nuffnang

4/26/2011

Pic Kenangan


Salam. Tujuan update blog hari ni sebap nak uplod gamba2 masa keluar dengan kawan (aro + zaza + nik). Kita orang memang suka abiskan masa yang lebih2 ni, nasib baik 4 orang ja, kalau ramai lagi magrib pun belum tentu sampai rumah. Suka tak tengok gamba sebelah ni? Ni coklet yang Mimi beli masa keluar dengan kawan2. Memang nikmat dunia la, sedap sangat & Tuhan saja yang tahu apa yang ada dalam hati ini. Ada 6 jenis cokelet & yang paling sedap coklet yang paling hitam sekali warnanya. Sebap, dalam coklet tu ada bili kopi yang rangup sangat. Bila kunyah biji kopi tu, ppeerrrhhh memang tak ingan dunia. First time la Mimi makan coklat tu, & Mimi akan beli lagi kalau jumpa. Tapi harga memang gila la 5grem RM10, rasa coklatnye memang berbaloi la. Tapi kalau dah nama gila coklat perasa apa pun sedap, hek4.



Gambar yang atas ni pula gambar sanggul dan sebelahnya tali pinggang. Mimi beli sanggul ni bukan apa, sepit rambut Mimi banyak tapi 'pakai 1 letak sepah2 terus tak jumpa bayang, pakai lagi 1 letak tah mana2 pas 2 lesap' dan macam tu lah selanjutnya. Kalau keluar mana2 mesti beli penyepit rambut, skaf, getah rambut tapi semuanya tak tahan lama. Bukannya rosak, tapi letak merata tu yang tak jumpa balik. Hek4. Tali pinggang ni pulak Mimi beli sebap kawan Mimi darurat memerlukan tali pinggang. Ceritanya macam ni, kita orang ni kalau dah sampai mana2 tempat di tuju msti serang bilik air dulu. Salah seorang dari kawan Mimi tu, tiba2 tali pinggang yang dia pakai tu 'jahanam'. Lepas tu kita orang terus je la menuju ke kedai apa tah untuk beli tali pinggang. Nak di pendekkan cerita Mimi beli tali pinggang ni sebab dah tergoda dengan kecantikan benda tu la. hek4. Mimi ada beli lagi satu barang, nanti Mimi uplod. hak4. Nanti kita sama2 date lagi ok. Salam sayang semua <3

4/18/2011

SAYANG SeKaWaN MIMI

Best la dapat hang ngan kwan2. ekceli dh lame x kuwa ngan kwn2. yg dpt kuwa pn x smua la, mklumla smua nye dh keje. Kan best dpt kuwa rmai2 cm dlu, skrng ni nk dpt kmpol rmai2 smula mmg ssuah la. ade yg dh kje, PLKN, pndah pas ni nk smbong blja plak. Pas ni lom psti lg dpt jumpe blik, lau dpt jmpe pn myb dh nk kwin t, hek3.


Mimi ngan kwn2 g CS wat elang kn bowing. Pg nye ari Jumaat hri org keje. Kte org suke kuwa time hari kje bap x rmai org n kite leh wt pale, hek3. Kte org g ngok wyang cite "Dilarang Masuk". Ok la cite 2, tp x bape nk pham sgt, hek3. Mimi bli coklet, ni ha kat Ladys Like Mimi bli tali pngang, pas 2 ade la bli xseseri ckt. T Mimi uplod pic nye.

tok dak2 Sekawan: Mimi doa kn smoge u all shat2 slalu n smoge bhgie. wlpepon yg grl wat Mimi ttap doa kn yg tbik. Kite still Sekawan until bla4.
Sayang Sekawan tok slamenye.
cop, tok sua kwn2 yg mimi knal gak, love u all gak.
i'm sngle now ! ! !

4/03/2011

BOLA LAGI


Kaki bola majalah bola yang Mimi paling suka


Star Soccer ni suka juga la

Wisel! ni ok2 je la.

Hai semua. Ni ha Mimi nak promot sikit majalah yang sentiasa menjadi koleksi & langganan Mimi. Boleh dikatakan setiap keluaran juga la Mimi akan beli. Ada orang yang cakap membazir je beli majalah ni sebap tak memberi apa-apa manfaat pun. Memang betul la, tapi kalau jenis orang yang minat buat apa pun sanggup. Salah satu sebap Mimi suka baja majalah bola ni sebap kita boleh mengenali jutawan-jutawan dari luar negara. Tau tak siapa pemain bola yang menerima bayaran yang tertinggi sekarang ni? Meh Mimi kongsi sikit apa yang Mimi dapat eah. Lionel Messi pemain yang mendapat gaji yang paling tinggi iaitu RM134juta, wow!. Tu baru gaji, belum bayaran setiap gol yang dia jaringkan lagi. Pemain no.2 Cristiano Ronaldo pula dengan bayaran gaji RM119juta, cukup memukau la ni (gaji dia eah). Pemain no.3 merupakan musuh Mimi iaitu Wayne Rooney dengan gaji RM89.3juta. Ha yang ke 4 ni merupakan orang yang ternama ni, tapi sekarang dah suram sikit la iaitu David Beckhem. Beliau tetap meletup la, walaupun isteri dia yang . . . !
Ni ha nak habak cerita sedih. Malam tadi perlawanan antara Liverpool VS West Bron (xkompem la name nye), kalah bep. Lvpol 1 gol je, phak lwan 2 gol tpppp penalt je kot. Huh!
Dah la malas la nak menyakitkan ati lagi. Kalau cerita pasal bola tapi kalah memang takda mood la. Tata oll my dear . . .

kEmBaLi





SALAM

Hai semua, apa kabak u alls. Hari ni baru la dapat update blog semula. Line brodband semakin hari semakin sopan santun dan semakin menguji kesabaran. Rindu gila la kalau tak update blong, paling koman pun dua hari sekali jadi la. Blog nikan sebahagian dari jiwa dan raga Mimi. Blog ni peneman Mimi 24 jam, tapi halang dan rintangan yang menyebabkan semuanye tegendala dan porak peranda.
Perkembangan terbaru tetap sama seperti dulu kala hanya duduk rumah, dan tentunya satu perkara yang sangat membosankan. Ada kawan pun semuanya sebok2 belaka, semuanya dah kerja. Rutin harian macam biasa la, bangon pagi, buat kerja2 rumah lepas 2 mandikan nenek dan uruskan la apa2 yang patut. Nak kerja, tapi ibu tak bagi la. Tapi nasib baik la kan dapat duit walaupun duduk rumah je, ni satu kelebihan jadi anak En. Wahid Rabu. hek2 . . .
Lagi nak cerita apa ni. Mimi nak cerita apa yang Mimi suka tak de sape pun yang nak marah. Lagi best sebab my leving blog sudi memerima apa sahaja cerita yang Mimi cerita. Baru2 ni Mimi ada pergi pejabad felda untuk usya kursus2 yang pihak felda sediakan. Banyak juga kos2 yang ada, yang dari syarikat besar2 pun ade juga tau. Salah satu darinye KFC, Proton, Golf (tak tau nama BI nya), & banyak lagi la. Best juga kalau ikit bawah felda sebap kos pembelajaran semuanya felda yang tanggung, kalau kita nak sambuang belajar untuk ke peringkat yang seterusnya baru kita kena bayar. Lumayan kan macam tu. Sekarang ni Mimi nak kena fikir yang mana satu Mimi nak, ni kena buat keputusan yang tepat sebab keputusan SPM Mimi kan "cemerlang".
Ok la e'naf, Mimi sambung next time. Sekarang ni dah petang nak pergi membizy kan diri pulak.
Tata dear, mmuuaaahhh (flying kiss) 4 my folowrs . . .