nuffnang

12/27/2011

nk SHOPPING !!!

Assalamualaikum bby blog, Mimi bru je dpt update bby blog. Sbena nye dh lme x shre cite mimi soping. Sbena nye dh lme x soping tw stkat kuwa mnyemak 2 ade la tp mbeli blah bsa2 ni xde la. Niat nk bli mcm2 tp yg dpt ape je, 10'sion tw. 2 my bby lve 2 dear. hhheee..



My dear ade mntak pic time 2 Mimi pn snd la kn, ade ke ptot die kte Mimi ltak pashmina kat pale 2 dh mcm "SINGA" ade ke ptot?! Kbtulan time kuwa 2 xde bju krung sbap tngal kn kat umah sewa so tpakse la pki bju adk die blh ckp "DAH MCM PKAI JUBAH" slambe die je kn.





Ni antare hsih kmi adk brdik mngsonglap dwit ibu n ayh kmi ye. hhheee.. Bli beg silve planet 1 RM50. Mimi nk beg!! Ade 1 beg 2 wane pink ppurlr cntik cute gile tp mlng xdpt la. Kompem mmg dh nk amek tp rmai gle org, nk bya kompem kne brato. Mnypah r!! "b syg nk eak beg 2". hehhe..




Ha!!! Mimi bli ksot ni je kat Angsana. ATLANTA. Sbena nye nk ksot lin tp smua xde saiz, ptot x?! Grap gle thap gaban aw. Dtng pnye smgat nk ksot lawa, pg smua kdai smua ksot saiz xde. Nsib bik la ksot ni mnepati cta rse ckit, ckitt je tp. hhuumm
.



Ha ape lg dh pnat2 mrayap soping mkn la kn. Ksot ibu xleh nk uplod la sbap mhal sgt kn, hhee pas 2 ksot adk brang2 adk xkn nk uplod skli ape brng an nk wat blog sndri la kn. hahhahahah..

Nk wallet, ibu bru dpt wallet dri China 'mmbe baik' die bru bg. Mimi nk gak r!!
Lg 1 nk beg yg wane ping pprple yg cute cmel 2, nk gak!!
Nk syg die.. :)

12/12/2011

LUAHAN lagi

ASSALAMUALAIKUM bby blog. Hari ni Mimi nak luahkan lagi perasaan yang terpendam ni. Sejak kebelakangan ni memang macam-macam yang Mimi nak luahkan tau.
1) PENAT : jadual untuk semesta 2 ni sangat lah padat nye. Kelas dari awal pagi abis nya sampai lah awal malam (mntak ksian ckt). Ada kos lain tu hari Rabu dia orang free lagi tau beruntung sangat lah. Kalau tak, hari Jumaat pun ada kelas sampai petang tapi nasib baik puan yang berkenaan dah anjakkan pada hari Khamis. Kalau hari Jumaat ada kelas petang agak susah la yek, nanti macam mana nak balik, dah la kelas abis lambat nanti nak balik lagi nak kena tunggu bas lagi. hhuummmmm (pndi nye mngeluh je la ku ni). Lagi la sekarang ni dah minggu ke 4 belaja untuk semesta 2, ha apa lagi kalau tak tugasan lah latihan la dll. Petang tadi je baru dapat assiment baru, nasib baik kena hantar 4/1/2012. Walaupun lama lagi, tapi tak boleh la tangguh mesti buat juga, kalau tak memang berjambag la kalau tangguh je. Tambah kerja tambah la penatnye kan.
2) RINDU : Mimi sedang dilambung rindu sangat-sangat ni. Rindu sangat dekat budak yang dekat sebelah ni, padahal duduk tak da la jauh mana pun setakat Kulai je kot tapi nak jumpa macam duduk dekan Sabah pulak nak kena beli tikit kapal terbang dulu. Kalau dulu nak jumpa setiap minggu boleh jumpa kalau sekarang ni sebulan sekali dah macam 10 tahun sekali je. Mimi rindu jugak dekat bby syg Mimi tu, mane boleh tak rindu kan. Rindu sangat sebap memang susah sangat nak jumpa, sebulan sekali tu pun belum tentu dapat. Kalau ada peluang memang tak kan sia-sia kan la. Miss u my dear.
3) AIR MATA? : Terasa macam nak menangis pulak malam ni, kenapa ye? Dah lama sangat tak menangis, tak tau la kenapa. Orang ada cakap kalau dah lama tak nangis tanti kalau kita nangis susah pulak nak berhenti. Orang yang nangis akan rasa tenag dan leda, sebab apa yang terpendam semuanya dah keluar. Mimi nak kena nangis juga ke?

p/s: mngislh klu e2 mmbuat kte tnag, gmbralh klu e2 mmbuat kta bhgia,deritalh klu sngsara yg kte cri.....

12/11/2011

lUaHaN


Assalamualaikum bby blog. Mimi nak meluahkan isi hati yang telah terpendam sekian lama (xde lme mne pn bru je ni). Nak tau sangat kenapa cuti kolej tak sama dengan cuti sekolah? Fikirkan benda ni je makan dalam tau, menyakitkan hati pun ada.
Bayangkan la, time kita tengah cuti semesta sebulan lebih tapi sekolah tak cuti, abis kita yang cuti ni buat apa duduk rumah je bercuti ye? Budak sekolah untung la dapat becuti la dapat shoping la sebap ada sale kan.
Sekarang ni tengah cuti sekolah, Mimi pulak tak da cuti sape yang tak menyirap macam ni. Nak buat family day mesti la cuti sekolahkan, Mimi ni macam mana? Sedih tau tak dapat join family day, walau pun pergi PD je. Dah la nak bejalan jauh-jauh susah, ade peluang ni tapi Mimi pulak yang tak berkesempatan. Nasib baik 24/12 Mimi ade cuti petengahan semesta, so boleh la ajak ayah merayap. hehhe.. Kalau takk dapat memang suruh Mimi makan dalam la 2.
p/s: kpd yg sdng sronok bcti 2 smoge gmbra slalu la. hrgai cti anda 2 bbnding org yg x cti ni.

12/05/2011

DUIT-DUIT..

Salam.. Hey u yg tngah bace entry ni. Napak tak pic ape kat sblah ni, mengong la spe yg xtau ni pic ape kn. Bnyak x duit ni? Agak2 brape ribu puluh ribu ni? Tak penting smua tu n bkan 2 tajuk sbena nye..
Senag cite dlm hdup kite ni ape je smua nye kne gune msti dngan duit, mcm bise la org akan ckap masuk tolet pon kne gune duit. Skrang ni klau tak de duit ape pon x blh buat kn.
Sejak Mimi smbong blja ni bru la Mimi tau erti DUIT yg sbena. Yg nak blaja ni lg2 kolej kan bnyak sgat nk pkai duit. Lg la Mimi dduk rumah sewa ni, nak kene baya duit rumah sewa lg. Klau time blaja pulak nak kene kuwa duit jgk sbap nak baya nota, bukan tu je nk kuwa dwit tok mkan lg xkan x mkn plak kn. Nak baya dwit umah sewa je dh RM120, pas 2 duit mkn lg topap lg nota lg snang cita sbulan dlam RM500 lbih jgk tw. RM500 ni bkan nye jmlah yg ckit, bnyk sgt. Mcam mne nak buat dwit ni, xkan nk cri suge dady plak kn nt kaya tlbih ape plak t org ckp. Ni duit dh bnyak hbis klau blja main2 jgak x tau la nk jd ape, mmang mmbazir duit mak bapak je la (klau ckp mmg pndai la).

p/s: mnghrap doa dri anda smua tok mpmudah kn urusan Mimi, x dbeban kn fkran dgn bnda yg bkn2..

12/03/2011

balik ujung MINGGU

Hello bby blog, with me now!! Dh 2 week strt class asiment pn dh dpat. hhuummm. Dh xbleh nk main je kne kje kras lpas ni. Sem lpas dh la ape2 rsult pn hncusss. Skrng ni dh dduk umah sewa hope evrting lbih bik dri yg sblom ni. Stdy lbih 4kus, kje2, nota n smua2 la hope lbih tbaik pnye.
p/s: 4 my bby syg jngn noty2 tw, klu bace ade yg tsentuh hti jngn mrh ea. Ni jst tok bkarya je n tok suka2 bkan tok pe pn. only u my dear.. SALAM

12/01/2011

"LIKEnye die"

Assalamualaikum bby blog, with me again. Make me smile dear, hheee. Pic pe ni? yg pling dkhndaki ni, very dngers!! hahahha..
emosi : bahagia
keadaan : knyang
sebab : tengh mkn
dngan : minah (kcing jlanan), hheee













cke tngok ye mkn, smgat!!! Ika ckp tkot klu tngok ye ni mkn sbap bnykkkk sgt pas 2 abis, tp bdn kcik je. hheee. Klau sape xde slera mkn tngok ye mkn kompem nafsu mkn mbuak2. wawwawawa..
















comey nye die mkn, mkn sorng lak 2 kn. xpe2 bia mkn bnyk dri x mkn, sng hti kn klau prot dh knyg. pas 2 tdo tngl sorng2 :p
p/s: jngn lpe mkn bnyk2 tok pkmbngan pmbsaran tw. hehhehe..

11/30/2011

tErBaIk


Dengan ini sye Umi Nurhikmah Binti Abdul Wahid ingan mengucapkan ribuan terima ksih kpd Noor Aziera Binti Abdul Rahman krane mngajar sye mncntik kn lg bby blog sye ni. Setah bjuta org ku tanya akhir nye ku mndpat jwpan dri mu oh zira. hehhehe. Kite tuka2 ilmu yg ada kn, i aja u ini u aja i itu, nnti kte aja kwn kite yg sorng 2 plak ye. hehhe. Kpda kwn2 yg lin jngn la kdukut bg tau mcm mne nk cntik kn lg bby blog. Klau skrang ni tngok blog msti cria je, pas 2 tak saba2 nk tngok blog. walpper dsign sndri lpas 2 gmpa tpampang besa plak gmba sndri. wahhh!!! mriah gitu. Tngah bkoba2 ni, tak tau nk taip ape ni, yg pnting dh dpt ape yg org blh wt. hehehhe (ktngalan zaman la ku ini). p/s: kpd bby bloy hope pas ni bby akn lbh klhtan cntik mnarik bby mmg matop. hehhehe. i update u, u upgret me k. hahahah. lve dunia bru ku!!! syg gak la dunia lma ku, knangannnnn....... Salam

11/24/2011

Kehidupan Baru

Assalamualaikum. hai smua my love bloger b. Slam sjahtera tok smua yg sdang mmbaca intri ni wlaupon Mimi tau xde spe pn yg nak bce nye. Tp ske ati Mimi la kan nak buat ape pn dngan blog ni, dh Mimi ade an dri pd org lin xde. hehhehe.
Nak story ckit ni, logo ats ni ape bnde nye kn. Klau org kmpong Mimi kompem la tw logo ape, tp bg yg xtw 2 meh r Mimi nk bg tw ni. Mse Mimi cti sem slame sbulan lbih ni la tmpat Mimi pat time dok mngabis kn mse. Tp bkn kje pn la dok on9 je ade r. hehhee..
Skrang ni dah msok sem 2 dh, n yg pling pnting dah x ddok kat asrma dh skrang ni ddok kat umah sewa. Wahhh bst gitu. Bruntung la dpat akak2 yg dduk srumah ni baek2 sgt. Ni lbih baek dri yg sblom ni. Hrap yg ni kkal smpi abis blja kat sni.
Rumah sewa ni bst tw, akak2 ni smua nya baek, umah brsih n yg pling pntig skli kn brang dpoh smua nye lngkap. Kdang2 klaka jgk tw. Smua nya ckop, tpong cucur udang yg sgera 2 mcm2 jnis n prisa ade tw, gunting psau sndok asam jawa teh kopi nes beras sos plbgai bwang bla bla bla mop bla bla Ya Allah lngkap sgala2 nye tw. tp syg tw akak2 ni smua x ske sgt msk. Ape yg dpt ku luah kn ialah HEPPY!!!
Thanks Allah!!
p/s: strt dri skrng msti kne pndi bwk dri sndri n jngn nk mnghrap smua nye org nk bg or mnghrap sgt dri kwn. yg lpas smpan tok kngan n pnglam :)

11/09/2011

Akan datang

SITUASI : KEDAI MENJUAL BARANG BINAAN
KEADAAN : AGAK TERTEKAN
PAKAIAN : TUDUNG HUJAU BAJU HIJAU SELUAR HITAM SELIPER BELANG-BELANG

Assalamualaikum for all my bby blogger. Dah lama Mimi tak update blog ni.Banyak Mimi nah share story sebenarnya, tapi banyak sangat kangkangan yang tak dapat diharungi (sedih). Sekarang ni tengah semeste break, one mounth plas2 tau tapi duduk rumah je. Pagi Mimi duduk rumah petang buat part time kat kedai ayah. Mimi pun tak tau la tah kerja apa yang Mimi buat. Sekarang ni cuti tinggal seminggu lebih je, sedih la lepas ni.
Harapan untuk semesta baru ni semuanya akan berjalan dengan lebih lancar lagi. Ha baru ingat, Mimi dah dapat pointer exam, resultnya tak la menghampakan tapi agak mengecewakan la juga. Mimi dapat 2.76 je, tapi Mimi bersyukur semua subjek ok. Mimi dapat 4B 2C 1A-, boleh la tu, akan ku pembaharui semua nya. Ku mengharap doa dari kalian semua ok. hehhe. Salam sayang untuk semua.

11/02/2011

DEAR

::: saya SAYANG DIA sangat-sangat:::
::: saya dan DIA BAHAGIA :::
::: saya nak DIA sentiasa BERSAMA :::
::: jangan KETAWA kan hal kami :::
::: yNwA :::

10/10/2011

Pertemuan Pertama




Pertemuan Mimi dengan si dia untuk pertama kalinya. Awal-awal pagi Mimi dengan kawan Mimi iaitu Umie dah pun bersiap untuk bergerak ke Larkin naik bas. Sampai kat Larkin kami terpaksa menungu si dia hamper 1 jam. Untuk pertama kalinya Mimi bertentangan mata bersama si dia, tapi hanya seketika. Si dia bersama seorang kawan yang menjadi drive kepada kami. Sampai di CS kami membeli tiket wayang dah berpecah untuk membuat haluan masing-masing. Mimi menghabiskan masa bersama si dia. Pertama kali berjumpa bagi Mimi merupakan detik-detik indah kami bersama. Untuk pertemuan kami yang pertama tak banyak kejadia yang berlaku kerana semuanya berjalan mengikut apa yang kami rancangkan. Mimi hargai setiap apa yang si dia lakukan untuk Mimi. Saya hanya keluar RM0.50 sahaja untuk keluar bersamanya. 20sen tandas CS dan 30sen tandas Larkin. Segala makan minum wayang dan lain-lain si dia yang tanggung. Orang cakap untung la Mimi dapat pakwa macam tu. Ye memang Mimi beruntung pun. Sejak Mimi dengan dia kami belum pernah sekali pun bergaduh besar, gaduh-gaduh kecil tu ada la tapi sekejap je kami dah ok semula. Sejujurnya Mimi bahagia bersama si dia. Pertemuan kami kali pertama membuatkan kami rindu setelah berpisah untuk sementara waktu. Kami ubati rindu kami dengan pertemuan kami kali yang ke-2. Miss u bby..

aKhIrNyA




Sye : klau syg ckp nk mntak ptos ngan b mlm ni b bg?
Awk : tpi npe,, ?peslh b..?
Sye : syg dh tnang kn dri syg puas2. Syg dh wt kptusan syg lbh jge hti ibu ngan ayh. Syg xnk t syg blik umah die tw kte cple lg. Sory pe yg syg ckp ni.
Awk : (awk call sye)

Kate akhir dri awk, SELAMAT TINGGAL!

p/s: sye mntak maaf ape yg sye wt kt awk. Kslahan sye mmg x ptot awk maf kn smpi bile2....

9/22/2011

huru-HARA


Assalamualaikum. Perasaan yang sama, tetap sedih. Sekarang ni Mimi dekat asrama, baru lepas cuti study week seminggu. Tak tahula nak hidup belah mana ni, kat rumah sendiri ke kat asrama. Kalau kat asrama Mimi mimi tak nak tertekan dengan suasana asrama. Mimi nak balik rumah tapi kalau balik mimi tak nak jumpa dia. Tapi takkan la Mimi nak tolak dari jumpa 'pakwa' sendiri kan.
Mungkin awak bukan yang terbaik untuk saya, atau pun saya ni belum cukup baik lagi untuk awak. Sorry sangat-sangat saya buat awak semakin teruk. Saya takda rasa apa-apa dengan awak. Kalau jadi apa-apa kat kita lepas ni saya harap awak bagi saya buat keputusan pulak k. Kalau boleh jangan la awak mintak untuk bersama saya lagi atau ade apa-apa dengan saya lagi. Cukup saya sakitkan hati awak selama ni.
Kepada pembaca entry ni: ape tngapan u all thdap mimi? mimi kejam x? mimi takde prsaan pape kat die n mimi nk tnjuk kn yg mimi ni jht sgt dmate die. i'm so sorry,plese 4 give me. Salam.

9/19/2011

BUAT YANG TERBAIK dear


Assalamualaikum kepada semua blogger & kepada all my b, gaga. Hari ni beliau berangkat pergi JB untok mendapatkan pekerjaan. Saye mendoakan awak dapak kerja tu, lepas ni boleh la buat yang terbaik lagi kan. Kalau dah dapat nanti jangan nak buat hal pulak ye, bukan senang dapat kerja.
Saya dapat berita hari ni dari abang saya. Dia cakap awak curang dengan saya. Saya tak de dekat dengan awak saya ingat awak setia dan dakde buat hal, tapi lain pulak yang saya dengar dari abang saya. Abang saya cakap dia banyak kali nampak awak ngangkot perempuan. Pastu klau teserempak dengan abang saya pun dah banyak kali. Apa makna semua ni? Abang saya ke yang saja nak kenakan saya?
Lepas ni apa pulak yang saya akan dengar dari orang pasal awak? Saya harap kalau awak dah kat sana tak tak pyah la nak buat hal macam kat sini, awak fikirkan kerja awak je la dulu. Pasal saya, saya dah dapat rasakan yang kita takkan kemana pun. Kalau tah sebelum pemergiaan awak ni kita nak jumpa kan, tapi tu la dah memang takda jodoh nak buat macam mana kan. Saya doakan yang terbaik untuk awak. Tata my dear....

9/15/2011

r.E.n.G.g.A.n.G


Assalamualaikum. Mimi nak meluahkan isi hati lagi ni. Mengikutkan perancangan Mimi Sabtu ni Mimi jumpa dengan dia untuk pertama kalinya. Tapi kengkangan yang tak dapat dielakkan membuatkan kami tak dapat nak bertentangan mata. Mimi tak salahkan Rierin pun sebenarnya, tapi dah rancang dua minggu awal tup2 tak jadi tu yang sedih. Sekarang ni si dia dah kecewa dengan Mimi, dah banyak kali nak keluar dengan dia tapi semuanya tak jadi sebab Mimi. Hanya tinggal satu je lagi harapan Mimi iaitu Noor Syafiqah Binti Othman. Ika sorang je yang boleh memulihkan keadaan kami. Si dia dah mula curiga dengan Mimi, dia kata Mimi nak keluar dengan lelaki lain. Walaupun Mimi dah terangkan tujuan sebena Mimi balik untuk apa. Mimi nak luluskan lesen P pulak, kalau tak sampai bila nak L je.
Untuk Utol (bukan nama sebenar) saya mintak maaf apa yang saya buat ni k. Sorry kalau saya dah mula menghindarkan diri dari awak. Saya tetap nak jalan kan rancangan saya untuk menyedapkan hati orang tua saya sendiri.
"thnks spe yg bce bnde ni. doa kn mimi smoge ape yg mimi buat ni ade hikmah yg bik ttp bkn balasan yg burok". Salam

9/04/2011

Tak sangka


Assalamualaikum. Selamat Hari Raya semua. Mimi nak luahkan perasaan sedih Mimi ni, macam biasa la. First Mimi sedih sebap raya Mimi memang tak bermakna la. Tahun ni Mimi raya tak de baju raya pun tau. Mimi ada beli baju raya tapi ketat sikit la, mesti sebab badan Mimi ni dah semakin membesarkan. hehhe. Dah la 1 baju je kan lepas tu ketat pulak tu sapa yang tak sedih kan. Mimi pegi raya rumah kawan (Dayah) pun pakai baju adik tau, besar sikit la bajunya. Tu pasal bajukan, ni Mimi nak cerita pasal dia pulak.
Raya pertama macam biasa la semuanya tak sabarkan nak beraya, sama la dengan Mimi. Raya pertama die datang beraya rumah Mimi. Ibu dengan ayah layan dia ok je, kalau tengok semuanya ok je. Lepas tu hari2 dia datang rumah, setiap malam tau. Ayah tanya Mimi kawan dengan dia ke, Mimi cakap la 'ye'. Rupanya ayah cakap dengan ibu yang ayah tak suka dekat dia. Ayah cakap macam2 pasal dia, pasal famaly dia semua la. Lepas tu ibu ada cakap juga, Mimi tak boleh series dengan dia. Ibu nak Mimi putus dengan dia, tapi ibu cakap putus dengan cara baik jangan sampai dia buat yang bukan2. Ibu kata kalau orang putus ni macam2 boleh jadi.
Untuk pengetahuan kalian semau, Mimi akan putus dengan dia tapi tak tau la bila masanya. Ni semua dugaan kita kan. K tu je, tah boleh nak sambung panjang2 takut benda lain akan jadi kat Mimi. K salam.

8/26/2011

AURA RAYA

ASSALAMUALAIKUM.
Hari ni tah macam mane ade rase aura nak raye pualk, rase semangat je kan. Nak tau tak kenape? Mimi baru je edit2 blog ni, tngok la blong mimi mesti ade rase mcam nak raye cepat kan? hehhe. Ade ketupat ngan pelita lg kan. Mimi dah tau la mcam mane nak msuk kan semua bendealah kejadah 2 so bleh la buat keje ngarot2 mcm ni. Best la mimi tengok blog mimi sktang. bukak2 je ade muka mimi. hehhe.
Di kesempatan ini mimi nak mengucapkan selamat hari raya kepada semua kaum muslimin yang telah menahan lapar dan dahaga untuk berpuasa. Kepada yang tak seberapa nak puasa sangat tu paham2 je la yek. Mimi juga nak mintak maaf atsa semua kesalahan yang pernah mimi buat sama ada tersempunyi atau pun tak. Mane lah tau mimi ate temengate dlam hati sebap blog korang semua lebih cantik dari mimi. hehe. Sape yang sudi tu jempot la datang ke rumah mimi yang tak seberapa 2 ea. Tata.

8/24/2011

aPe mAkNe NyE?


Assalamualaikum. Ni dah Ramdhan yg ke 25, rase kjap sgt bpose taon ni. Mimi makin bosan la kat sini, i mean asrma ni.
Mimi nak mluahkn prsaan sdih ni. 21/8 die hilang fon. Mimi ade msg die tnghari tp die xbls pas 2 dpt tau fon die elang ptg 2. u all dpt x p.k kn ape? nampak sgt la die 2 saje je kn. die kate die ade call mimi tp line xde la, die call mimi pas 2 waiting la. ok mimi bleh trime lg alsan 2, tp smpai skrang xde kana lngsong pn dri die. Ni dh 25/8 bsmaan 4 ari dh x kontek mimi. Mimi nk tw ape mkne die wat cm ni? jst bg tw kat fb je dh ckop ke?
Dlu yana ngan era slalu nk jdoh2 kn kite kn, klau bleh sye trime awk lbih awl tp skrang lin lak jd nye. Yana klau bleh sye cpt2 ptos ngan awk sbap die xnk sye sdih. awk tngok la ape jd ni. era pulak dh angin2 ngan sye, sye bkn yg tbaik la kn. ape ksudahan yg awk nk bg kat sye ni? sye tw sye trime awk ngan tpakse, klau ye pn blas la dgn care lain.
Sye mntak maf kat awk ea klau sye ade wt slah ngan awk. sye mntak maf klau bnde ni smua bpunce dri sye sndri. sye akn bg awk lg 1 pluang, tlong hrgai. slmat hri raye awk.

8/20/2011

kesalahan BESAR

Assa;amualaikum. Hari ni je dah puasa yang ke 21. Mimi rasa ni la puasa yang sangat menyedihkan. 18 tahun hidup tah pernah buasa berjauhan dengan keluarga. Puasa pun sedih je, makan pun tak berapa nak cukup. Suasana raya tak pernah rasa la, bunyi mercun pun tak de. Sebenanya bukan ni cerita sebenar.
Ni cerita sebena yang mimi nk share kn. Mimi memang tak sangka sangat dengan apa yang berlaku sekarang ni. Dan mungkin juga ni adalah balasan untuk orang yang pernah buat kat Mimi. Mimi caple dengan sapa mimi main kayu tiga dengan sape pon mimi xtau. Mimi tak mintak pun semua ni jadi. Rasa sayang mimi tak tau la pada sape. Mimi tak pernah rasa kebenaran. CINTA ke ni atau sekadar........


Nama die ni Amirul Faez. Knal die ni sjak kcik lg, dri skolah tadika. Dri skolah tadika tu la smua nye bmula. Tapi smua nye dh jadi lain dh.xde fill. bosan. kesian. takkan lama. menyampah. benci.tak suka. tak faham. sedih dgn nye.



Name die ni adi. Mimi dah knal die lame sjak skolah lg. Knal die dlu pn sbap pakwe adk. Dulu mimi xske sgt kwan dgn die, tp dsbap kn x ske 2 la jd mcm ni. Mimi cple ngan die sblom yg ats, dn still until now. tak tau ape akan jadi. umpame dah bagi segalanya. ade sayang. tak pernah bosan. syang. suka. tak merangkumi segalanya. tetap sempurna. ingin bersama. selama nya. celaru.
SELAMAT BERPUASA b, DAN SELAMAT HARI RAYA 4 BOTH OF b.

8/17/2011

BERHARAP

TOLONG LA TINGGALKAN SAYE!!!

maaf kan saye

:( tak tau kenape cepat sngat sedih bile dngan awk. sye xtw knape. klau lah sye bleh jujo dgn awk ape yg trjadi, msti awk kcewe dgn saye. awk sngop buat ape je tok gmbire kn sye, tp sye xpnh pn hrgai. sye dh tudoh awk mcm2, tp awk ttp xheran dgn ape yg sye ckp 2 yg pnting awk ttap dgn pndrian awk 2. org kate cple dgn awk ni stia sgt. tp sye x tw la knape sye xbleh trime ape yg awk buat tok sye. ape yg awk bg kat sye 2, smua nye sye x suke. lyanan awk care awk 2 smua nye sye x suke. kjam sgt sye ni kn.
sye trime awk pn sbap ksian kn awk yg dh bkorban mcm2 tok sye. knape la sye yg jd plihan awk. sye ykin hti awk akn tluke dgn sye 1 hri nt. sye x pnh rse kbhgiaan dgn awk. sye curang dgn awk. sye x jujo dng awk. sye jhat. sye nk ptus dgn awk. maf kn sye. tok pngthuan awk, sye trime awk mmbuat kn org lin mnagis. xpnah angap awk cple sye, trime awk sbap tdesak. awk yg buat sye kjam, mmakse sye trime awk. sye doa kn awk akn btemu dgn org yg lbih bik dri sye n bleh trime awk ape ade nye. tlong tngal kn sye, insan hina ini.

8/07/2011

Luahan Perasaan



Salam. Apa khabar blogger smua & followerszz mimi smua. Mimi nak luahkan perasaan. Mimi rase ape yang akan mimi post kan kat blog lpas ni mesti cerita yang sedih. Macam gambar yang kat atas ni, agak2 ape yang anda semua dapat tafsirkan? Benda yang mimi nak maksudkan adalah kesepian dan kesedihan. Mimi huraukan satu-persatu.

Ape yang mimi nak maksudkan dengan kesedihan. Hidup mimi yang baru sekarang ni penuh dengan kesedihan yang memanjang dan berterusan. Setiap kali mimi balik je di kurungan hati mimi mesti je sedih, kalau nak senyum tu ketat sangan muka. Cerita yang mimi denda dari pihak ke-3 membuatkan mimi sedih sangat. Kadand2 tanya suga, apa salah mimi sampai die orang sangop kutuk & mengumpat mimi. hhuumm

Pasal kesepian pulak. Bukan kesepian sebap tak da buah hati, ade tapi sahabat kawan teman dll. Hidup baru mimi ni membuatkan mimi hilang semau tu. Kalau boleh dipusingkan semula waktu mimi nak je ulang time mimi sekolah, Persahabatan time sekolah sangan berbeza dengan sekarang. Sekarang ni mimi dah tak boleh nak berkongsi masalah, kalau time sekolah menangis pon bersama. hhuuumm

Kepada yang membaca post mimi ni diharap tak amik hati yek. Baca hanye di blog & xpyah nk heboh2 kn. sape mkan coklat die lah yg rase sdap nye. Salam.

7/25/2011

JADI SUDAH



Salam. Ha dah lame mimi x update blog kan. Mimi bru je pas cuti smingu, cuti pon dok umah pas 2 jlan2 je mkan angin. Mkan angin pn bst gak tw, cuti laaggii la bst.
Ni mimi nak cite nape cuti bst. Mungkin org kate dh jodoh kot. b4 ni Mimi pnah post cite psal smone yg tngu Mimi dri kcik n skrang kami dh pn bcple ngan die 2. hehe. Nak tau x cm ne bnde ni smua bleh jd? Cite nye mcm ni. Sbelom ni die ade lg ajak mimi cple ngan die tp mimi xtrime sbap 'ape stndet lamar dlm fon je, nk dtg umah la'. Ha pham x? Mimi suroh die dtg umah tok lamar Mimi, so untok menunaikn jnji die 2 die pn dtg la umah untok lamar mimi untok jd buah hti die. heheh. 2 la sbap blik kmpong time cuti ari 2. Maka dngan itu kami bcple pd 17/7/2011 tp.... Mimi xtrime die time 2, die blik kite org msg bru la Mimi ckp ngan die Mimi trime. Sweet sgt la. Dh la time die dtg umah 2 smua org ade, mngkin ni la kn kjujuran n kinginan die slame ni n sngop wt ape je. Mimi yg mlu, tp rase time 2 cm smting jela.
"Mngkin ni bru pmulaan kite kot sbap 2 sye rase smting je ngan awk. Sye cube yg tbik tok awk k".

7/06/2011

UTM

SALAM ku huluq untuk anda semua yang beragama Islam, selamat petang (ikut keadaan anda) ke[ada yang bukan beragama Islam. Boleh gune ayt mcm 2? hehe.
Knape ade pic ni eak? Mimi tngok gmba2 lame pas 2 nampak pulak pic ni. tibe2 tringat time bhagia g UTM. Dpat abg angkat hndsme lg 2, hehhe. Rndu la ngan grop ni. Name grop ni CAP AYAM!. mampos name grop cm ni kn. tp mmg bst la time ni, rndu gile ah. Aktviti nye smua nye bst2 la, xde 1 pon yg mmbosan kn. kat sni mimi dpt knal rmai kwn bru tw smua nye spoting abis.
Ha kat sni gak la mimi knal nagn Cha Pix, hehe. Ape cite tah die skrng ni. Tp xsngke kn kwn ngan die , dh lame gak ni(xde la lme mane pn). Capik bik sgt kn ngan mimi, tp hati batu xpndai nk jiwang2 kn. Kopi Kapal Api, 2 la name grop capik. Time 2 mimi mmg nak sgt knal ngan capik. hehe.
ok la smpi sni je mimi update blog tok kli ni. nk g tdo la. tg kpd yg sudi follow k.
mmuuaahh. miss u all.

6/27/2011

MENGISI MASA LAPANG


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. hehhe. Dah xde cite ape pn nk dicite kn lg. Gmba kat ats ni xde ape mkne pn sbna nye. Ni la ktviti yg Mimi n kwn2 buat time wktu lpang. Kite org ni 'suke' bjoiging. he3. Mula2 Mimi x join die org pn bap Mimi joging ngan org tdkat je. Tp lame2 kite org join la, lg pon dok kt asrma je boring sgt la. Tp klau dpt kuwa bjoging mmg bst la, dpt kua kn ploh, dpt cuci mate dpt relis 10-sion bnyk lg la. Klau duit tebal kompem x joging tp g tmpat yg mbolehkn kuwa nye dwit yg bkepok ni. hek3!

Tapi hdop kat sini mmeng nk kene gune bnyk duit la. 1 hri je mkn dh bape rngit, kalu nk diet pn mkn kne jugak wo. Ni nk jimat2 tpakse la pose, pose dpat jimat dwit, dpt phale, dpat diet dpt than nafsu n bnyk lg la yg Mimi bleh dpt. hehhe.

Kat cmpak duit bapebnyk pn ttap la xckop, RM100 ke RM200 ke sme je la mmg cpat abis. Bkan kate xbjimat tp mmg nkknegunebnyk dwit la. Nk kne blinotabajula mcm2 la. HHuumm. xpela org kate mule2 mmg la cm ni t dh lame2 ok la kn. Mimi hrap doa dri ibu n ayh smogeMimi kat sni smua krje jlan lnca n xde ape2 yg mnghlang. Harap2 xde ape pkare yg bruk jd kat mimi.

K la dear smpi sni dlu k. Mimi akn menghdap B lg nt ok. c u, mis u vry much. tata

6/20/2011

Assalamualaikum. Sekarang ni mimi dah mula masuk klas, klas pn dh penuh tw. Khidupan mimi skrang ni dh bnyak jugak brubah tw. Mimi skrng dh x dduk ngan ibu n ayg n our fmly. Mimi hdup kat asrma ni rase nye masa mcm cpat sngat bgerak tw, smua nye blalu dgan cpat. Mcam2 yg mimi rasa hdup kat asrma n blja kat IPTS. Tngok la pic mimi kat sblah ni mcm ape? kan mcm plaja ipt ni, heheh. skrng ni mimi dh mjatu pnuntut tw, oohh so sweet. Mimi amek kos Diploma Pngurusan Perniagaan, bape sbjek mimi pon tak tw la. lpas tu Q-ko mimi kne amek silat, OMG! Mcm ne la gak nye kn mimi klau bsilat. Mimi ada rase sbeslah tw bap pnah kutok kwn mimi. Dia tu guru silat pas tu mimi pnah kutok2, ujong2 mimi kene blja silat. hhaaaa! Harap2 la mimi bleh bwak bnde 2 bap pnting gak klau x pas kne ulang sama cm sbjek2 yg lin. hhuumm. Sbenanye bnyak lg nk cite ape yg ade kat sini, tp suasana tak mgizin kn la. Klau mimi ade ruang yg mncukupi t mimi shre la lg cite n pkmbangan mimi kat sni. maju lah Institit Sains Dan Teknologi Darul Takzim!!! Mimi hrap kwan2 smua dpat doa kn mimi n yg pling pnting kwn mimi "utol" tak pnah mdoakn mimi wlpon mimi jaoh dri die. Sye stil syg awk wlpon sye jhat ngan awk smpi skrng :(

LEPAS RINDU



Assalamualaikum. Tanggal 18/6/2011 rumah saya digemparkan dengan satu suasana yang jarang dapat dirasai oleh semua orang. Bah kan diri sendiri pun hanye sekali sahaja dapat dirasai, melainkan kalau ada jodoh lagi. Hari tersebut ialah pada hari Sabtu. 'dah cukup skema kita hari ini'


Time tu kawan mimi yang jaoh nun di Pahang datang rumah sempena majlis perkahwinan abang. Memang best yang teramat sangan la sebap hampir 3 tahun Mimi tak jumpa dia tau. Beliau yang Mimi maksudkan ialah Nor Fasihah Binti Hassan. Ni yang Mimi dah tak jumpa bertaon, yang lagi 3 orang tu Mimi dah tak jumpa dia orang selama berminggu2 tau. Dapat balik kampung & dapat jumpa dengan dia orang memang best la, terubat segala kerinduan tau. Masih ramai lagi kawan2 yang Mimi rindu & mungkin kita orang dah tak dapat jumpa lagi kot. hhuumm apa la Mimi ni ckap mcam 2, mesti dapat jumpa lagi la. ok la sampai sini je dulu entry yang ni. Mimi nak pegi layan facebook p[ulak lepas tu sambong update my bb. c u lg bape min k bb. mmuuaahhh.

6/05/2011

HIDUP BARU


Salam. hai all my b. Dah terlalu lama sangat Mimi x update my b, rndu pulak rase nye. Bnyak cerita yang nak dikongsikan bersama tetapi kepadatan masa tak mengizinkan. hek4. Cerita pertama Mimi nak bagi tau yang abang Mimi dah selamat menjadi suami orang. Majlis biasa2 je, tapi tetap best. Cerita ke-2 mengenai gambar disebelah ni. 28/5 Mimi pergi temuduga di Institut Sains Dan Teknologi Darul Takzi. Alhamdullilah Mimi dapat. Mimi amik kos Diploma Pengurusan Perniagaan. Mimi duduk kat asrama Teratai bilik D-1. he3. Minggu orentasi bjalan mcam biasa je tapi tetap meriah. Seminggu lepas tu Mimi dah kene masuk bilik kuliah. Mula2 seram sejuk jugak la, lpas tu best sbap pensyarah smua nye baik2 dan mesra pelajar. Kawan sebilik Mimi smuanye spoting & hepning tau. Assiment dh dpat, sgala mcam kerja Mimi dah dpat tp tetap best. Yang sedih nye, 28/6 time tu ada jemputan kat umah Mimi tapi ada kelas tambahan pulak. Jadi nye Mimi terpaksa blik rumah slepas mjlis bermula. hhuummm. Apa yang pnting dapat balik. Ok la b, Mimi nak solat asar & nak balik ke asrama. Nanti ada masa terluang Mimi halo2 b lg ok. Tata my dear, love u all. mmuuaaahhh...

4/26/2011

Pic Kenangan


Salam. Tujuan update blog hari ni sebap nak uplod gamba2 masa keluar dengan kawan (aro + zaza + nik). Kita orang memang suka abiskan masa yang lebih2 ni, nasib baik 4 orang ja, kalau ramai lagi magrib pun belum tentu sampai rumah. Suka tak tengok gamba sebelah ni? Ni coklet yang Mimi beli masa keluar dengan kawan2. Memang nikmat dunia la, sedap sangat & Tuhan saja yang tahu apa yang ada dalam hati ini. Ada 6 jenis cokelet & yang paling sedap coklet yang paling hitam sekali warnanya. Sebap, dalam coklet tu ada bili kopi yang rangup sangat. Bila kunyah biji kopi tu, ppeerrrhhh memang tak ingan dunia. First time la Mimi makan coklat tu, & Mimi akan beli lagi kalau jumpa. Tapi harga memang gila la 5grem RM10, rasa coklatnye memang berbaloi la. Tapi kalau dah nama gila coklat perasa apa pun sedap, hek4.



Gambar yang atas ni pula gambar sanggul dan sebelahnya tali pinggang. Mimi beli sanggul ni bukan apa, sepit rambut Mimi banyak tapi 'pakai 1 letak sepah2 terus tak jumpa bayang, pakai lagi 1 letak tah mana2 pas 2 lesap' dan macam tu lah selanjutnya. Kalau keluar mana2 mesti beli penyepit rambut, skaf, getah rambut tapi semuanya tak tahan lama. Bukannya rosak, tapi letak merata tu yang tak jumpa balik. Hek4. Tali pinggang ni pulak Mimi beli sebap kawan Mimi darurat memerlukan tali pinggang. Ceritanya macam ni, kita orang ni kalau dah sampai mana2 tempat di tuju msti serang bilik air dulu. Salah seorang dari kawan Mimi tu, tiba2 tali pinggang yang dia pakai tu 'jahanam'. Lepas tu kita orang terus je la menuju ke kedai apa tah untuk beli tali pinggang. Nak di pendekkan cerita Mimi beli tali pinggang ni sebab dah tergoda dengan kecantikan benda tu la. hek4. Mimi ada beli lagi satu barang, nanti Mimi uplod. hak4. Nanti kita sama2 date lagi ok. Salam sayang semua <3

4/18/2011

SAYANG SeKaWaN MIMI

Best la dapat hang ngan kwan2. ekceli dh lame x kuwa ngan kwn2. yg dpt kuwa pn x smua la, mklumla smua nye dh keje. Kan best dpt kuwa rmai2 cm dlu, skrng ni nk dpt kmpol rmai2 smula mmg ssuah la. ade yg dh kje, PLKN, pndah pas ni nk smbong blja plak. Pas ni lom psti lg dpt jumpe blik, lau dpt jmpe pn myb dh nk kwin t, hek3.


Mimi ngan kwn2 g CS wat elang kn bowing. Pg nye ari Jumaat hri org keje. Kte org suke kuwa time hari kje bap x rmai org n kite leh wt pale, hek3. Kte org g ngok wyang cite "Dilarang Masuk". Ok la cite 2, tp x bape nk pham sgt, hek3. Mimi bli coklet, ni ha kat Ladys Like Mimi bli tali pngang, pas 2 ade la bli xseseri ckt. T Mimi uplod pic nye.

tok dak2 Sekawan: Mimi doa kn smoge u all shat2 slalu n smoge bhgie. wlpepon yg grl wat Mimi ttap doa kn yg tbik. Kite still Sekawan until bla4.
Sayang Sekawan tok slamenye.
cop, tok sua kwn2 yg mimi knal gak, love u all gak.
i'm sngle now ! ! !

4/03/2011

BOLA LAGI


Kaki bola majalah bola yang Mimi paling suka


Star Soccer ni suka juga la

Wisel! ni ok2 je la.

Hai semua. Ni ha Mimi nak promot sikit majalah yang sentiasa menjadi koleksi & langganan Mimi. Boleh dikatakan setiap keluaran juga la Mimi akan beli. Ada orang yang cakap membazir je beli majalah ni sebap tak memberi apa-apa manfaat pun. Memang betul la, tapi kalau jenis orang yang minat buat apa pun sanggup. Salah satu sebap Mimi suka baja majalah bola ni sebap kita boleh mengenali jutawan-jutawan dari luar negara. Tau tak siapa pemain bola yang menerima bayaran yang tertinggi sekarang ni? Meh Mimi kongsi sikit apa yang Mimi dapat eah. Lionel Messi pemain yang mendapat gaji yang paling tinggi iaitu RM134juta, wow!. Tu baru gaji, belum bayaran setiap gol yang dia jaringkan lagi. Pemain no.2 Cristiano Ronaldo pula dengan bayaran gaji RM119juta, cukup memukau la ni (gaji dia eah). Pemain no.3 merupakan musuh Mimi iaitu Wayne Rooney dengan gaji RM89.3juta. Ha yang ke 4 ni merupakan orang yang ternama ni, tapi sekarang dah suram sikit la iaitu David Beckhem. Beliau tetap meletup la, walaupun isteri dia yang . . . !
Ni ha nak habak cerita sedih. Malam tadi perlawanan antara Liverpool VS West Bron (xkompem la name nye), kalah bep. Lvpol 1 gol je, phak lwan 2 gol tpppp penalt je kot. Huh!
Dah la malas la nak menyakitkan ati lagi. Kalau cerita pasal bola tapi kalah memang takda mood la. Tata oll my dear . . .

kEmBaLi





SALAM

Hai semua, apa kabak u alls. Hari ni baru la dapat update blog semula. Line brodband semakin hari semakin sopan santun dan semakin menguji kesabaran. Rindu gila la kalau tak update blong, paling koman pun dua hari sekali jadi la. Blog nikan sebahagian dari jiwa dan raga Mimi. Blog ni peneman Mimi 24 jam, tapi halang dan rintangan yang menyebabkan semuanye tegendala dan porak peranda.
Perkembangan terbaru tetap sama seperti dulu kala hanya duduk rumah, dan tentunya satu perkara yang sangat membosankan. Ada kawan pun semuanya sebok2 belaka, semuanya dah kerja. Rutin harian macam biasa la, bangon pagi, buat kerja2 rumah lepas 2 mandikan nenek dan uruskan la apa2 yang patut. Nak kerja, tapi ibu tak bagi la. Tapi nasib baik la kan dapat duit walaupun duduk rumah je, ni satu kelebihan jadi anak En. Wahid Rabu. hek2 . . .
Lagi nak cerita apa ni. Mimi nak cerita apa yang Mimi suka tak de sape pun yang nak marah. Lagi best sebab my leving blog sudi memerima apa sahaja cerita yang Mimi cerita. Baru2 ni Mimi ada pergi pejabad felda untuk usya kursus2 yang pihak felda sediakan. Banyak juga kos2 yang ada, yang dari syarikat besar2 pun ade juga tau. Salah satu darinye KFC, Proton, Golf (tak tau nama BI nya), & banyak lagi la. Best juga kalau ikit bawah felda sebap kos pembelajaran semuanya felda yang tanggung, kalau kita nak sambuang belajar untuk ke peringkat yang seterusnya baru kita kena bayar. Lumayan kan macam tu. Sekarang ni Mimi nak kena fikir yang mana satu Mimi nak, ni kena buat keputusan yang tepat sebab keputusan SPM Mimi kan "cemerlang".
Ok la e'naf, Mimi sambung next time. Sekarang ni dah petang nak pergi membizy kan diri pulak.
Tata dear, mmuuaaahhh (flying kiss) 4 my folowrs . . .

3/24/2011

ApO lOrRhHhhh . . .

LIVERPOOL tetap tak boleh ditinggalkan ! ! !

::: DATIN :::
::: Salam untk semua :::
::: Result dah kuwa pon, tapi apa mau jadi? hek3 :::
::: kesudahannya kita abaikan je la yek aa yg xpntgp :::
::: teruskan hidup dengan ... dan segalanya untuk hidup :::
::: nak mencari sesuatu yang baru dan yang paling penting . . . :::
::: dah taknak membuat orang menungu & seharusnya terus terang saja :::
::: nak keluar dengan my lalok unty tok buang duit & tenaga :::
::: baru dpat duit dari atok, gaji la bep bap pnat keje :::
::: nak pg cari laki skali tok mase depan :::
::: yang terbaik yang ok deh :::
::: selamanya segalanya :::
::: sekian sahaja ye :::
::: tata my lve :::
::: mimi :::

3/20/2011

Menang lagi


Salam. Ha ari ni patut nye g drving schol, tp tah mlang ape ckgu nye bleh plah tngalkn ank murid. So xde ape nk dbuat maka dgan itu Mimi mmbzy kan dri tok bbloger kjap. Nap smpai kn 1 crite ni, xlin & xbkan adlah psal bola. Mlam td plwanan dmane Lvpol tlah mngalah kn Sundlng dgan 2 gol. Ni kemengan yg bturut2 bg lvpol. Lpas 2, pkol 12++ ade plwnan antra Chsea vs M.City & kmngan bphak kat The Blue pn same 2 gol. Ape la, 2 pn nk same gak kn, sybas la kpn klian k. Tp nk komplen ckt psal lvpol. Lst nite game trok gila r. B4 ni lwan MU game ckt pnye bst, smgat gile tp mlm td trok a. Xksah la yg pntg dh mng. Ape lg nk merapu ni. Ni la akibat nye lau dh bosan. Mau krja tp krja sudah lali, ape lg mau bkin. Hatooyyy . . . Tata my dear .. .

3/19/2011

uCaPaN bErSaHaJa

Salam. cLmT pG cUa nYew . . . aPw nK cTeW nI??? sBnAnYw xDeK pEw cTw lOrHh. boWiNg jEk nI. InSaLlaH 23/3/11 nIw rSuLt kUwA. HhHuuUuhhH. i wIsH gOd lCk (jadah tah) bAp sLmE nIw kTe dH uShE aN sKrNg nIw kTe kNeW rEdHa JeLaH yEk. NaK p tDoq lOrHhh . . .

3/18/2011

GILAKAH AKU?

Salam 1Malaysia blogger and follower (hak3). Mimi ade soalan yang tak dapat nak mencari jawapannya. Nampak tak gambar baju kat bawah ni? Agak2 you all semua la kan, baju ni sesuai untuk siapa? Cop3, sebelum tu Mimi nak bagi tau dulu yang baju ni bukan baju Mimi sama sekali ok. Agak-agak lingkungan umur berapa yang pakai baju macam ni? Hadui, susah betul la nak cakap yang benda sejujurnya. Abaikan je lah.



Tingok je la baju ni. Baju ni menyebabkan 1000 tanda tanye kepada semua ahli keluarga Mimi. Satu persoalan yang tak bisah dijawab, dan jawapan yang tidak sama sekali dapat dirungkai. Salam. Cop3, result keluat hari Rabu ni. "Mimi jngn cmas ea, relex je wat mcm xde bnde yg jd".

3/12/2011

RM12.90



Salam @ halo blogger. Hari ni baru dapat update blog, borband lemau + lembap macam siputtt. Hari ni nak cerita sikit pasal seseorang. Orang ni pun mintak Mimi buat cerita pasal dia, tak geti malu la orang ni kan, he3. Die ni seorang lelaki dan berumur 20 tahun. Nama penuh beliau Amirul Fasihin Bin Mohd Salleh. Die ni kan baik yang teramat sangat tau. Semalam dia ada tengok kat facebook, kawan2 dia kata duit PTPTN dah dapat. Apa lagi dia pon rancang la macam2. Dia pun plant la nak ajak Mimi pergi teman dia beli baju. Mimi cadangkan dia beli je kat bundle, he3. Lepas je dia cocok duit, dia bagi Mimi RM10. Best gila ah, tak rugi teman dia. Tak buang masa kite orang terus je menuju ke kedai yang sepatutnya di tuju. Sampai je kedai tu dia suruh Mimi pilihkan baju untuk dia. Hampir 10 pasang juga yang Mimi bagi kat dia, semuanya dia cuba. Masa dia test baju kat fiting room dia mintak Mimi carikan jeket kulit yang fit2 untuk dia tapi malangnya kat bundle tu tiada la. Kesian la tengok muka dia time tu, he3. Mimi cari la jeket lain, Mimi dapat cari jeket jean warna hitam dan ada topi. Cute sangat dia pakai jeket tu, dah macam pembunuh bersiri, he3. Sambil2 tu Mimi pun ada pilih dan beli juga baju kat bundle dan merupakan baju bundle Mimi yang ke 2, he3. Harga baju tu RM12.90 je la, tu pun beli guna duit yang dia bagi sebagai kenangan la kononnya, he3. Lepas 2 kan, kite orang ada pergi kedai nak beli jajan2 tau tapi yang best nya 2 dia payong lagi, he3. Seronok banget deh malam 2 bagaikan berada di syurga. Susah tau nak dapat orang belanja ni. Gambar baju kat atas ni baju yang Mimi beli kat bundle 2, he3.

3/08/2011

ENGKAU yangTERBAIK



Salam, selamat petang semua. Jam sekarang ni menunjukkan pukul 5:34 pm. Hari ni hati Mimi tersentuh seketika (ceh), sebab terkenangkan nasib sesorang. Masuk tahun ni dah 12 tahun orang tu menunggu Mimi. Seperti tahun-tahun lepas, Mimi mesti dapat hadiah darinye walaupun bukan hari ulang tahun MImi. Dah macam-macam hadiah Mimi dapat dari dia. Antaranye, bunga dan gabus love, 77 batang lolipop, kicin entah berapa banyak, cute tedy bear, gelang warna pink & banyak lagi la sampai tak ingat la. Hari ni Mimi dapat gelang lagi, gelang yang sebelum ni plastik je yang warna pink, yang ni pula macam silve tapi Mimi tak kompem la. Orang dah bagi tak kan nak cerewet pula kan. Kalau la Mimi masih sekolah lagi tahun ni mesti dapat banyak lagi hadiah dari dia kan. Mimi ingat lagi, setiap tahun sekolah mesti adakan hari persahabatan & setiap tahun jugalah Mimi akan dapat hadiah persahabatan tu dari dia.

Memang beruntung la siapa yang dapat dia, dia sangaup berkorban dan setia menanti tu yang paling penting. Dia tunggu Mimi bukan dari sekolah rendah tau, tapi dari sekolah tadika. Bayangkan la dari Mimi 6 tahun sehingga sekarang Mimi dah 18 tahun. Terus terang Mimi cakap, MImi suka berkawan je dengan dia dan jauh sekali untuk BERCINTA dengan dia. Banyak cerita suka-duka dia yang Mimi tau, dia suka berkongsi cerita walaupun cerita tu kadang-kala mengaibkan untuk dikongsi. Sampai sekarang pun dia masih nak tunggu Mimi juga walaupun dah macam-macam alasan untuk Mimi tolak. Kalaulah dia tau apa yang Mimi cerita kat blog Mimi ni mesti dia sedihkan. Pernah Mimi merajuk dengan dia, dia punya pujuk tu mak ai membuatkan Mimi terkedu la juga. Tak patah semangat walaupun Mimi matikan handfon & tak bajas mesej dia berhari-hari macam tu jugalah kalau dia call.

"Kite xde krisis pn tp kuage kte yg bnyk krsis kn. Mak awk pnah maki saye dlam fon sbap xbg saye kwn ngan awk. Awk x blik umah pn mak awk mrah kat sye, nak cri ank nye yg x blik2. Mak awk ckp sye kwn ngan awk bap nk kkis dwit awk, bg saye bnde ni x logik n sye mmg xleh trime. Mkin ni pn slah 1 fakto knape sye xleh trime awk. Lg 1 psal ayh awk & ayh sye. Die pn ngah gadoh gak kn psal dinding kdai ayh sye 2. Ibu sye pn x bape bkenen sbena nye ngan awk (sory sbap saye jujo), die msti la nk yg tbik tok ank nye kn tp sye x ckp pn awk xbik. Sye hrap sgt awk bhnti tngu sye, sye ksian sgt kt awk mmg sye x smpi ati la. Kite mmbe je la k. Stil rmembe me as Hagemaru."

Salam sayang dari hamba Allah yang kerdil lagi hina ini . . .

3/07/2011

TeRiNgIn

Salam . . .
Huumm, dok sowang2 ni ape lg la yg nk dbuat. Mimi tringin nk bpanton la plak. Mimi skrng ni ngah wat psiapan pnton Mimi, t lau dh yap bleh la djdi kn tatapan umum, he3. Skrang ni dh mnjukkn pkol 12:24 pg, nk g tido la plak bap pg nt nk kne kjot kan AMIRUL AKMAL bgon. Susah tol la die ni, 2 pn nk kne kjot kn gak plik2. Nk tido nk g mmipi ngah nim bling2 taik bntang lah. Tata . .

Luahan Jantung Hati

Salam smua, baru ari ni dpat nk update blog. Bowing nye klau hdop mcm ni mmjang. Hari2 asik buat benda yg sama je. Bngon pagi (xbrape nk pagi la),kmas rumah, sidai & angkat kain, jaga nnek, nak kena msak n bnyak lagi la. Keje bnyk mane pon ttap la bosan. Nasib bik la ade dearly (blog) dpat la nak mluahkn prasaan yng terpendam & memecak kebosanan. Semalam ade buat kenduri untok aruah atok hari yang ke 100. Penat sgat, tp kn tp2, ade tp nye gak 2. Ibu suroh Mimi tido awal sbap Mimi mmang pnat sgat, memandangkan ade perlawanan bola yang amat bermakna tu Mimi terpakse pendekkan waktu tido untok menatap bola. Bagoskan Mimi ni, klau bende2 yg macam 2 sngop la bkorban, cube benda lain jngan harap la. Tapi pengorbanan Mimi tak sia2 tau, ni yang Mimi nak umum kan satu dunia ni. Dengan ini saya nak umam kan Liverpool menang 3-1 menentang The Red Setan, he3. Ape cerita si dia sekarang ni? Dah la tak payah la nak fikir, buang masa dan tenaga otak saja. Tataplah gambaran yang telah ku tangkap ini mengunakan kepakaran road light bersama orang2 tersayang dikelilingi ku.

Tak semestinya kita heppy sentiasa bersamanya melainkan Nya


Sedih yang memberi 1000 makna kerinduan

2/28/2011

TEMAN SEBILIK :)



Mr Purple peneman kamar beradu, peneman dikala rindu, peneman dikala sendu, peneman kepada diriku, bukan untuk diri mu. ^_^

Parahnye Liverpool ! !

Salam. Atas kekalahan Liverpool yang begitu teruk menyebabkan ujudnye kebencian yang teramat sangat kepada F_______O T_____S (nama sebena). Perlawanan seterusnye nanti antara Liverpool menentang habis-habisan Man United (the red SETAN). (cukup berskema setakat ini)

Plwanan antra Lvpol vs Mu akn didakan tyangan skrin bsa kat Damansara. Gile ah gmpak ni. Tp nape Lvpol vs Mu je nk ade kn tyngan ni? Yap ade ptndingan 'gdoh2' lg. Sebhgia bsa pndduk KL mmg mnat MU n mnentang hbis2san Lvpol. 2 mmg tjadi pn kat KL. Ok kite same2 sksikan la eah sape mnag n sape klah blan 3 t. Cop3, ape cite ngan Chsea skrng na? 1 psolan yg pluh drungkai oleh sua phak ni, hek3. Lst sunday, Lvpol vs west ham. Apa udah jd ni dong, klah x bmaruah la cm ni klah 3-1. Wat skit ati je la, ngan club cm 2 pn leh klah. Xkn nk bli Lindan, Chong wei n Tige Wood bru nk maju? Die org mane la pndi min bola, mreke ni pndi min bola yg kcik2 jek r. Skrang ni mate dh mule mmandang kat M City, he3? Cos wat? Rmai 2 jutawan2(pmain tbaik dunia) yg ade, kompem 1 day t this club bleh g jaoh. Baju(JC) pn cntik an, biru cair 6pak mngode, hak3.

Ckop la mencarot mengugut merapu tah pape tok skrng ni. Kpde yg ade trase hati pas bace story kat ats 2 sory d mohon k. Lau cite psal bola msti ade je yg nk bela dri n nk mburuk kn club lin, ni dh mmg lumrah la bep. Pesanan ku untuk mu smoge jngn la lupe mnonton bola tok maju kn lagi pgaduhan kite sharian. Maju lah gadoh tok berdebat. C ya, tata.

2/24/2011

Nak cklat xnk coklat

Salam. Nk mam cklat 1, xnk la coklat. Ape beze nye cklat n coklat? Beza nye, cklat sbutan nye mengade ckt, he3.


Ni cklat yg pling sdap. Gram la ngok kdai2 yg jual cklat ni, harge stiap kdai sua nye lin2. Stkat ni yg pling murah 2.70, tp g lin kdai ade yg jual 2.90, 3.00 n ade 1 kdai 2 jual 3.70. Gram gile r, tw la cklat ni sdap tp agak2 la nk ltak harge pn.


Dah sdia tok mam. Jngn lupe bci Bismillah dlu ea Mimi. Kpd yg lin 2 jmpot la skli ea menatap gamba. He3


Oooohhh sdih, mam cklat ksorngan jek. Mkan cklat time sdih n stres. Mane bdan x mkin nik, stok xpnah abis aw, suply bnyk bep. Hak3 . .