nuffnang

11/07/2010

SENTIASA MENUNGGU . . .

Dihadapan ada sesuatu yang sedang menunggu aku. Sesuatu yang mengharap aku akan mengejarnya. Ianya sesuatu yang indah tetapi ku harus bersabar untuk mengejarnya kerana ada benda yang lebih penting yang harus aku kejar. Peperiksaan besar yang akan menentukan masa depan aku, itulah yang harus ku kejar terlebih dahulu. Tinggalkan yang lain dulukan yang penting. (Sebelum tu nk bg tw smting, smlm Lvpol mng vs chlsea 2-0). Apa yang aku harapkan agar suatu hari nanti aku akan dapan sambung belajar di IPTA atau pun IPTS. Selama 12 tahun aku belaja di sekolah dan duduk di rumah. Sampai bila nak duduk bawah ketiak ibu? Aku harus buktukan yang aku juga buleh berdikari macam nana orang lain berdikari. Jangan biarkan orang mengata kita. huhuu (sblum add blog, mimi mkan dlu tw, dh knyang pn).

"Ala saje je nk wat ayat tah pape ni. Sbena nye nk ucap kn bbnyak time ksih pd sape yg follow blog Mimi n sape yg sudi bce. Mimi xsngke sgt ade gak org sudi nk follw, n ade gak yg sudi bace. Komen la pape pn Mimi xksah la, bap blog ni pn jst tok suke2 je, just 4 fun g2 huhu. Last Mimi nk mtak tlong ni. SPM tngal bape blaS ari je lg. Mimi nk mntak doa dri u all tok doa kn Mimi n kwn2 Mimi. Mudah2 han kite org bleh wat yg tbaik tok prnts kite org. xlupe gak kite org dpt blas jse guru2 n bleh dpt kptusan yg baik. Tu je la, skian trima ksih ea."

KENANGAN TERINDAH



ASSALAMUALAIKUM
sAyAnG kAmU tAw ! ! !

KHAS BUAT MIMI

sEnYaP-sEnYaP bErBuNgA jUgA,
bUrUk-bUrUk pUn sEjUk bIpAnDaNg,
sEiNdAh bErTuDuNg bErKaCa mAtA,
bErlEsUnG pIpIt sIaPaLaH gErAnGaN?.

sEkAli pAnDaNg mAcAm aNaK mAmI,
dUa kAlI pAnDaNg sEtAn dIpAnDaNg,
gErAnGaN cOmOt iTuLaH mImI,
tAk pAnDaI eDjAs sIlAp-sIlAp kEnA tEnDaNg.

pAgI-pAgI sUkA mAkAn mEe,
rUpA-rUpAnYa tAk mAnDi lAgI,
cOmEl sUnGgUh lEsUnG pIpIt mImI,
nAk kAtA kN cUtE lAgI eCaM Ni.

sIaNg sLoWlY mAlAm bErJaGa,
bAnGuN lAmBaT sUbUh tErTiNgAl,
nAiK mAmPoS kEjUt dOk tIdUr tErNgAnGe,
nAk sIrAm aIr tAkOt kEnA pEnGgAl.

bUnGa rAyA dIbElH-bElAh,
kElOpAknYa tErbAnG dIlAnGgAr jEt,
cAkAp bErBeLiT bErCeLaH-CeLaH,
bIlA dIkOmEn sElAlU kEnA rEjEk,

sErOnOk bErCeRiTa bErBuAl mEmBe.
sErOnOk bErCiNtA hEnTaKkAn kEpAlA,
sUkAkAn fUnNy gEdIknYa sElAmBe,
kAlAu aDa bAtAsAn eCaM lAyAnkAn jE

mAyBe dAh sEtAhUn pErKeNaLaN kItA,
jAnJi 'oNe hEaD nOt oNe pIlLw',
mOgA-MoGa sAmA-SaMa bErJaYa kItA,
kAlAu AjAk pAyUnG bErEnTi eCaM fOlLoW.

mEnDaYuNg rAkIt tErJuMpA bUaYa,
bUaYa mAtI dIpIjAk kApAl,
bEsT nYa bErMaSaG lUpAkAn dUnIa,
sPm dAh dEkAt tAk sEmPaTlAh kItA nAkcOuPlE . . .

fRoM eCaM
fOr mImI

9/17/2010

HARI RAYA

SALAM

1) "SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA TERUTAMA SEKALI KELUARGA, SANAK SAUDARA, KAWAN-KAWAN, CIKGU-CIKGU DAN SEMUA KENALAN FACEBOOK MAHUPUN BLOG. AMPUN DAN MAAF DIPINTA SEKIRANYA SELAMA PERKENALAN ATAU PUN PERGAULAN ADE YANG MENYENTUH PERASAAN KALIAN. HARAP RAYA PADA TAHUN INI DAPAT MEMBERIKAN RAHMAT ATAS KEAMPUNAN YANG DIPOHON. HALALKAN SEGALA MAKAN DAN MINUM SAMA ADA YANG NAMPAK ATAU PUN TIDAK".

2) "DISINI JUGA MIMI INGIN MEMOHON AMPUN DAN MAAF KEPADA SEMUA. HA YANG NI UNTUK MENGHADAPI SPM TAHUN NI. KEPADA CIKGU-CIKGU, DIHARAPKAN DOSA KU DIAMPUNKAN, :( HHUUMMM. DIHARAP APA YANG TELAH CIKGU SEMUA AJAR PADA KITA SEMUA DIHALALKAN. KAMI SEMUA SANGAT MENGHARAP DOA DARIPADA KALIAN. BEGITU JUGA KEPADA IBU & AYAH, ANAK-ANAK MU SEMUA SANGAT MENGHARAPKAN DOA DARIPADA KALIAN".

3) "KEPADA KAWAN-KAWAN MIMI SEMUA, MIMI NAK MENTAK MAAF SANGAT-SANGAT SEKIRANYA MIMI ADA BUAT SALAH & SILAP. SEKALI KENAL MIMI TAK AKAN PERNAH BUANG, CUMA MALAS JE NAK MELAYAN. SEGALA GURAU SENDA YANG TAK KENA TU DIHARAP DIMAAFKAN. TAK BEST LA GADUH-GADUH NI, TAK MESRA GITU. SEMOGA KITA SEMUA BERJAYA OK".

4) "MIMI SAYANG SEMUA. TAK PERNAH LUPA SEMUA TAPI SENGAJA MALAS NAK INGAT JE. KEPADA KAWAN2, PAKCIK MAKCIK & SEMUA LA, DOAKAN KEJAYAAN MIMI & KAWAN MIMI JUGA YE. TAHUN YANG MERUPAKAN PENENTUAN BAGI HIDUP MIMI. GOOD LUCK MIMI!".

8/26/2010

LELAKI & PEREMPUAN

Saya suka tengok jari pakwe saya...
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
tp takut nti jari ktaorg xblh nk tlng each other
di sa2 hari yg gler 4ever dpan mha esa

Saya suka tengok rambut pakwe saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan songkok...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever

Saya suka tengok body pakwe saya....
terutama bla pakai seluar pendek
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia kain plekat
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...

Saya sedih tengok pakwe saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok pakwe saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti..

BESZ x KLu dpT bf camni..
mmg malang spe yg ckap dyer xnk teman idup yg camni kan..
problem nye de kerr pown gurlz yg camni kat bumi ni..
nak kate kat pluto 2 mybe r de kowt 2 3 kerat..
so..tuk korang yg bergelar gurlz FAHAM2 kan le ayat neh..
ppuan yg baik just tuk lelaki yg bek..
hope kite sume kat sini tergolong r dalam golongan yg BAIK2..
amin..WEYH..amin le reramai..

8/02/2010

PEPERIKSAAN PERCUBAAB

SALAM
Hahaha. dh lame tak add blog.... bekaitan dengan tajuk, sangat la menakutkan. Peperiksaan percubaan makin la teramat dekat. Tapi mengadab FB & Blog tak berhenti jugak. hahahha
Harap sangat percubaan nanti boleh buat. Walaupun percubaan tetap penting tau. Takutnye..
Doakan Mimi mampu buat yang terbaik tau. Ni satu titik permulaan bagi MImi. Orang lain dah mule awal, Mimi baru nk mula eah. ahahha

"Kmon Mimi u kn do" kate Torres kepada Mimi. hahahah

7/08/2010

APE NAK JADI

SALAM

Hahaha.. tak tau kan nak wat pe.. huhuhu..
Ha skrang ni ape yg pntg bola.. Yg pentg Spain,, Sapin kne mng la, msti bleh mng pnye lah..
Rami tol la yg xpuas ati ngan MImi gare2 bola.. huhuhu.. Ape2 pn MImi ttg skong Spain..
Tp mlang tol la stkat ni Torres xde gol kn 1 pn. Ia amat mnydih kn.. hampe, pilu, kcwe..
Skrng ni ape yg pntg Spain xhampe kn Mimi ea..
untok Torres, hhuumm xpe nk wat cm ne kn lom ade rzki lg nk gol kn.. xpe2 lin kli bg gol bnyk2 ea.. huhu..
Mimi ksian tau ngok Torres,kaki ye skit bab 2 la xleh bg 100% pminan.. dh2 jngan nk slah kn Torres plak ea, ni sua slah u all yg iri hti ngan Torres.. Go Torres go elnino.. love u...

6/26/2010

tOlOnG ! ! !

SALAM
Hahaha bowing nye. ni pn saje2 je wat kje yg xbape nk bgos.. bowing sgat2.. SPM dh nk dkat gile ni tp 1 bnde pn xwat lg. ari2 ngok bola je, buku xbace pn... hhuumm xtau r pe nk jdi.. tp klau dh bsan ape leh wat kn.. org kate brubah sblom mnysal, tpi mimi xrase pape pn.. xrase tkot lnsong nk spm.. engat mcm dh pndi sgt je kn. huhu.. tlong la bg mimi tnjok aja ckit sblom sua nye tlmbat.. hhuumm... tngu n lihat je la ape yg akan jd pas ni..
tata

6/07/2010

KELUARGA MIMI

Salam 1 Malaysia untuk semua. Kali ini Mimi nak memperkenalkan semua ahli keluarga Mimi. Satu rumah dihuni seramai 8 orang ahli. Seramai 4 orang ialah ahli lelaki dan 4 orang ialah perempuan. Jom kita berkenala hanya dengan namenya sahaja.
  • En. Abdul Wahid Bin Rabu (ayah)
  • Pn. Saemah Binti Ardi (ibu)
  • Mohd Fateh Bin Abdul Wahid (abang)
  • Mohd Fauzie Bin Abdul Wahid (Po_g)
  • Umi Nurhikmah Binti Abdul Wahid (Mimi)
  • Umi Nurliyana Binti Abdul Wahid (Yana)
  • Mohd Zahiruddin Bin Abdul Wahid (It)
  • Umi Nurain Binti Abdul Wahid (Nyin @ Ain)

KAWAN KU


SeKaWaN

S.O.F

s: sEkAwAn
o: oNlY
f: fOrEvEr

6/05/2010

PASANGAN BAHAGIA


Cik Busu & Mak Usu

SALAM...

Kali ni Mimi nak berkongsi sedikit cerita tentang keluarga Mimi. Gambar pertama merupakan Cik Busu dan tunangnya juga bakal mak usu Mimi iaitu Cik Dila. Pasangan ni diantara Felda Bukit Besar dan Bukit Tongkat. Tak la jauh sangat tapi ada la jarak untuk bertandang ke rumah antara satu. Bagi pasangan yank ke-2 ni pulak merupakan pasangan bahagia Felda Bukit Besar. Lelaki tu merupakan abang Mimi iaitu Mohd Fateh dan yang perempuan tu pula Siti Hafizah merupakan tunang abang merangkumi bakal akak ipar menaik ke bakal menantu ibu dan ayah. Pasangan ni kedua-duanya merupakan anak jati Felda Bukit Besar. Jarak antara rumah agak dekat bak kata atok "kentot pon boleh bau". Nak buat macam mana kalau sudah jodoh.

Pasangan pertama akan melangsungkan majlisnya pada bulan 12, manakala pasangan ke-2 belum ditentukan kerana mereka masih muda. huhu.. Apa-apa pun Mimi mendoakan kebahagian kalian dan semoga hubungan kalian hubungan yang diredhai Allah. Dengan keberkatan itu mudah-mudahan hubungan yang terjalin akan memberi rahmat dan HIKMAH. Semoga dikurniakan anak kelak (lepas kawin la)...

6/02/2010

KAH KAH KAH ! ! !

LOVE EL NINO ! ! !

LOVE TORRES ! ! !

LOVE ! ! !


YOU MY LOVE ! ! !

TERIMA KASIH ! ! !

SALAM...

Mimi nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada sesiapa yang sudi menjelajah blog Mimi ni dan sudi membaca coritan Mimi ni. huhu... Cerita dalam ni bukannya best pon tapi untuk suka-suka, buat lepas boring jek...

Blog Mimi tak secantik macam blog orang lain, Mimi punya biasa-biasa je. Yang menambah-nambah akseseri kat blog ni pun bukan Mimi, tapi sedara kesayangan yang edit... hahah kan dah kantoi... Tapi segala catatan adalah 100% Mimi yang menaip.

Tak sangka pulak pengikut semakin bertambah walaupun tak sampai 10 orang tapi rasa la juga ada orang yang sudi berkongsikan sesuatu dan sedar tentang keujudan blog Mimi ni... Terharu rasanya. Bilangan pengunjung pun bertambah walaupun tak sampai 70 or 80 pengunjung.. sedih nya.. :( tak pa...

Blog ni dulu lain sangat dan memang berubah segalanya. Dulu blog ni warna pink tapi sekarang dah menjadi warna hitam dan ada taburan salji. Tak lupa juga pada ikan-ikan. Dulu blog ni mana ada ikan-ikan tu semua. Lepas tu ada lagu lagi. Ni tak tau la.

Blog ni mungkin mengikut perubahan semasa kot, perubahan semasa tuannya. ahhaha

Sampai disini saja. tata Salam.

5/28/2010

HAPPY BIRTHDAY IBU ! ! !


SALAM...
Hia semua. Mimi menulis blog ni pada pukul 11:35pm. Lagi setengah jam menunjukkan pukul 12. Tepat sahaja pukul 12 kita semua akan menemui hari baru. Hari baru itu merupakan hari ulang tahun ibu yang ke 4+. Berpenat lelah Mimi menghasilkan gambar yang secantik ini, dengan brodbang yang begitu lemah lembut membuatkan iman Mimi kuat, ha3!.
Mimi nak ucapkan SELAMAT HARI JADI khas untuk Puan Saemah Binti Ardi yang menyambut ulang tahun pada 29/5. Semoga ibu panjang umur, sentiasa sihat, duit masyuk, dan sentiasa bahagia.

5/21/2010

BULAN YANG MENGERINGKAN


SALAM...

Sebelum tu nak bagi tau bace tajuk kat atas tu betul-betul yek. Cerita ini memang la rekaan semata-mata tetapi ianya merupakan suatu rialiti dalam kehidupan Mimi. Cerita ini sememangnya menyayat hati sesiapa yang membacanya.

Ceritanya macam ni, pada awal bulan iaitu 1 Mei merupakkan hari pekerja juga merupakan hari jadi kawan Mimi. Oleh sebab masa hari jadi Mimi dia bagi Mimi hadiah, maka haruslah Mimi membalasnya. Ia merupakan pengeringan yang pertama. Pengeringan ini kerana Mimi habis duit untuk membeli hadiah hari jadi kawan Mimi. Berpuluh juga la Mimi kena keluar.

Punca pengeringan yang ke-2 ialah senperna Hari Ibu Sedunia. Sehubungan itu Mimi mewajibkan diri Mimi untuk membeli hadiah untuk ibu walaupun cuma perhiasan telefon. Tahun ini merupakan tahun ke-2 Mimi bagi ibu hadiyah semperna hari ibu, tetapi hari guru Mimi tak bagi ape-ape. huhuhu....
Punca pengeringan yang ke-3 ialah disebabkan ulang tahun ibu. Lagi menyayat hati. Mimi dah rancang sesuatu untuk menyambut hari jadi ibu. Takde la buat party besa-besaran, hanya sekadar ahli keluarga saje. Memandangkan keluarga Mimi besar maka wang yang akan keluar juga agak besar jumlahnya. Tapi tidak mengapalah kerana ibu seorang. 29.5 merupakan hari jadi ibu bersamaan hari Sabtu. huhu

Punca seterusnya ialah semperna Hari Persahabatan yang diadakan di sekolah. Disebabkan Mimi ni ramai la jugak kawan jadi terpaksalah memberi kawan-kawan hadiah. Banyak la jugak duit kene keluar. huhuh. Tidak mengapalah demi kawan. Tambahan pula tahun ni merupakan tahun akhir menyambut hari persahabatan di sekolah.

Faktor selanjutnya ialah pengeringan kerana ulang tahun ayah. 4.6 ulang tahun ayah. Belum ada perancangan nak buat ape tapi sememangnya wang akan terbang. hahaha. Mungkin Mimi hanya belikan ayah hadiah yang tidak seberapa tetapi ikhlas daripada seorang anak.
Sekian sahaja cerita menyayat hati daripada Mimi.

4/30/2010

IBU & AYAH

Dua insan di atas merupaka ibu dan ayah Mimi. Ibu Mimi bernama Saemah binti Ardi dan ayah Mimi bernama Abdul Wahid Bin Rabu. Mimi cuma nak cerita sedikit kisah mereka ni. Sebenarnya mereka ni merupakan jiran belakang rumah. Mereka berkenalan kerana salah seorang dari mereka baru berpindah rumah. Mula dari situ ayah mula melamar ibu dan berkahwin sehingga sekarang dah telah dikurniakan anak seramai 6 orang. Sebelum ibu berkahwin, Mimi diberitahu bahawa ibu Mimi ni seorang yang popular pada zaman mudanya, sehinggakan ayah sanggup bergaduh untuk mendapatkan ibu. Huh hbat betul cinta ayah. Menurut sumber lain ayah pernah memujuk ibu dengan memberi ibu lirik lagu kumpulan dari "TRIMA KASIH!!!" paham-paham la. Maklumlah ayah Mimi tu bukannya pandai tulis ayat bunga-bunga....

Seterusnya Mimi nak ceritakan bagaimana kehidupan mereka selepas berumah tangga. Semasa ibu di maktab ibu dah ada seorang anak iaitu abang Mimi la. Menurut sumber lagi ibu menjadi guru seprti sekarang ini kerana ayah. Katanya ayah telah memberi borang untuk menjadi seorang guru dan tanpa membantah ibu hanya menuruk perintah. hehehe.. Dulunya ayah bekerja dengan syarikat Singa, kemudian Sindora. Selepas itu baru ayah bekerja sendiri dan mempunyai sebuah kedai yang menjual barang-barang bin Rabu.

Ni la serba sedikit kisah yang dapat Mimi kongsikan bersama. Dalam dunia ini Mimi hanya ada seorang ayah dan seorang ibu. Tiada peganti mereka dalam dunia ini. Mimi sayang ibu dan ayah. muah2

SPM???

Salam.....
Semakin hari semakin hampir dengan hari peperiksaan. Tapi semakin itu jugak Mimi masih lalai dengan masa yang ada. Tiada sebarang perubahan yang berlaku pada Mimi walaupun peperiksaan besar semakin hampir. Sifat mahu berubah belum timbul lagi. Mimi tidak mahu menyesal dikemudian hari, tapi syaitan telah berjaya menguasai diri Mimi. Entah bila la agaknya Mimi hendak berubah dan muhasabahkan diri ini. Peperiksaan ini adalah peperiksaan yang besar dan yang menentukan masa hadapan serta yang menentukan kemana hala tuju kita selapas ini.

Mimi mengambil sains sosial dan subjek tambahan add math, perdagangan dan prinsip perakunan. Bagi Mimi ketiga-tiga subjek ini sememangnya susah. Tapi orang kata kalau rajin usaha senang la jadinya tapi kalau malas susuh la jadinya. Tapi sikap malas yang lebih menguasai diri menyebabkan Mimi tidak dapat menguasai semua subjek yang Mimi ambil. Sememangnya belum terlambat lagi untuk Mimi berubah tetepi kemahuan sendiri yang lebih terpesong menyebabkan Mimi meletakkan pelajaran di tempat yang ke-2.

Huhhhh..... Itu la kerjanya mengeluh saja. Selepas mendapat keputusan tiada maknanya untuk menyesal. Segala apa yang telah berlaku tidak perlu disesali. Umpama "nasi sudah menjadi bubur". Ketika ini lah kita dapat melihat orang yang berjaya dan orang yang gagal. Di sini juga kita dapat melihat siapa yang usahanya lebih dan siapa yang mengambil sambil lewa tentang peperiksaan ini. Segalanya akan mengubah kehidupan kita.

Kita berjaya bukan untuk orang lain sebaliknya untuk diri kita sendiri. Ibu bapa kita tidak pernag mengharapkan balasan daripada kita. Mereka hanya mahu melihat anak-anak mereka berjaya. Orang lain akan menumpang gembira dengan kejayaan yang kita kecapi. SPM juga akan menjadi titik pegmulaan untuk seseorang itu meneruskan kehidupan samada melanjutkan pelajaran atau pun hanya pekerja dan tidak akan menyambung pelajarannya.

Ayuh kita renungkan bersama.

4/19/2010

My my my my

Hiro Mimi.
Kekasih hati Mimi.
Buah hati Mimi. HAGEMARU.

Handfon idaman Mimi

GAGAL MENGURUS MASA

" Masa adalah musuh utama pelajar. Jika pelajar bijak mengurus masa, maka semua soalan akan dijawab dan pelajar juga mungkin dapat skor markah yang tinggi.
Cara paling efektif untuk berlatih mengurus masa ialah dengan menjawab soalan tahun-tahun lepas. Anda dinasihatkan agar membuat seberapa banyak latihan yang anda mampu dengan menetapkan masa menjawab soalan-soalan sedang menjawab soalan semasa peperiksaan sebenar. Melalui latihan sebegini, anda akan menjadi lebih arif dan efektif dalam mengurus masa semasa menjawab soalan.
Punca kegagalan pelajae tidaklah banyak dan majoritinya ialah kecuaian dan kelekaan pelajar sendiri. Jika pelajar dapat memperbaiki kelemahan mereka, maka sudah tentu mereka sudah berupaya mencapai kecemerlangan SPM kelak.
Saya ucapkan selamat berjuang kepada semua pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM. Semoga anda dapat mencapai kecemerlangan yang luar biasa dalam peperiksaan.

Selamat Berjaya!"

Salam semua. Hmmm. Kata-kata di atas merupakan sedikit coretan daripada buku Rahsia Skor A Spm. Kata-kata berikut merupakan ungkapan daripada pakar Motivator dan Pengasas 3E iaitu DR. HM Tuah Iskandar al-Haj. Ia nengajar kita cara untuk memperolel kejayaan melalui pengurusan masa melalui peperiksaa. Kata-kata tersebut Mimi pilih kerana ia dapat membantu Mimi untuk memotivasikan diri Mimi dan cara pengurusan masa memandangkan Mimi akan menduduki peperiksaan SPM. Oleh itu Mimi berkongsi sedikit apa yang Mimi peroleh melalui blog Mimi. Mimi harap kita sama-sama dapat mengubah cara pengisian waktu kita dengan cara yang betul. Mimi mendoakan semua calon Spm pada tahun ini dan tahun berikutya akan berjaya. SEKIAN.

4/09/2010

SEMULIYA KU UNTUK MU



Salam. hehehe. Bik x makne surah ni. Sebenarnye kan cantik ke tak 2 tak berapa penting sangat la. Bak kate Taliban " bio rupa tak cantik yg penting hati baik" kate beliau r. Tapi bagi Mimi kan tak smua mc 2. Ada orang tngok rupa jugak, senang cite lain orang lain cite rase. Mimi ramai kawan n banyak pendapat yang Mimi dengo dari dia orang. Tapi zaman sekarang ni orang bercinta sebab lain kan. Jodoh zaman sekarang miskin dengan pasangan nye kaya. hehehe. Tapi pe pon kan cinta kepada Allah je yang kekal sampai bila2 walau pon kita tak pernah berjumpa dengan nya. Ingat ea rupa hanya untuk yang sepadan je tau, yang cantik untuk yang cantik je. hehehe sowi klau ade salah n silap....

4/08/2010

KISAH MALAM PERTAMA SEORANG LELAKI

Malam pertama aku biasa jer…
Aku yg bukak kan, pastu gosok-gosok belek-belek yg mane patut, push the right button, pastu cucuk terus main. Takde maknenye dah nak kiss kiss dulu. Aku tak tahan dah pasal lame sangat dah aku tunggu. Dekat setengah tahun jugak laaa kumpul duit…
First main terkial-kial gak laa carik tempat mane yg harus tekan. Dalam setengah jam camtuh ok dah. Dah familiar la orang kata. First time main dekat 3 jam aku balun sampai panas giler. Hehehehe >
Itu laa pengalaman malam pertama aku main PS2 mase baru beli 5 tahun sudah…
Korang punye kisah malam pertama pulak macam mane Kongsi la kat sini :->


(SENYOM PISANG JAP)

3/27/2010

Rumah idaman Mimi


Salam. Hai smua. Kali ni Mimi nak cite cikit tentang umah idaman Mimi. Mimi pon ade umah idaman jugak tau. Kat atas 2 bukan rumah yang Mimi nak tapi ade la ciri2nye sikit. Mimi pon nak jugak rumah besar, cantik, bertingkat2, ade taman &banyak lagi la. Jom kite same tngok ciri2nye.
  • BESAR
  • GAGAH
  • BERTINGKAT
  • ADA TIANG BESAR
  • HALAMAN YANG LUAS
  • HIYASAN YANG CANTIK
  • ADA JAGA
  • ADA ALAM
  • WARNA HIJAU
  • KOLAM RENANG
  • KOLAM IKAN
  • PENYAMAN UDARA
  • LAMPU CANTIK
  • HIASAN DALAMAN YANG MEWAH
  • PERABOT YANG MAHAL
  • HIASAN JENIS MODEN

Bukan tu je sbenarnye, bnyak lagi. Tapi cukop la stka tu je. Komen la tok Mimi. Jngan kutok ea. Love u all..... muahhhhhhh

3/26/2010

MY LOVE SONG!!!

JANGAN KAU LEPASKAN
Peluklah diriku dan jangan kau lepas
Kan ku dan jangan kau lepaskan
kudari mu
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah bahagia
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak disisi
Ku takkan pernah tertawa
Ku takkan pernah sempurna
Ku takkan pernah merasakannya
Bila kau tak disini
Izinkan aku
Belutuh mengharap kau tuk kembali
Izinkan aku
Berharap dirimu kembali
dan kembali dan kembali lagi
Peluklah diriku dan jangan kau lepas
Kan ku dan jangan kau lepaskan
Ku dari mu.
(1001 KENANGAN DISEBALIK MU. HE3)

CIRI-CIRI BAKAL SUAMI MIMI


Ciri2 yg Mimi nak ni bukan Mimi saje2 wat ea. Tp memang Nabi yang sarankan cri yg mcm 2. Kalau ade pada anda sua jngan malu & jngan segan msok la meminang. Ops! sblom 2 Mimi nk bg tau. Nk msok meminang bkn skrng ea, tngu Mimi dh ckop umo la. Kompol wit bnyk2 ea.

Nk tau ape ciri2 nye? Jom join Mimi.


  • HARTA

  • ISLAM

  • CANTIK

  • KETURUNAN

Mimi nak huraikan cikit ciri2 kat atas 2. Mimi bukan nk yang kaya raya tp ckop la yang ade pkrjaan, yang boleh tngong mkan & mnom Mimi, tmpat tngal & bgi ape yg ptot kat Mimi la. Mimi bukan nk yg mewah, skdar selesa ckop la. Tp klau dpat yg kaya, WoW! 2 mmg bsyukur sgt. Ciri yg ke-2 mmg pntg sgat. Ciri ke-2 ni bkan untok wat main2 tau. Ciri yg ke-3 tu, hmmm... Klau bleh nak la yg sdap mata mmndang. klau dpat yg mcam Torres pon ok gak, xde la hndsome sgt pn jst sweet2 16 je. Ciri ke-4 tu bg Mimi pntng gak la. Mimi xnk la ktrunan yg porak prande. Tp klau dh jdoh nk wat cm ne kan. Pe pon Mimi hnye bsrah je kat tuhan agar dpat psngan yg ssuai. He3. Lebih la Mimi ni kan. Pe pon sbrang komen dri u all Mimi trime. Tata. Salam.

3/24/2010

UMI NURHIKMAH??????

Salam. aik semua.. Ari ni Mimi nk cerita cikit kisak nama Mimi ni. Cita nye xde la best sangat. Tp Mimi saje je nak cite kn. Citenye cm ni.

Pada suatu hari Mimi tergerak la nak tanye ibu macam mane boleh dapat name Mimi yang Sedap 2. Sebelum 2 nama penuh Mimi ialah UMI NURHIKMAH BINTI ABDUL WAHID. Lepas 2 kan ibu cakap,ibu dapat nama Mimi mase ibu ngah barsantai. Masa 2 ibu ngah mengandungkan Mimi n bersantai sambil bace surat khabar. after that ibu pon tarbaca 1 serita tentang seorang ibu bersalin kembar 5. Waw! rmai kan. Allhamdulillah. You all rase ape cite selanjut nye?
Ibu yang bersalin 5 2 dapat anak 3 lelaki n 2 perempuan. Kalau tak silap Mimi la. Tapi Mimi rase betol. Pas 2 ibu pon bace la name2 anak yang kembar 5 2. Hmmmm, salah sorang anak perempuan ibu 2 name nye Umi Nurhikmah. Ha! dari situ la ibu dapat name Mimi. Ibu bukan ciplak ea. Sebab name 2 la Mimi jadi cm ni. Sebab name 2 Mimi akan bfikir dulu stiap ape yang Mimi nak buat. Mimi xnak mencemarkan name Mimi 2. Lagi pon bunyi name Mimi kan mulia cikit. Mimi xcakap pon name you all xbgos. Orang ckap Mimi ni kturunan Arab. Yela bab name ayah pon Arab jugak, HE3.
Mungkin xbest sangat cite Mimi ni kan. Tp Mimi dh memang cm 2 nk wat cm ne kan. Kepada sesiapa yang berkenaan 2 jangan la iri hati dgan name Mimi ni ea. Kepada orang lain yang same name ngan Mimi, salam perkenalan ea. Jap2 Mimi lupe lak nk bagi tau mane dapat name "Mimi". Citenye cm ni. Alamak! Ibu dah panggil la, so Mimi xleh la nk cita. He3. K tata.


3/21/2010

FERNANDO TORRES


Aik!!! Ari ni Mimi nk cite cikt psal hiro Mimi. Mungkin rmai yg xknal or benci kat hiro Mimi ni. Kalau nk tau name jejaka ni Fernando Torres. No jersi ye no 9. Torres ade name manja tau, nk tau ape? Name nye El Nino. He3. Semalam beday Torres. "HAPPY BIRTHDAY TORRES!!!" Taon ni Torres genap 26 taon. Torres ade wife, name nye Olala n ye pnye sowang dther iaitu Nora. She so cute. Torres D.O.B on 20th March 1984. Tempat lahir ye kt Madrid,Spin. T 1 ari nt Mimi nk g sane. Dh bnyk atikal Mimi bce psal Spin yg pnoh dgn sjrah. Cm bst je kan wlpon Mimi ni mmg bute sjrah. Lgi 1 psal Liverpool. Dri dulu Mimi psang azam nk pg blajo kt Universiti of Liverpool. Kata org kan sambil blajo bleh ngok bola jap. Dpat ngok live lg tau. Msti bst kan. Mimi xde la tau bnyk bnde psal Torres ni, jst bise2 je. Ape lg Mimi nk cite ek? ha! Torres ade sowang abg n sowang akak. Name abg ye Israel n name old sister Mari Paz. Name parent ye Flori n Jose. N lst Mimi jst nk bg smgat kt Torres. Mimi hope Torres akn kekal bsame ngan wife n ank yg so cute 2, pas 2 tros mju kehadapan n jngn la tngal kan Liverpool. Mimi slalu ngok Torres main tau, xkre kt Spanyol or Liverpool. I LOVE YOU SOOO MUCH!!!

3/18/2010

TIP MENGHADAPI PEPERIKSAAN

STRATEGI MENCAPAI KEPUTUSAN CEMERLANG:

  • PERSEDIAAN NOTA
  • DAYA INGATAN
  • KEFAHAMAN DAN PENGUASAAN ISI PELAJARAN
  • MEMBUAT RUJUKAN
  • ULANG KAJI
  • PENGURUSAN MASA YANG SESUAI
  • MINAT ATAU SIKAP PELAJAR
  • TEKNIK MENJAWAB SOALAN