nuffnang

6/27/2011

MENGISI MASA LAPANG


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. hehhe. Dah xde cite ape pn nk dicite kn lg. Gmba kat ats ni xde ape mkne pn sbna nye. Ni la ktviti yg Mimi n kwn2 buat time wktu lpang. Kite org ni 'suke' bjoiging. he3. Mula2 Mimi x join die org pn bap Mimi joging ngan org tdkat je. Tp lame2 kite org join la, lg pon dok kt asrma je boring sgt la. Tp klau dpt kuwa bjoging mmg bst la, dpt kua kn ploh, dpt cuci mate dpt relis 10-sion bnyk lg la. Klau duit tebal kompem x joging tp g tmpat yg mbolehkn kuwa nye dwit yg bkepok ni. hek3!

Tapi hdop kat sini mmeng nk kene gune bnyk duit la. 1 hri je mkn dh bape rngit, kalu nk diet pn mkn kne jugak wo. Ni nk jimat2 tpakse la pose, pose dpat jimat dwit, dpt phale, dpat diet dpt than nafsu n bnyk lg la yg Mimi bleh dpt. hehhe.

Kat cmpak duit bapebnyk pn ttap la xckop, RM100 ke RM200 ke sme je la mmg cpat abis. Bkan kate xbjimat tp mmg nkknegunebnyk dwit la. Nk kne blinotabajula mcm2 la. HHuumm. xpela org kate mule2 mmg la cm ni t dh lame2 ok la kn. Mimi hrap doa dri ibu n ayh smogeMimi kat sni smua krje jlan lnca n xde ape2 yg mnghlang. Harap2 xde ape pkare yg bruk jd kat mimi.

K la dear smpi sni dlu k. Mimi akn menghdap B lg nt ok. c u, mis u vry much. tata

6/20/2011

Assalamualaikum. Sekarang ni mimi dah mula masuk klas, klas pn dh penuh tw. Khidupan mimi skrang ni dh bnyak jugak brubah tw. Mimi skrng dh x dduk ngan ibu n ayg n our fmly. Mimi hdup kat asrma ni rase nye masa mcm cpat sngat bgerak tw, smua nye blalu dgan cpat. Mcam2 yg mimi rasa hdup kat asrma n blja kat IPTS. Tngok la pic mimi kat sblah ni mcm ape? kan mcm plaja ipt ni, heheh. skrng ni mimi dh mjatu pnuntut tw, oohh so sweet. Mimi amek kos Diploma Pngurusan Perniagaan, bape sbjek mimi pon tak tw la. lpas tu Q-ko mimi kne amek silat, OMG! Mcm ne la gak nye kn mimi klau bsilat. Mimi ada rase sbeslah tw bap pnah kutok kwn mimi. Dia tu guru silat pas tu mimi pnah kutok2, ujong2 mimi kene blja silat. hhaaaa! Harap2 la mimi bleh bwak bnde 2 bap pnting gak klau x pas kne ulang sama cm sbjek2 yg lin. hhuumm. Sbenanye bnyak lg nk cite ape yg ade kat sini, tp suasana tak mgizin kn la. Klau mimi ade ruang yg mncukupi t mimi shre la lg cite n pkmbangan mimi kat sni. maju lah Institit Sains Dan Teknologi Darul Takzim!!! Mimi hrap kwan2 smua dpat doa kn mimi n yg pling pnting kwn mimi "utol" tak pnah mdoakn mimi wlpon mimi jaoh dri die. Sye stil syg awk wlpon sye jhat ngan awk smpi skrng :(

LEPAS RINDU



Assalamualaikum. Tanggal 18/6/2011 rumah saya digemparkan dengan satu suasana yang jarang dapat dirasai oleh semua orang. Bah kan diri sendiri pun hanye sekali sahaja dapat dirasai, melainkan kalau ada jodoh lagi. Hari tersebut ialah pada hari Sabtu. 'dah cukup skema kita hari ini'


Time tu kawan mimi yang jaoh nun di Pahang datang rumah sempena majlis perkahwinan abang. Memang best yang teramat sangan la sebap hampir 3 tahun Mimi tak jumpa dia tau. Beliau yang Mimi maksudkan ialah Nor Fasihah Binti Hassan. Ni yang Mimi dah tak jumpa bertaon, yang lagi 3 orang tu Mimi dah tak jumpa dia orang selama berminggu2 tau. Dapat balik kampung & dapat jumpa dengan dia orang memang best la, terubat segala kerinduan tau. Masih ramai lagi kawan2 yang Mimi rindu & mungkin kita orang dah tak dapat jumpa lagi kot. hhuumm apa la Mimi ni ckap mcam 2, mesti dapat jumpa lagi la. ok la sampai sini je dulu entry yang ni. Mimi nak pegi layan facebook p[ulak lepas tu sambong update my bb. c u lg bape min k bb. mmuuaahhh.

6/05/2011

HIDUP BARU


Salam. hai all my b. Dah terlalu lama sangat Mimi x update my b, rndu pulak rase nye. Bnyak cerita yang nak dikongsikan bersama tetapi kepadatan masa tak mengizinkan. hek4. Cerita pertama Mimi nak bagi tau yang abang Mimi dah selamat menjadi suami orang. Majlis biasa2 je, tapi tetap best. Cerita ke-2 mengenai gambar disebelah ni. 28/5 Mimi pergi temuduga di Institut Sains Dan Teknologi Darul Takzi. Alhamdullilah Mimi dapat. Mimi amik kos Diploma Pengurusan Perniagaan. Mimi duduk kat asrama Teratai bilik D-1. he3. Minggu orentasi bjalan mcam biasa je tapi tetap meriah. Seminggu lepas tu Mimi dah kene masuk bilik kuliah. Mula2 seram sejuk jugak la, lpas tu best sbap pensyarah smua nye baik2 dan mesra pelajar. Kawan sebilik Mimi smuanye spoting & hepning tau. Assiment dh dpat, sgala mcam kerja Mimi dah dpat tp tetap best. Yang sedih nye, 28/6 time tu ada jemputan kat umah Mimi tapi ada kelas tambahan pulak. Jadi nye Mimi terpaksa blik rumah slepas mjlis bermula. hhuummm. Apa yang pnting dapat balik. Ok la b, Mimi nak solat asar & nak balik ke asrama. Nanti ada masa terluang Mimi halo2 b lg ok. Tata my dear, love u all. mmuuaaahhh...