pun tak. Mane lah tau mimi ate temengate dlam hati sebap blog korang semua lebih cantik dari mimi. hehe. Sape yang sudi tu jempot la datang ke rumah mimi yang tak seberapa 2 ea. Tata.

8/24/2011

aPe mAkNe NyE?


Assalamualaikum. Ni dah Ramdhan yg ke 25, rase kjap sgt bpose taon ni. Mimi makin bosan la kat sini, i mean asrma ni.
Mimi nak mluahkn prsaan sdih ni. 21/8 die hilang fon. Mimi ade msg die tnghari tp die xbls pas 2 dpt tau fon die elang ptg 2. u all dpt x p.k kn ape? nampak sgt la die 2 saje je kn. die kate die ade call mimi tp line xde la, die call mimi pas 2 waiting la. ok mimi bleh trime lg alsan 2, tp smpai skrang xde kana lngsong pn dri die. Ni dh 25/8 bsmaan 4 ari dh x kontek mimi. Mimi nk tw ape mkne die wat cm ni? jst bg tw kat fb je dh ckop ke?
Dlu yana ngan era slalu nk jdoh2 kn kite kn, klau bleh sye trime awk lbih awl tp skrang lin lak jd nye. Yana klau bleh sye cpt2 ptos ngan awk sbap die xnk sye sdih. awk tngok la ape jd ni. era pulak dh angin2 ngan sye, sye bkn yg tbaik la kn. ape ksudahan yg awk nk bg kat sye ni? sye tw sye trime awk ngan tpakse, klau ye pn blas la dgn care lain.
Sye mntak maf kat awk ea klau sye ade wt slah ngan awk. sye mntak maf klau bnde ni smua bpunce dri sye sndri. sye akn bg awk lg 1 pluang, tlong hrgai. slmat hri raye awk.

8/20/2011

kesalahan BESAR

Assa;amualaikum. Hari ni je dah puasa yang ke 21. Mimi rasa ni la puasa yang sangat menyedihkan. 18 tahun hidup tah pernah buasa berjauhan dengan keluarga. Puasa pun sedih je, makan pun tak berapa nak cukup. Suasana raya tak pernah rasa la, bunyi mercun pun tak de. Sebenanya bukan ni cerita sebenar.
Ni cerita sebena yang mimi nk share kn. Mimi memang tak sangka sangat dengan apa yang berlaku sekarang ni. Dan mungkin juga ni adalah balasan untuk orang yang pernah buat kat Mimi. Mimi caple dengan sapa mimi main kayu tiga dengan sape pon mimi xtau. Mimi tak mintak pun semua ni jadi. Rasa sayang mimi tak tau la pada sape. Mimi tak pernah rasa kebenaran. CINTA ke ni atau sekadar........


Nama die ni Amirul Faez. Knal die ni sjak kcik lg, dri skolah tadika. Dri skolah tadika tu la smua nye bmula. Tapi smua nye dh jadi lain dh.xde fill. bosan. kesian. takkan lama. menyampah. benci.tak suka. tak faham. sedih dgn nye.



Name die ni adi. Mimi dah knal die lame sjak skolah lg. Knal die dlu pn sbap pakwe adk. Dulu mimi xske sgt kwan dgn die, tp dsbap kn x ske 2 la jd mcm ni. Mimi cple ngan die sblom yg ats, dn still until now. tak tau ape akan jadi. umpame dah bagi segalanya. ade sayang. tak pernah bosan. syang. suka. tak merangkumi segalanya. tetap sempurna. ingin bersama. selama nya. celaru.
SELAMAT BERPUASA b, DAN SELAMAT HARI RAYA 4 BOTH OF b.

8/17/2011

BERHARAP

TOLONG LA TINGGALKAN SAYE!!!

maaf kan saye

:( tak tau kenape cepat sngat sedih bile dngan awk. sye xtw knape. klau lah sye bleh jujo dgn awk ape yg trjadi, msti awk kcewe dgn saye. awk sngop buat ape je tok gmbire kn sye, tp sye xpnh pn hrgai. sye dh tudoh awk mcm2, tp awk ttp xheran dgn ape yg sye ckp 2 yg pnting awk ttap dgn pndrian awk 2. org kate cple dgn awk ni stia sgt. tp sye x tw la knape sye xbleh trime ape yg awk buat tok sye. ape yg awk bg kat sye 2, smua nye sye x suke. lyanan awk care awk 2 smua nye sye x suke. kjam sgt sye ni kn.
sye trime awk pn sbap ksian kn awk yg dh bkorban mcm2 tok sye. knape la sye yg jd plihan awk. sye ykin hti awk akn tluke dgn sye 1 hri nt. sye x pnh rse kbhgiaan dgn awk. sye curang dgn awk. sye x jujo dng awk. sye jhat. sye nk ptus dgn awk. maf kn sye. tok pngthuan awk, sye trime awk mmbuat kn org lin mnagis. xpnah angap awk cple sye, trime awk sbap tdesak. awk yg buat sye kjam, mmakse sye trime awk. sye doa kn awk akn btemu dgn org yg lbih bik dri sye n bleh trime awk ape ade nye. tlong tngal kn sye, insan hina ini.

8/07/2011

Luahan Perasaan



Salam. Apa khabar blogger smua & followerszz mimi smua. Mimi nak luahkan perasaan. Mimi rase ape yang akan mimi post kan kat blog lpas ni mesti cerita yang sedih. Macam gambar yang kat atas ni, agak2 ape yang anda semua dapat tafsirkan? Benda yang mimi nak maksudkan adalah kesepian dan kesedihan. Mimi huraukan satu-persatu.

Ape yang mimi nak maksudkan dengan kesedihan. Hidup mimi yang baru sekarang ni penuh dengan kesedihan yang memanjang dan berterusan. Setiap kali mimi balik je di kurungan hati mimi mesti je sedih, kalau nak senyum tu ketat sangan muka. Cerita yang mimi denda dari pihak ke-3 membuatkan mimi sedih sangat. Kadand2 tanya suga, apa salah mimi sampai die orang sangop kutuk & mengumpat mimi. hhuumm

Pasal kesepian pulak. Bukan kesepian sebap tak da buah hati, ade tapi sahabat kawan teman dll. Hidup baru mimi ni membuatkan mimi hilang semau tu. Kalau boleh dipusingkan semula waktu mimi nak je ulang time mimi sekolah, Persahabatan time sekolah sangan berbeza dengan sekarang. Sekarang ni mimi dah tak boleh nak berkongsi masalah, kalau time sekolah menangis pon bersama. hhuuumm

Kepada yang membaca post mimi ni diharap tak amik hati yek. Baca hanye di blog & xpyah nk heboh2 kn. sape mkan coklat die lah yg rase sdap nye. Salam.