nuffnang

3/24/2011

ApO lOrRhHhhh . . .

LIVERPOOL tetap tak boleh ditinggalkan ! ! !

::: DATIN :::
::: Salam untk semua :::
::: Result dah kuwa pon, tapi apa mau jadi? hek3 :::
::: kesudahannya kita abaikan je la yek aa yg xpntgp :::
::: teruskan hidup dengan ... dan segalanya untuk hidup :::
::: nak mencari sesuatu yang baru dan yang paling penting . . . :::
::: dah taknak membuat orang menungu & seharusnya terus terang saja :::
::: nak keluar dengan my lalok unty tok buang duit & tenaga :::
::: baru dpat duit dari atok, gaji la bep bap pnat keje :::
::: nak pg cari laki skali tok mase depan :::
::: yang terbaik yang ok deh :::
::: selamanya segalanya :::
::: sekian sahaja ye :::
::: tata my lve :::
::: mimi :::

3/20/2011

Menang lagi


Salam. Ha ari ni patut nye g drving schol, tp tah mlang ape ckgu nye bleh plah tngalkn ank murid. So xde ape nk dbuat maka dgan itu Mimi mmbzy kan dri tok bbloger kjap. Nap smpai kn 1 crite ni, xlin & xbkan adlah psal bola. Mlam td plwanan dmane Lvpol tlah mngalah kn Sundlng dgan 2 gol. Ni kemengan yg bturut2 bg lvpol. Lpas 2, pkol 12++ ade plwnan antra Chsea vs M.City & kmngan bphak kat The Blue pn same 2 gol. Ape la, 2 pn nk same gak kn, sybas la kpn klian k. Tp nk komplen ckt psal lvpol. Lst nite game trok gila r. B4 ni lwan MU game ckt pnye bst, smgat gile tp mlm td trok a. Xksah la yg pntg dh mng. Ape lg nk merapu ni. Ni la akibat nye lau dh bosan. Mau krja tp krja sudah lali, ape lg mau bkin. Hatooyyy . . . Tata my dear .. .

3/19/2011

uCaPaN bErSaHaJa

Salam. cLmT pG cUa nYew . . . aPw nK cTeW nI??? sBnAnYw xDeK pEw cTw lOrHh. boWiNg jEk nI. InSaLlaH 23/3/11 nIw rSuLt kUwA. HhHuuUuhhH. i wIsH gOd lCk (jadah tah) bAp sLmE nIw kTe dH uShE aN sKrNg nIw kTe kNeW rEdHa JeLaH yEk. NaK p tDoq lOrHhh . . .

3/18/2011

GILAKAH AKU?

Salam 1Malaysia blogger and follower (hak3). Mimi ade soalan yang tak dapat nak mencari jawapannya. Nampak tak gambar baju kat bawah ni? Agak2 you all semua la kan, baju ni sesuai untuk siapa? Cop3, sebelum tu Mimi nak bagi tau dulu yang baju ni bukan baju Mimi sama sekali ok. Agak-agak lingkungan umur berapa yang pakai baju macam ni? Hadui, susah betul la nak cakap yang benda sejujurnya. Abaikan je lah.



Tingok je la baju ni. Baju ni menyebabkan 1000 tanda tanye kepada semua ahli keluarga Mimi. Satu persoalan yang tak bisah dijawab, dan jawapan yang tidak sama sekali dapat dirungkai. Salam. Cop3, result keluat hari Rabu ni. "Mimi jngn cmas ea, relex je wat mcm xde bnde yg jd".

3/12/2011

RM12.90



Salam @ halo blogger. Hari ni baru dapat update blog, borband lemau + lembap macam siputtt. Hari ni nak cerita sikit pasal seseorang. Orang ni pun mintak Mimi buat cerita pasal dia, tak geti malu la orang ni kan, he3. Die ni seorang lelaki dan berumur 20 tahun. Nama penuh beliau Amirul Fasihin Bin Mohd Salleh. Die ni kan baik yang teramat sangat tau. Semalam dia ada tengok kat facebook, kawan2 dia kata duit PTPTN dah dapat. Apa lagi dia pon rancang la macam2. Dia pun plant la nak ajak Mimi pergi teman dia beli baju. Mimi cadangkan dia beli je kat bundle, he3. Lepas je dia cocok duit, dia bagi Mimi RM10. Best gila ah, tak rugi teman dia. Tak buang masa kite orang terus je menuju ke kedai yang sepatutnya di tuju. Sampai je kedai tu dia suruh Mimi pilihkan baju untuk dia. Hampir 10 pasang juga yang Mimi bagi kat dia, semuanya dia cuba. Masa dia test baju kat fiting room dia mintak Mimi carikan jeket kulit yang fit2 untuk dia tapi malangnya kat bundle tu tiada la. Kesian la tengok muka dia time tu, he3. Mimi cari la jeket lain, Mimi dapat cari jeket jean warna hitam dan ada topi. Cute sangat dia pakai jeket tu, dah macam pembunuh bersiri, he3. Sambil2 tu Mimi pun ada pilih dan beli juga baju kat bundle dan merupakan baju bundle Mimi yang ke 2, he3. Harga baju tu RM12.90 je la, tu pun beli guna duit yang dia bagi sebagai kenangan la kononnya, he3. Lepas 2 kan, kite orang ada pergi kedai nak beli jajan2 tau tapi yang best nya 2 dia payong lagi, he3. Seronok banget deh malam 2 bagaikan berada di syurga. Susah tau nak dapat orang belanja ni. Gambar baju kat atas ni baju yang Mimi beli kat bundle 2, he3.

3/08/2011

ENGKAU yangTERBAIK



Salam, selamat petang semua. Jam sekarang ni menunjukkan pukul 5:34 pm. Hari ni hati Mimi tersentuh seketika (ceh), sebab terkenangkan nasib sesorang. Masuk tahun ni dah 12 tahun orang tu menunggu Mimi. Seperti tahun-tahun lepas, Mimi mesti dapat hadiah darinye walaupun bukan hari ulang tahun MImi. Dah macam-macam hadiah Mimi dapat dari dia. Antaranye, bunga dan gabus love, 77 batang lolipop, kicin entah berapa banyak, cute tedy bear, gelang warna pink & banyak lagi la sampai tak ingat la. Hari ni Mimi dapat gelang lagi, gelang yang sebelum ni plastik je yang warna pink, yang ni pula macam silve tapi Mimi tak kompem la. Orang dah bagi tak kan nak cerewet pula kan. Kalau la Mimi masih sekolah lagi tahun ni mesti dapat banyak lagi hadiah dari dia kan. Mimi ingat lagi, setiap tahun sekolah mesti adakan hari persahabatan & setiap tahun jugalah Mimi akan dapat hadiah persahabatan tu dari dia.

Memang beruntung la siapa yang dapat dia, dia sangaup berkorban dan setia menanti tu yang paling penting. Dia tunggu Mimi bukan dari sekolah rendah tau, tapi dari sekolah tadika. Bayangkan la dari Mimi 6 tahun sehingga sekarang Mimi dah 18 tahun. Terus terang Mimi cakap, MImi suka berkawan je dengan dia dan jauh sekali untuk BERCINTA dengan dia. Banyak cerita suka-duka dia yang Mimi tau, dia suka berkongsi cerita walaupun cerita tu kadang-kala mengaibkan untuk dikongsi. Sampai sekarang pun dia masih nak tunggu Mimi juga walaupun dah macam-macam alasan untuk Mimi tolak. Kalaulah dia tau apa yang Mimi cerita kat blog Mimi ni mesti dia sedihkan. Pernah Mimi merajuk dengan dia, dia punya pujuk tu mak ai membuatkan Mimi terkedu la juga. Tak patah semangat walaupun Mimi matikan handfon & tak bajas mesej dia berhari-hari macam tu jugalah kalau dia call.

"Kite xde krisis pn tp kuage kte yg bnyk krsis kn. Mak awk pnah maki saye dlam fon sbap xbg saye kwn ngan awk. Awk x blik umah pn mak awk mrah kat sye, nak cri ank nye yg x blik2. Mak awk ckp sye kwn ngan awk bap nk kkis dwit awk, bg saye bnde ni x logik n sye mmg xleh trime. Mkin ni pn slah 1 fakto knape sye xleh trime awk. Lg 1 psal ayh awk & ayh sye. Die pn ngah gadoh gak kn psal dinding kdai ayh sye 2. Ibu sye pn x bape bkenen sbena nye ngan awk (sory sbap saye jujo), die msti la nk yg tbik tok ank nye kn tp sye x ckp pn awk xbik. Sye hrap sgt awk bhnti tngu sye, sye ksian sgt kt awk mmg sye x smpi ati la. Kite mmbe je la k. Stil rmembe me as Hagemaru."

Salam sayang dari hamba Allah yang kerdil lagi hina ini . . .

3/07/2011

TeRiNgIn

Salam . . .
Huumm, dok sowang2 ni ape lg la yg nk dbuat. Mimi tringin nk bpanton la plak. Mimi skrng ni ngah wat psiapan pnton Mimi, t lau dh yap bleh la djdi kn tatapan umum, he3. Skrang ni dh mnjukkn pkol 12:24 pg, nk g tido la plak bap pg nt nk kne kjot kan AMIRUL AKMAL bgon. Susah tol la die ni, 2 pn nk kne kjot kn gak plik2. Nk tido nk g mmipi ngah nim bling2 taik bntang lah. Tata . .

Luahan Jantung Hati

Salam smua, baru ari ni dpat nk update blog. Bowing nye klau hdop mcm ni mmjang. Hari2 asik buat benda yg sama je. Bngon pagi (xbrape nk pagi la),kmas rumah, sidai & angkat kain, jaga nnek, nak kena msak n bnyak lagi la. Keje bnyk mane pon ttap la bosan. Nasib bik la ade dearly (blog) dpat la nak mluahkn prasaan yng terpendam & memecak kebosanan. Semalam ade buat kenduri untok aruah atok hari yang ke 100. Penat sgat, tp kn tp2, ade tp nye gak 2. Ibu suroh Mimi tido awal sbap Mimi mmang pnat sgat, memandangkan ade perlawanan bola yang amat bermakna tu Mimi terpakse pendekkan waktu tido untok menatap bola. Bagoskan Mimi ni, klau bende2 yg macam 2 sngop la bkorban, cube benda lain jngan harap la. Tapi pengorbanan Mimi tak sia2 tau, ni yang Mimi nak umum kan satu dunia ni. Dengan ini saya nak umam kan Liverpool menang 3-1 menentang The Red Setan, he3. Ape cerita si dia sekarang ni? Dah la tak payah la nak fikir, buang masa dan tenaga otak saja. Tataplah gambaran yang telah ku tangkap ini mengunakan kepakaran road light bersama orang2 tersayang dikelilingi ku.

Tak semestinya kita heppy sentiasa bersamanya melainkan Nya


Sedih yang memberi 1000 makna kerinduan