nuffnang

3/08/2011

ENGKAU yangTERBAIK



Salam, selamat petang semua. Jam sekarang ni menunjukkan pukul 5:34 pm. Hari ni hati Mimi tersentuh seketika (ceh), sebab terkenangkan nasib sesorang. Masuk tahun ni dah 12 tahun orang tu menunggu Mimi. Seperti tahun-tahun lepas, Mimi mesti dapat hadiah darinye walaupun bukan hari ulang tahun MImi. Dah macam-macam hadiah Mimi dapat dari dia. Antaranye, bunga dan gabus love, 77 batang lolipop, kicin entah berapa banyak, cute tedy bear, gelang warna pink & banyak lagi la sampai tak ingat la. Hari ni Mimi dapat gelang lagi, gelang yang sebelum ni plastik je yang warna pink, yang ni pula macam silve tapi Mimi tak kompem la. Orang dah bagi tak kan nak cerewet pula kan. Kalau la Mimi masih sekolah lagi tahun ni mesti dapat banyak lagi hadiah dari dia kan. Mimi ingat lagi, setiap tahun sekolah mesti adakan hari persahabatan & setiap tahun jugalah Mimi akan dapat hadiah persahabatan tu dari dia.

Memang beruntung la siapa yang dapat dia, dia sangaup berkorban dan setia menanti tu yang paling penting. Dia tunggu Mimi bukan dari sekolah rendah tau, tapi dari sekolah tadika. Bayangkan la dari Mimi 6 tahun sehingga sekarang Mimi dah 18 tahun. Terus terang Mimi cakap, MImi suka berkawan je dengan dia dan jauh sekali untuk BERCINTA dengan dia. Banyak cerita suka-duka dia yang Mimi tau, dia suka berkongsi cerita walaupun cerita tu kadang-kala mengaibkan untuk dikongsi. Sampai sekarang pun dia masih nak tunggu Mimi juga walaupun dah macam-macam alasan untuk Mimi tolak. Kalaulah dia tau apa yang Mimi cerita kat blog Mimi ni mesti dia sedihkan. Pernah Mimi merajuk dengan dia, dia punya pujuk tu mak ai membuatkan Mimi terkedu la juga. Tak patah semangat walaupun Mimi matikan handfon & tak bajas mesej dia berhari-hari macam tu jugalah kalau dia call.

"Kite xde krisis pn tp kuage kte yg bnyk krsis kn. Mak awk pnah maki saye dlam fon sbap xbg saye kwn ngan awk. Awk x blik umah pn mak awk mrah kat sye, nak cri ank nye yg x blik2. Mak awk ckp sye kwn ngan awk bap nk kkis dwit awk, bg saye bnde ni x logik n sye mmg xleh trime. Mkin ni pn slah 1 fakto knape sye xleh trime awk. Lg 1 psal ayh awk & ayh sye. Die pn ngah gadoh gak kn psal dinding kdai ayh sye 2. Ibu sye pn x bape bkenen sbena nye ngan awk (sory sbap saye jujo), die msti la nk yg tbik tok ank nye kn tp sye x ckp pn awk xbik. Sye hrap sgt awk bhnti tngu sye, sye ksian sgt kt awk mmg sye x smpi ati la. Kite mmbe je la k. Stil rmembe me as Hagemaru."

Salam sayang dari hamba Allah yang kerdil lagi hina ini . . .

2 comments:

  1. hmmm ksiannye...
    sabar bebe!!!!
    org mcm twu sape orgnye..>,<

    ReplyDelete
  2. eah, cop3 . . .
    ksian dgn sape ni?
    mmg awk tw la sape org nye . . .
    diam2 je sudah yek, he3

    ReplyDelete