nuffnang

1/19/2011

TINGGAL KENANGAN



Salam . . .
Boring la mlm ni xde nk wat ape. Tibe2 je dtg idea nak letak bende ni. Mcam yg tlah dgembar-gmborkan la myb bulan 3 fb akan dtotop. Ni nk jd kn 1 knangan la. Bnde ni la yg bnyk mengisi msa lpang n bnyk tlong Mimi dpt kn kwan. Kt fb gak la Mimi wat kcoh n mcm hal la gdoh pn ade gak tw. Abis r pas ni membe bola Mimi dh xleh nk wat kcoh. Penat time skolah kecoh psal fb. Slah sorang ckgu Mimi pnag ckap cm ni, lbih kurang la ea "tak lame lg jlan raye ksong la sua dok umah je. Dok umah mlayan fb". Lbih kurang cm 2 la. Kbtulan time 2 rmai lak yg dpt netbok pcume so sng la nk on9 bwk je netbok kat CC. Dlam fb Mimi bnyk tw gmba2 time skolah. Mmg tngal kngan je la smua 2 kn. Kat radio Era kcoh tol tntng fb ni. Mcm agenda yg mrke bncng kn. Wlpepon kte tngu n lhat je la ea ape yg akan jd nt. Xpn rmai2 la bdoa agar fb ni pnjng umo. he3.
k la nk g smbong barfb lak. Tata . .

1/18/2011

Salam, hai u yg ngah bace ni.
Ni Mimi saje je nk porak-perande kn blog Mimi ngan tah ape2 gmba hrap u all ngok je ea jngan nk mengomel tah pape k. Ni sue antare brang2 Mimi yg Mimi syg n akan smpan wlpon jhanam kelak (kompem je aq ni nk smpan). Kite doa kn smoge brang2 ni smua pnjng umo n dmurah kn rzeki tok Mimi blah bli brang2 yg baru, he3 . . .


Ni name nye beg ok. Beg ni mmg Mimi mnat gile r. Lau pg kdai '2' je msti pgang beg2 cm ni. Mimi ckap ngan ibu nk beg cm ni, mmg nak sgt la. One day ibu kluwo ngan ayh, dri pg smpi ke ptg xblik2. Pas dieorg dh blik Mimi ngok la ape yg mreke2 ni bli, dh la tngal kn ank2 kat umah je an jlan nk b2 je. Jap lg Mimi ngaok ibu blikn beg ni, peh mmg hpy gile r cm mpi dpt beg idaman. Beg 2 shat la nagn Mimi tp cuti bulan 12 2010 beg ni dh xbape nk shat bap g bwak jlan2 smpi nk skit die. Cian nye kt u kn. I ttp smpan u la, don wory k bb.


Ni lau sape xtw name nye slipe la. Bli kak IOI Kulai bise je la hrgenye. Slipe ni skli pndg je dh mmikat, dh la cute pas 2 kotak2 plak 2. Tp slipe ni dh uzo ckt r nk kne cri pganti la tp ttap bleh pkai lg aw. "Sayang la kamu jngn sdih ea lau i dh ade pgnti".


Ha ni slipe Nike, name cm gmpak je an. Ala dkt je nk bli. Bli kat Oli Colection. Msok la kdai 2, tjuan nk bli lin tp 6pak slipe nk y not la bli kn bap kbtulan slipe pn dh xde kn pas2 slipe ni lak mcm btol2 menarik tok Mimi bli. Jngn buang mase bli je tros, murah je.


Ha ni tshrt yg pling murah tw, RM10 je murah kn. Nk tw x bli kat mane? Dkat je ngan umah Mimi, tp tmpat 2 xde la fmos mane pn kat Taman Anggrik je kat Ori Bundle banda tenggara name pnoh lg aw, ha2. Time 2 g makn kt KFC pas 2 kdai bndel ni sblah je ngan KFC so ape la slahnye bkunjung jap kn. Pas 2 6pak bju ni, lawa n murah nape xbli kn. Fst time pki bju bndle xde gtal2 pn, bdan pn ok je. he3. Pas ni bleh bli lg. hak3.


Ni selua jean hitam Mimi. Bli kat butik Peach kat Tesko Kulai. he3 yap nk bg tw lg an bli kt ne. Kat c2 ok la brang2 nye xde la bst sgt, Mimi suke pn bap ade jubah2 yg lawa pas 2 dh jd frnd kn blh r dpt murah. Harge pn ok2 la tok org yg xbape bnyk wit cm Mimi nk kn. Hu3


Ni sewte Mimi, wane itam, smple je an bleh gaye kn ngan ape2 bju je kn. Sayang tw kt swete ni bap bli gune wit Mimi bnyk n wit ibu cikit, he3. Kire ok la kan drpd mnyusah kn ibu tros xg2? Swte ni pn same la bli kt butik Peach kat Tesco. Tesco bst la, suke kt dpan pasaraye nye, ade kdai akseri 2 yg Mimi suke 2. he3.

Nanti kite smbong lg ok, tata u allszzzz . . .

1/17/2011



Salam, hai bloger2 smua . . .
Cuti dduk rumah je & tak de nak buat ape, so ape lg klau tak edit blog kn. 1 cerita ni dah heboh yg mengatakn fcbok akan dtutup. ha3. Oleh yg dmikian msti rmai yg akan bblog plak kn pas ni. Tulis blog ni ok pe. Time tryel SPM lau xsilap la kn tjok nye "Kebaikan Blog Kepada Pelajar". Blog pn bik gak tok pelajar kn. Tp ok jugak tok pelajar bap boleh mengarang crita kn. Ibu pn xmrah Mimi bbloger aw. Tp hrap sgt la xde sape yg nk mgunakn blog ni tok bnde2 yg ngatif cm kt fb 2, t ade pulak blog ni dtutop gak. he3 . Byangkn lau blog pn nk 'diblog' ape lg yg Mimi nk wat kt umah nt? Harapan Mimi agar blog ni dpnjang kn umo nye eah. hu3.
K la tata, smoge kite smua pnjng umo eah.

1/08/2011

KAWIN YOK !



SALAM
Ha kli ni nk cite psal kawin2 plak. Arok btol kn, nk cite kwin2 je kn hehe . . . Cite nye cm ni, hehe . . . Pic ni amek time pkcik kwin. Slmat pngtin bru cik su n mak usu. Smoge cpat2 dpt ank eah, t Mimi dpt spupu lg.
Cite psal kwin ni sbnanye nk bg tw, yg xlame lg abg Mimi lak yg nk kwin. Kmunan blan 6 t abg kwin. Msti bst kn, ye la fst time umah ni nk wat kje kwin. Tp yg kompem nye msti pnat kn, huuuu dh kompem pnt kn. Tp kmriahan 2 la yg bst, t sua sdare mare dtg umah kn. Eah dh brangan jaoh plak dh, hehe . . . T lau dh kompem i mesion kt u all sua k . . .
Mlm td ibu n ayah g umah bakl besan tw, tah ape je pbncngan die org kn.
k la nk g bzy kn dri lah . . . t kte smbong lg eah . .. tata . .

1/06/2011

JANUARI


SALAM
Ha ari ni ade lah ari jadi my lving frnd iaitu Nik Raihah Norzihan Bt Nik Zulkifli. Hari ni 07-01-11, hapy bsday Nik smoge pnjng umo & dmurahkn rzeki. Nanti 11-01-11 bfday Mimi pulak tw pas 2 12-01 bsday abg pulak. Taon ni umo Mimi dah ckop 18 taon tw awl kn. Mimi dh jadi kaum belia pulak tw, hehe . . .
Belum lambat lagi untuk Mimi ucapkan selam tahun barukan? Mimi nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua kawan-kawan terutama yang follow blog Mimi ni, kepada gugu-guru,kaum keluarga dan semua penuntut Bumi laah. Kalau cerita tahun baru ni, mesti orang akan ingat satu benda, iaitu azam tahun baru. Sama seperti tahun-tahun yang lepas, Mimi tetap takde apa-apa azam. Mimi just ikot ape je yang ada depan mata. Tapi apa yang Mimi ikot tu hanya yang terbaik je tau, yang buruk pun kadang-kadang ikut juga, hehehe . . .
Tentang tarikh hari jadi Mimi kan, kalau ada yang betul-betul prihatin mesti tau sesuatu. Sebenarnyakan tarikh hari jadi Mimi sama dengan Datuk Siti Nurhaliza la, hehehe. Bukan nak berbangga la tapi saja je nak buat kecoh kay blog ni, huhu . . .

ok la smbong cite lain la t . . tata